Sie sind auf Seite 1von 14

1. What is Cloud Computing replacing?

A. Corporate data centers

B. Expensive personal computer hardware

C. Expensive software upgrades

D. All of the above

Ans:D

2. What is the number one concern about cloud computing?

A. Too expensive

B. Security concerns

C. Too many platforms

D. Accessability

ANS:B

3. Which of these companies is not a leader in cloud computing?

A. Google

B. Amazon

C. Blackboard

D. Microsoft

ANS:C

4. Google Docs is a type of cloud computing.

A. True

B. False
ANS:A

5. Which one of these is not a cloud computing pricing model?

A. Free

B. Pay Per Use

C. Subscription

D. Ladder

E. Perpetual License

ANS:D

6. Which of these is not a major type of cloud computing usage?

A. Hardware as a Service

B. Platform as a Service

C. Software as a Service

D. Infrastructure as a Service

ANS:A

7. An Internet connection is neccessary for cloud computing interaction.

A. True

B. False

ANS:A

8. Which is not a major cloud computing platform?

A. Google 101

B. IBM Deep blue


C. Microsoft Azure

D. Amazon EC2

ANS:B

9. "Cloud" in cloud computing represents what?

A. Wireless

B. Hard drives

C. People

D. Internet

ANS:D

10. Which of these should a company consider before implementing cloud computing technology?

A. Employee satisfaction

B. Potential cost reduction

C. Information sensitivity

D. All of the above

ANS:D

11) What exactly is cloud computing?

A. A way to organize desktop computers

B. Lightweight software that takes up little space on a hard drive

C. Computing resources that can be accessed on demand, like electricity from a utility

D. The World Wide Web

Answer: C.
12) What widely used service is built on cloud-computing technology?

A. Twitter B. Skype

C. GmailD. YouTube

E. All of the above

Answer: E

13) Which of these techniques is vital for creating cloud-computing centers?

A. Virtualization

B. Transubstantiation

C. Cannibalization

D. Insubordination

Answer: A

14) An internal cloud is…

A. An overhanging threat

B. A career risk for a CIO

C. A cloud that sits behind a corporate firewall

D. The group of knowledge workers who use a social network for water-cooler gossip

Answer: C.

15) Match the provider with the cloud-based service.

A. Amazon1. Azure

B. IBM2. Elastic Compute Cloud

C. EMC3. Decho

D. Microsoft4. Cloudburst
ANSWER: A

16) Cloud computing embraces many concepts that were previously touted as the next big thing in
information technology. Which of these is not an antecedent of the cloud?

A. Software as a service

B. Utility computing

C. Remote hosted services

D. Grid computing

E. Desktop computing

Answer: E

17) IBM, EMC and Boeing Co. were among the companies signing what document whose title is
reminiscent of a famous political statement?

A. Declaration of Cloud Computing

B. The Rights of Cloud

C. Mein Cloud

D. Open Cloud Manifesto

Answer: D.

18) The term "cloud computing" is a metaphor that originated in what?

A. Graphical depiction of computer architectures

B. Meteorological symbolism

C. Worries about an unclear future for computing architectures

D. The idea that computer users trust in magic

Answer: A
19) Link the cloud-based service on the left with the desktop or server application it is designed to
displace on the right.

A. Google Docs1. Intel servers

B. Salesforce.com2. Microsoft Office

C. Mozy.com3. Oracle customer-rela-

tionship management

D. Amazon EC24. Backup disk

Answer: A

20) What August event was widely seen as an example of the risky nature of cloud computing?

A. Spread of Conficker virus

B. Gmail outage for more than an hour

C. Theft of identities over the Internet

D. Power outages in the Midwest

Answer: B

1.Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?


 Software as a Service
 Platform as a Service

 Infrastructure as a Service

ANSWER - Infrastructure as a Service

2. What is private cloud?


 A standard cloud service offered via the Internet
 A cloud architecture maintained within an enterprise data center

 A cloud service inaccessible to anyone but the cultural elite

ANSWER - A cloud architecture maintained within an enterprise data center


3. What is the name of the Rackspace cloud service?
 Cloud On-Demand
 Cloud Servers
 EC2

ANSWER - Cloud Servers

4. Which Amazon cloud product recently experienced a massive outage?


 SimpleDB
 EBS

 S3
 CloudFront

ANSWER - EBS

5. What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud
computing?
 Cloud Security Standards Working
 Cloud Security Alliance

 Cloud Security WatchDog


 Security in the Cloud Alliance

ANSWER - Cloud Security Alliance

6. What is Cloud Foundry?


 A factory that produces cloud components
 VMware-led open source PaaS

 An industry wide PaaS initiative


 VMware-led closed source PaaS

ANSWER - VMware-led open source PaaS

7. Which of the following isn't an advantage of cloud?


 No worries about running out of storage
 Easier to maintain a cloud network

 Immediate access to computing resources


 Paying only for what you use
ANSWER - Easier to maintain a cloud network

8. Which company recently shut the doors on its cloud storage service?
 Hitachi Data Systems
 Savvis

 Iron Mountain
 Symantec

ANSWER - Iron Mountain

9. Which of these services is not Platform as a Service?


 Force.com
 Microsoft Azure

 Amazon EC2
 Joyent

ANSWER - Amazon EC2

10. What feature does not belong in a private cloud?


 Metered billing
 Self-service portal

 Dial-home support
 Rapid elasticity

ANSWER - Dial-home support

___________________________________________________________________________________

1. The level of e-business infrastructure which refers to information processed and displayed is:

storage; physical.

infrastructure.

application content.
processing.

Answer: application content.

Question 2.

The level of e-business infrastructure which refers to computation and logic is:

application content.

infrastructure.

processing.

storage; physical.

Answer: processing.

Question 3.

A Client Server system refers to accessing information, processing or storage on a typically more
powerful separate system from a less powerful computer.

True

False

Answer: True

Question 4.

Decisions involved with managing an e-business infrastructure related to service quality level are
referred to as:

performance vs. availability.

PC-based vs mobile devices.

internal hosting or external ASP hosting.


customer relationship management (CRM) vs supply chain management (SCM).

Answer: performance vs. availability.

Question 5.

Decisions involved with managing an e-business infrastructure related to the location of hardware and
data storage are referred to as:

customer relationship management (CRM) vs supply chain management (SCM).

performance vs. availability.

internal hosting vs. external ASP hosting.

PC-based vs. mobile devices.

Answer: internal hosting vs. external ASP hosting.

Question 6.

A key management issue with intranets is:

managing content revision on the intranet.

achieving continued use of the intranet.

encouraging initial usage of a new intranet.

all of the above.

Answer: all of the above.

Question 7.

Open source software is not free. There are maintenance costs and support costs.

True

False
Answer: True

Question 8.

Operating systems software is primarily aimed at supporting business users in their tasks.

True

False

Answer: False

Question 9.

Enterprise resource planning software is deployed in an organization to:

support operational decision making.

support strategic decision making through roll-ups of company performance.

support medium term tactical planning by middle managers.

support knowledge management.

Answer: support medium term tactical planning by middle managers.

Question 10.

XML is a standard commonly used for exchange of data between businesses and different applications.

True

False

Answer: True

Question 11.
Key technologies for Web 2.0 implemention include HTML, JPEGS and GIF.

True

False

Answer: False

Question 12.

User generated content and tagging are common approaches of engaging site visitors in Web 2.0.

True

False

Answer: True

Question 13.

An application of this is distributing news feeds from a website.

IM (Instant Messaging).

Really Simple Syndication (RSS).

iPTV.

Voice Over IP (VOIP).

Answer: Really Simple Syndication (RSS).

Question 14.

Which of the following is an example of a feed?

Skype.
Salesforce.com or Google Apps.

Facebook Apps.

Twitter or RSS.

None of the above.

Answer: Twitter or RSS.

Question 15.

Which of the following is an example of a cloud computing application?

Skype.

Twitter or RSS.

Salesforce.com or Google Apps.

Facebook Apps.

None of the above.

Answer: Salesforce.com or Google Apps.

Question 16.

XML, which is used for exchanging data between different systems, stands for:

x-programming markup language.

extensible microformat language.

extensible machine language.

extensible markup language.

all of the above.

Answer:

extensible markup language.