Sie sind auf Seite 1von 5

Website to get question and answer

1. file:///C:/Users/Don't%20touch/Desktop/quation/quation%20based%20on%20agent.html
2. https://www.indiabix.com/computer-science/artificial-intelligence/057001
3. https://compscibits.com/mcq-questions/Artificial-Intelligence/Intelligent-Agents
4. http://www.sanfoundry.com/artificial-intelligence-mcqs-intelligent-agents-environment-1/
5. http://aimaterials.blogspot.in/p/unit-iii.html

Question and Answer


1. A KES knowledge base contains information in the form of:
A. associations

B. actions

C. free text

D. schema

E. All of the above


Answer: Option E
2. Who is considered to be the "father" of artificial intelligence?
A. Fisher Ada

B. John McCarthy

C. Allen Newell

D. Alan Turning

E. None of the above


Answer: Option B
3. The characteristics of the computer system capable of thinking, reasoning and learning is known is
A. machine intelligence

B. human intelligence

C. artificial intelligence

D. virtual intelligence

E. None of the above


Answer: Option C
4. Input segments of AI programming contain(s)
A. sound

B. smell

C. touch
D. sight and taste

E. All of the above


Answer: Option E
5. The primary interactive method of communication used by humans is:
A. reading

B. writing

C. speaking

D. All of the above

E. None of the above


Answer: Option C
6.Elementary linguistic units which are smaller than words are:

A. allophones

B. phonemes

C. syllables

D. All of the above

E. None of the above


Answer: Option D
7. An expert system differs from a database program in that only an expert system:
A. contains declarative knowledge

B. contains procedural knowledge

C. features the retrieval of stored information

D. expects users to draw their own conclusions

E. None of the above


Answer: Option B
8. Natural language understanding is used in:
A. natural language interfaces

B. natural language front ends

C. text understanding systems

D. All of the above

E. (b) and (c) above


Answer: Option D

9.The first AI programming language was called:


A. BASIC
B. FORTRAN

C. IPL

D. LISP

E. None of the above


Answer: Option C
10. One method of programming a computer to exhibit human intelligence is called modeling or:
A. simulation

B. cognitization

C. duplication

D. psychic amelioration

E. None of the above


Answer: Option A
11. Which of the following is being investigated as a means of automating the creation of a knowledge base?
A. automatic knowledge acquisition

B. simpler tools

C. discovery of new concepts

D. All of the above

E. None of the above


Answer: Option D
12.KEE is a product of:
A. Teknowledge

B. IntelliCorpn

C. Texas Instruments

D. Tech knowledge

E. None of the above


Answer: Option B
13.One definition of AI focuses on problem-solving methods that process:
A. smell

B. symbols

C. touch

D. algorithms

E. None of the above


Answer: Option B
14. Artificial intelligence is
A. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.

a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it
B.
were generated by humans.

C. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.

D. All of the above

E. None of the above


Answer: Option D
15. The primary method that people use to sense their environment is:
A. reading

B. writing

C. speaking

D. seeing

E. None of the above


Answer: Option D
16. Which particular generation of computers is associated with artificial intelligence?
A. Second

B. Fourth

C. Fifth

D. Third

E. None of the above


Answer: Option C
17. Shaping teaching techniques to fit the learning patterns of individual students is the goal of:
A. decision support

B. automatic programming

C. intelligent computer-assisted instruction

D. expert systems

E. None of the above


Answer: Option C
18. Which of the following is being investigated as a means of automating the creation of a
knowledge base?

A. automatic knowledge acquisition


B. simpler tools
C. discovery of new concepts
D. All of the above
E. None of the above
Answer: Option D
19. A Personal Consultant knowledge base contain information in the
form of:
A. parameters

B. contexts

C. production rules

D. All of the above

E. None of the above

Answer: Option D

20.The characteristics of the computer system capable of thinking,


reasoning and learning is known is

A. machine intelligence

B. human intelligence

C. artificial intelligence

D. virtual intelligence

E. None of the above

Answer: Option C