Sie sind auf Seite 1von 9

Adaptive Control - Control Systems

Questions and Answers - Sanfoundry


by Manish

This set of Control Systems Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on
“Adaptive Control”.

1. Which of the following programs is not a popular desktop publishing program?


a) Adobe PageMaker
b) Microsoft Publisher
c) Lotus AmiPro
d) QuarkXPress
View Answer

Answer: c
Explanation: Lotus AmiPro is a word processing package.

2. Programs used to create or modify bitmap images are called __________


a) Illustration programs
b) Paint programs
c) Graphical modifiers
d) Bit publishing packages
View Answer

Answer: b
Explanation: Image editors (also known as paint programs) are programs for creating and editing
bitmap images.

3. Paint programs and image editors are used for creating and editing __________
a) Bitmap images
b) Vector images
c) Text
d) HTML codes
View Answer

Answer: a
Explanation: Paint programs and image editors are programs for creating and editing bitmap
images.

4. Raster images are also known as :


a) Bitmap images
b) Vector images
c) Clip art images
d) Multimedia images
View Answer

Answer: a
Explanation: Raster images are also known as bitmap images.

5. Images made up of thousands of pixels are called ___________


a) Bitmap
b) Vector
c) Story boards
d) Graphics
View Answer

Answer: a
Explanation: Bitmap images use thousands of dots or pixels to represent images.

6. Which of the following programs is not a popular professional image editor program?
a) Adobe PageMaker
b) Microsoft Paint
c) Adobe Photoshop
d) Corel Photo Paint
View Answer

Answer: a
Explanation: Adobe PageMaker is a desktop publishing package.

7. Vector images are __________


a) Composed of pixels
b) Composed of thousands of dots
c) Slightly more difficult to manipulate than other images
d) Composed of objects such as lines, rectangles, and ovals
View Answer

Answer: d
Explanation: Vector images use geometric shapes or objects.

8. Programs used to create or modify vector images are called __________


a) Illustration programs
b) Image editors
c) Graphical modifiers
d) Bit publishing packages
View Answer

Answer: a
Explanation: Illustration programs (also known as drawing programs) are used to create and to
edit vector images.
9. CorelDraw is an example of a(n) __________
a) Groupware application
b) Bit publishing package
c) Paint program
d) Graphics suite
View Answer

Answer: d
Explanation: CorelDraw is an example of a graphics suite program.

10. A collection of graphics programs and supporting data files is called a __________
a) Groupware application
b) Freehand package
c) Graphics suite
d) Shared program collection
View Answer

Answer: c
Explanation: A graphics suite is a combination or bundle of separate graphics packaged in
groups.

Fuzzy Logic Control - Control Systems


Questions and Answers - Sanfoundry
by Manish

This set of Control Systems Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Fuzzy
Logic Control”.

1. Fuzzy logic is :
a) Used to respond to questions in a humanlike way
b) A new programming language used to program animation
c) The result of fuzzy thinking
d) A term that indicates logical values greater than one
View Answer

Answer: a
Explanation: Fuzzy logic allows users to respond to questions in a very humanlike way with
proper thinking and analyzing capabilities.

2. A robot is a __________
a) Computer-controlled machine that mimics the motor activities of living things
b) Machine that thinks like a human
c) Machine that replaces a human by performing complex mental processing tasks
d) Type of virtual reality device that takes the place of humans in adventures
View Answer

Answer: a
Explanation: Robots are computer-controlled machines that mimic the motor activities of living
things.

3. Perception system robots are :


a) Act as a transportation system, like a “mail mobile”
b) Imitate some human senses
c) Perform manufacturing tasks like painting cars
d) Are another name for virtual reality
View Answer

Answer: b
Explanation: Perception system robots imitate some of the human senses.

4. A mobile robot :
a) Acts as a transportation system, like a “mail mobile”
b) Imitates some human senses
c) Performs manufacturing tasks like painting cars
d) Is another name for virtual reality
View Answer

Answer: a
Explanation: Mobile robots act as transports and are widely used for a variety of different tasks.

5. Computer-controlled machines that mimic the motor activities of living things are :
a) Virtual reality
b) Robotics
c) Knowledge-based systems
d) Machines that think like a human
View Answer

Answer: b
Explanation: Robots are computer-controlled machines that mimic the motor activities of living
things.

6. Robots used in automobile plants would be classified as :


a) Perception systems
b) Industrial robots
c) Mobile robots
d) Knowledge robots
View Answer
Answer: b
Explanation: Industrial robots are used in automobile plants.

7. One difference between desktop publishing and word processing is that with desktop
publishing you can mix text and graphics.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Desktop publishing allows you to mix text and graphics to create publications of
professional quality.

8. Software that allows the user to create professional-quality layout and type styles is
__________
a) Perception systems
b) desktop publishing
c) desktop editing
d) Knowledge robots
View Answer

Answer: b
Explanation: Desktop publishing allows you to create publications of professional quality.

9. Graphic programs widely used in the graphic arts profession include __________
a) Desktop publishing programs, image editors and illustration programs
b) Artificial intelligence, virtual reality, and illustration programs
c) Mega media programs, image editors, and desktop publishing programs
d) Virtual reality, desktop publishing programs, and illustration programs
View Answer

Answer: a
Explanation: The graphic arts profession would use desktop publishing, image editors and
illustrator programs in their work.

10. One difference between desktop publishing and word processing is :


a) That desktop publishing allows you to create documents that have professional-quality layout
and type styles
b) The first uses graphics, the second uses text
c) That word processing allows the user to add graphics to a document, desktop publishing
doesn’t
d) Important because word processors work at the command line, but desktop processors work
with graphics
View Answer
Answer: a
Explanation: Desktop publishing allows you to mix text and graphics to create publications of
professional quality.

Neural Networks - Control Systems


Questions and Answers - Sanfoundry
by Manish

This set of Control Systems Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Neural
Networks”.

1. An essential ingredient for effective multimedia presentations incorporates user participation


or __________
a) Links
b) Buttons
c) Interactivity
d) Integration
View Answer

Answer: c
Explanation: Interactivity allows the user to choose the information to view, to control the pace
and flow of information, and to respond to items and receive feedback.

2. The term that describes a user’s participation with a multimedia presentation is __________
a) Hyperactivity
b) Interactivity
c) Inactivity
d) Reactivity
View Answer

Answer: b
Explanation: Interactivity allows the user to choose the information to view, to control the pace
and flow of information, and to respond to items and receive feedback.

3. Multimedia can contain


a) Graphics, animation, video, music, and voice
b) Only numeric type data
c) Numeric, text, and picture data
d) Databases that turn contain other databases creative massive data collection
View Answer
Answer: a
Explanation: Multimedia includes video, music, voice, graphics, and text and is the main source
of entertainment in day to day life.

4. Primary uses of business interactive multimedia include all of the following except
a) Product demonstrations
b) Web page development
c) Entertainment
d) High-quality presentations
View Answer

Answer: c
Explanation: Entertainment interactive multimedia is primarily used in the home and multimedia
includes video, music. voice, graphics and text.

5. The connection between a multimedia presentation and a file containing a song to be played is
called a(n) _________
a) Link
b) Chain
c) Pointer
d) Tie
View Answer

Answer: a
Explanation: Each page presents information and provides links or connections to related
information and the connection between a multimedia presentation and file containing a song to
be played is called link.

6. Clicking on special areas called __________ activates the various features of a multimedia
presentation.
a) Activators
b) Starters
c) Pages
d) Buttons
View Answer

Answer: d
Explanation: By clicking on special areas called buttons on a page, you can make appropriate
links and navigate through a presentation to locate and discover information.

7. When determining the overall objective of the project, the resources required and the persons
or team who will work on the project, you are in the __________ step of developing a
multimedia presentation.
a) Planning
b) Designing
c) Creating
d) Supporting
View Answer

Answer: a
Explanation: The planning process would be the part of developing a multimedia presentation
when determining the overall objective of the project the resources required and the persons or
team who will work on the project.

8. The creation of a storyboard is essential to the development of the project. This is the
__________ step of development.
a) Planning
b) Designing
c) Creating
d) Supporting
View Answer

Answer: b
Explanation: The storyboard is part of the design process in the development of a project which
the primary part of in building of the project and describes the whole working of the project and
functionalities.

9. Errors are identified and the presentation is evaluated in terms of effectiveness in the
__________ step.
a) Planning
b) Designing
c) Creating
d) Supporting
View Answer

Answer: d
Explanation: Evaluate effectiveness, identify errors, and revise as needed is done in the support
stage and this is the stage in which necessary measures are taken to complete the project as a
whole.

10. Before building a presentation with a multimedia authoring system, the designer would use a
_________
a) Flowchart
b) Hypermedia database
c) Button file
d) Storyboard
View Answer

Answer: d
Explanation: A storyboard is a design tool used to record the intended overall logic, flow, and
structure of a multimedia presentation.