Sie sind auf Seite 1von 4

Đề kiểm tra học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh năm 2015

II: PRONUNCIATION
A. Choose the word which is stressed differently from the rest.
1. A. believe B. marriage C. response D. addition
2. A. answer B. question C. polite D. keenness
B. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of
the others.
1. A. stopped B. walked C. missed D. arrived
2. A. bride B. primary C. curriculum D. require
3. A. chore B. school C. chemistry D. Christmas

III: VOCABULARY AND GRAMMAR


A. Choose A, B, C, or D that best completes each of the following sentences.
1. “You’ve made a great performance, Lan.” “ ________.”
A. You’ve got to be kidding. I thought it was terrible. B. Certainly.
C. I don’t think so. D. Are you sure?
2. Most doctors and nurses have to work on a _______ once or twice a week at the
hospital.
A. solution B. night shift C. household chores D. special
dishes
3. London is home to people of many _______ cultures.
A. diverse B. diversity C. diversify D.
diversification
4. I graduated ________ a state school 2 years ago.
A. in B. from C. at D. for
5. They ______ enthusiastically when their teacher ______ in.
A. discuss / comes B. will have discussed / comes
C. will discuss / will come D. were discussing / came
6. “You look great in this new dress.” “ ________.”
A. With pleasure B. Not at all
C. Thanks. I am glad you like it D. Do not say anything about it
7.I’ve just spoken to David,________ sends you his love.
A.whose C. that B. who D. whom
8. Many young people have objected to _______ marriage, which is decided by the
parents of the bride and groom.
A. agreed B. shared C. contractual D. sacrificed
9. _______ large number of India men agreed that it was unwise to confide in their
wives.
A. A B. An C. The D. Ø
10. “Can you fill in this form, please?” “ ________.”
A. Yes, I can. B. No, I can’t.
B. Sure D. Can you do it for me?
11. He asked his sister _______.
A. where would she go the next day B. where she would go the following day
B. where she will go tomorrow D. where will she go the next day
12. The second school system in England is the “independent” or “public” one, which is
______.
A. fee-paying B. free
C. paid for by the state D. paid for by the schools
B. Error Identification.
Choose A, B, C or D that need correcting.
1. We are working, that means that we are contributing goods and services to our
society.
A B C D
2. Higher education is very importance to national economies, and it is also a source
of trained and
A B
educated personnel for the whole country.
C D
3. If he had studied harder, he won’t fail his last exam.
A B C D
C. Choose A, B, C or D that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each
of the following sentences.
1. Billy, come and give me a hand with cooking.
A. help B. prepared C. be busy D. attempt
2. This is the instance where big, obvious non-verbal signals are appropriate.
A. situation B. attention C. place D. matter
IV. READING
Read the passage carefully and choose the correct answer.
Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview
make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the
employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the
more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the
company before you go to the interview. Understand the products that they produce and
the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who
the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more
confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of
questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a
great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.
Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best
person for the job. Your application or résumé has already exhibited that you are
qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position
and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a
good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills
that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your
strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be
an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions.
After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate
your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so
that the note gets there before the hiring decision is made. You should also follow up
with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.
1. The pronoun it refers to ________.
A. the job B. the interview C. the interviewer D. the preparation
2. What does the writer advise you to practice?
A. Asking and answering questions related to the job.
B. Making products that the company produces.
C. Providing services that the company serves.
D. Meeting some customers and competitors.
3. Which should NOT be shown during your interview?
A. Punctuality B. A firm hand shaking
C. Being properly-dressed D. Weaknesses
4. You can show your qualifications in the ________.
A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors
C. résumé and letter of application D. eye contact with the interview
5. Which is NOT included in the writer's advice?
A. You should not communicate with the interviewer after the interview.
B. You should make the best impression in the interview.
C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview,
D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.
V. WRITING
Rewrite each of the following sentences using the given words.
1. These exercises are difficult, we can’t do them.
→ If …………………………………………………………………………
2. “You’d better stop smoking.” Peter said to me.
→ Peter advised me……………………………………………………
3. She wrote this novel in 1980.
→ This novel .………………………………………………………………
4. He was the first person who came to the meeting.
→ He was the first person ……………………………………………
5. “You broke my glasses, John.” Mary said.
→ Mary accused ……………………………………………………………
II: PRONUNCIATION (1,25pts Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
A. Choose the word which is stressed differently from the rest.
1.B 2.C
B. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:
1. D 2.C 3.A
III: VOCABULARY AND GRAMMAR (4,25pts. Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
A. Choose A, B, C, or D that best completes each of the following sentences.
1.A 2.B 3.A 4.B 5.D 6. C
7. B 8.C 9.A 10.B 11.B 12.A
B. Error Identification. Choose A, B, C or D that need correcting.
1. A 2. A 3. D
C. Choose A, B, C or D that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following
sentences.
1.A 2.A
IV. READING (1,25pts Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
1.B. 2. A. 3. D. 4. C. 5.A
V. WRITING (1,25pt Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
Rewrite each of the following sentences using the given words. Mỗi câu đúng được 0,25 điểm
1.If these exercises weren’t difficult/ were easy/ were easier, we could do them
2. Peter advised me to stop smoking
3. This novel was written in 1980
4. He was the first person to come to the meeting.
5. Mary accused John of breaking/ having broken her glasses.

Xem thêm tại: http://tin.tuyensinh247.com/de-thi-hoc-ki-1-lop-12-mon-anh-nam-2015-


c30a24980.html#ixzz50xKwo67X

Verwandte Interessen