You are on page 1of 3

Chapter 8

Feeding Back Diagnostic Information

Multiple Choice Questions

1. Which of the following is most likely to produce change after feedback of


diagnostic data?

a. the feedback process creates resistance and anxiety in organization members


b. the feedback creates no energy to change among members
c. organizational processes support turning energy into action
d. formal organizational structures exist
e. C and D
ANS: c

2. Which of the following is/are most important in designing a data feedback


meeting?
a. the content of the feedback
b. the purpose of the feedback
c. the time of day
d. A and B
e. all are important considerations
ANS: d

3. Which answer(s) below describe(s) the "bottom-up" approach to data


feedback?
a. group members address problems within their control
b. group members note issues beyond their authority
c. group members provide data for specific work groups
d. all the above
e. A and B only
ANS: d

4. Questionnaires primarily are used


a. for diagnosis
b. as interventions
c. to provide feedback
d. A and B
e. A and C

ANS: e

5. A key objective of the feedback process is to be sure the client has __________.
a. heard all of the data at once
b. been supplied a wide range of information
c. ownership of the data
d. no time to resist the information
e. none of the above

ANS: c

6. Successful use of data feedback includes which of the following?

a. relevant and understandable data


b. data that’s subjective
c. data that favors a preferred intervention
d. data about specific people
e. all of the above

ANS: a

7. Which item is not one of the features of a successful feedback meeting?

a. people are motivated to work with the data


b. the meeting should be unstructured
c. the power of the feedback group is clarified
d. people with common problems are included in the meeting
e. some form of assistance in using the data is present

ANS: b

True/False Questions

8. A key objective of feeding back data is to ensure that the client feels
ownership of the data.

ANS: T

9. The primary impact of survey feedback appears to be on the attitudes and


perceptions of the situation.

ANS: F

10. Feedback sessions usually don’t arouse anxiety on the part of organizational
members.

ANS: F

11. Interventions combined with survey feedback is a trend in OD.

ANS: T

Essay Questions
12. What are the major diagnostic activities of the OD practitioner?

13. Discuss the usefulness and limitations of survey feedback.

14. What are the key issues/problems the OD practitioner has to be aware of
while feeding back data?