Sie sind auf Seite 1von 7

PRACTCE EXERCISE

1). Find the correct 9). Find the correct C). Docile D). Faithful
antonym for the word - antonym for the word - 17). Find the correct
DISCOUNT AFFLUENCE antonym for the highlighted
A). Interest B). A). Continuance B). Poverty word
Premium C). Diffidence D). The wise say that life is
C). Profit D). Insurance meant not merely to
Concession 10). Find the correct accumulate wealth but for
2). Find the correct antonym for the word - self-realization.
antonym for the word - TIMID A). Amass B). Produce
VOLUNTARY A). Bold B). Bashful C). Scatter D). Gather
A). Ordered B). C). Nervous D). Soft 18). Find the correct
Alternative 11). Find the correct antonym for the highlighted
C). Compulsory D). antonym for the word - word
Essential CREATE He will never turn down
3). Find the correct A). Destroy B). Envy your request
antonym for the word - C). Satisfy D). Begin A). Turn up B). Turn
ORNERY 12). Find the correct over
A). Straight-Forward B). antonym for the word - C). Reject D). Accept
Easy FORBID 19). Find the correct
C). Complex D). Plain A). Defy B). Dislike antonym for the highlighted
4). Find the correct C). Permit D). word
antonym for the word - Understand Real happiness does not lie
ACUTE 13). Find the correct in material possessions
A). Sharp B). Critical antonym for the word - alone.
C). Dull D). Sensitive MASTER A). Physical B). Essential
5). Find the correct A). Companion B). Follower C). Spiritual D). Manual
antonym for the word - C). Slave D). Boss 20). Find the correct
HAPPINESS 14). Find the correct antonym for the highlighted
A). Contentment B). antonym for the highlighted word
Grief word I was upset by his hostile
C). Renunciation D). Kapil's bowling yesterday attitude
Beatitude proved very costly. A). Friendly B). Positive
6). Find the correct A). Economical B). Frugal C). Negative D). Inimical
antonym for the word - C). Thrifty D). 21). Find the correct
FRESH Expensive antonym for the highlighted
A). Laden B). Soft 15). Find the correct word
C). Sour D). Stale antonym for the highlighted Ashok was a magnanimous
7). Find the correct word king
antonym for the word - I cannot see much likeness A). Small B). Petty
DENY between the two boys C). Kind D). Majestic
A). Accept B). Accuse A). Enmity B). Hatred 22). Find the correct
C). Curse D). Except C). Difference D). Dislike antonym for the highlighted
8). Find the correct 16). Find the correct word
antonym for the word - antonym for the highlighted Mala is always defiant in
CHEERFUL word her behaviour
A). Sad B). Happy I am still dubious about the A). Obedient B).
C). Expensive D). Careless plan. Rebellious
A). Certain B). Doubtful C). Meek D). Friendly

1
PRACTCE EXERCISE
23). Find the correct A). Diminish B). Her manner has always
antonym for the highlighted Circumscribe been hostile to him.
word C). Restrain D). A). Sincere B). Friendly
I find his views repugnant. Constrain C). Fair D). Good
A). Amiable B). 29). Find the correct 35). The speaker was
Repulsive antonym for the highlighted irritated with his puerile
C). Amoral D). word questions.
Apolitical The two friends were A). Impertinent B). Serious
24). Find the correct distinct in everything; C). Inane D).
antonym for the highlighted dress, manners, hair-style Irrelevant
word and food-habits. 36). Find the correct
His partners felt that it was A). Opposite B). antonym for the word -
a viable business Different LAUDATORY
proposition. C). Uniform D). Similar A). Laughable B).
A). Enviable B). 30). Find the correct Derogatory
Unenviable antonym for the highlighted C). Abusive D).
C). Inviolable D). word Detriment
Impracticable The man at the gate had a 37). Find the correct
25). Find the correct forbidding appearance. antonym for the word -
antonym for the highlighted A). Handsome B). Lenient PERTINENT
word C). Filthy D). Mild A). Eloquent B). Distant
The usual adulation of 31). Find the correct C). Relevant D).
officers must end. antonym for the highlighted Irrelevant
A). Back-sitting B). word 38). Find the correct
Condemnation This is a trivial matter antonym for the word -
C). Flattery D). Praise A). Important B). Small COLOSSAL
26). Find the correct C). Easy D). Difficult A). Fragile B). Small
antonym for the highlighted 32). Find the correct C). Colourful D).
word antonym for the highlighted Impressive
There is an obscure cave on word 39). Find the correct
the other side of the hill. Everybody called it a lavish antonym for the word -
A). Well-known B). party. INDISPENSABLE
Infamous A). Big B). Wasteful A). Tolerable B).
C). Notorious D). Admired C). Frugal D). Superfluous
27). Find the correct Expensive C). Expensive D). Hostile
antonym for the highlighted 33). Find the correct 40). Find the correct
word antonym for the highlighted antonym for the word -
Her impetuous behaviour word VINDICTIVE
was attributed to her Popular fiction in a sense A). Forgiving B). Humane
upbringing has enriched world C). Polite D). Liberal
A). Rash B). Poised literature. 41). Find the correct
C). Sluggish D). A). Devalued B). antonym for the word -
Aggressive Undervalued FRIVOLOUS
28). Find the correct C). Depreciated D). A). Amusing B). Serious
antonym for the highlighted Impoverished C). Confusing D). Teasing
word 34). Find the correct 42). Find the correct
All the measures will antonym for the highlighted antonym for the word -
augment employment word TRANSIENT

2
PRACTCE EXERCISE
A). Lasting B). Moving C). Meaningless 59). Find the correct
C). Persistent D). Abiding D). Unsentimental antonym for the word -
43). Find the correct 51). Find the correct Unbridled
antonym for the word - antonym for the word - A). Controlled B).
APPARENT VEXATION Rebellious
A). Real B). Significant A). Comfort B). Slyness C). Considerate D).
C). Unimportant D). C). Fright D). Approved
Vague Nervousness 60). Find the correct
44). Find the correct 52). Find the correct antonym for the word -
antonym for the word - antonym for the word - ACQUISITIVE
SLACKEN DOLEFUL A). Miserly B). Frugal
A). Weaken B). Intensify A). Aggressive B). Cheerful C). Simple D). Austere
C). Quicken D). Provoke C). Tired D). Involved 61). Find the correct
45). Find the correct 53). Find the correct antonym for the word -
antonym for the word - antonym for the word - IMPROPRIETY
ZEAL SENILITY A). Decorum B). Purity
A). Intolerance B). A). Virility B). Laziness C). Ideal D).
Inefficiency C). Maturity D). Conformity
C). Senile D). Apathy Exhaustion 62). Find the correct
46). Find the correct 54). Find the correct antonym for the word -
antonym for the word - antonym for the word - UNSULLIED
DEFILE UNGAINLY A). Visible B). Foul
A). Purify B). Pollute A). Quick B). Short C). Stainless D). Strong
C). Disturb D). Glorify C). Awkward D). Graceful 63). Find the correct
47). Find the correct 55). Find the correct antonym for the word -
antonym for the word - antonym for the word - Momentary
FORTUITOUS SPORADIC A). Futuristic B). Brief
A). Unfortunate B). A). Rare B). Frequent C). Homogenous D).
Accidental C). Sharp D). Perpetual
C). Planned D). Coordinated 64). Find the correct
Ludicrous 56). Find the correct antonym for the word -
48). Find the correct antonym for the word - TRAIPSE
antonym for the word - TERRIBLE A). Walk B). Stroll
AVERSION A). Horrible B). C). Crawl D). Run
A). Promotional B). Awesome 65). Find the correct
Attraction C). Delightful D). Hideous antonym for the word -
C). Hatred D). Passion 57). Find the correct SANCTIMONIOUS
49). Find the correct antonym for the word - A). Holy B). Realistic
antonym for the word - INTRUDE C). Humble D). Callous
IMPERIOUS A). Withhold B). 66). Find the correct
A). Characterless B). Withdraw antonym for the word -
Impermanent C). Accept D). MUNIFICENT
C). Imperfect D). Surrender A). Miserly B). Faulty
Submissive 58). Find the correct C). Perplexing D).
50). Find the correct antonym for the word - Rudimentary
antonym for the word - Dejected 67). Find the correct
MARVELLOUS A). Apologetic B). Anxious antonym for the word -
A). Awful B). Mechanical C). Accepted D). Elated COMIC

3
PRACTCE EXERCISE
A). Painful B). Fearful 76). Find the correct A). Resignation B). Trial
C). Tragic D). antonym for the word - C). Refusal D). Denial
Emotional LACONIC 85). Find the correct
68). Find the correct A). Prolix B). antonym for the word -
antonym for the word - Profligate FORTITUDE
COMMUNICATIVE C). Prolific D). Bucolic A). Timidity B). Laxity
A). Primitive B). Passive 77). Find the correct C). Placidity D).
C). Dumb D). Reticent antonym for the word - Ambition
69). Find the correct QUERULOUS 86). Find the correct
antonym for the word - A). Bright B). Splendid antonym for the word -
Insurgent C). Smart D). Happy VALUABLE
A). Obedience B). disloyal 78). Find the correct A). Invaluable B).
C). devoted D). antonym for the word - Worthless
treacherous PERNICIOUS C). Inferior D). Lowly
70). Find the correct A). Precious B). Healing 87). Find the correct
antonym for the word - C). Swerving D). antonym for the word -
CATAPULT Conservative HINDRANCE
A). Reach Great Heights B). 79). Find the correct A). Aid B). Persuasion
Downfall antonym for the word - C). Cooperation D).
C). Caterpillar D). Gaining GARBLE Agreement
71). Find the correct A). Enjoy B). Rinse 88). Find the correct
antonym for the word - C). Clarify D). Accept antonym for the word -
ODIOUS 80). Find the correct ENIGMATIC
A). Pleasure B). antonym for the word - A). Industrious B).
Disgusting FACSIMILE Mysterious
C). Repulsive D). A). Reproduction B). C). Enthusiastic D).
Loathsome Sincere Straightforward
72). Find the correct C). Original D). 89). Find the correct
antonym for the word - Engineered antonym for the word -
CONCUR 81). Find the correct CONFESS
A). Pertain B). Reveal antonym for the word - A). Refuse B). Deny
C). Oppose D). Delay BAGGY C). Contest D). Content
73). Find the correct A). Strict B). Compact 90). Find the correct
antonym for the word - C). Firm D). Tight antonym for the word -
VULGAR 82). Find the correct BASE
A). Refined B). Cheerful antonym for the word - A). RoofB). Height
C). Jolly D). Relevant BELITTLE C). Top D). Climax
74). Find the correct A). Allure B). Disturb 91). Find the correct
antonym for the word - C). Entangle D). Magnify antonym for the word -
THRIFT 83). Find the correct DISSUADE
A). Purchase B). Destroy antonym for the word - A). Incite B).
C). Waste D). Invest HAUGHTY Persuade
75). Find the correct A). Pitiable B). Scared C). Advise D). Instigate
antonym for the word - C). Bumbler D). 92). Find the correct
ANATHEMA Cowardly antonym for the word -
A). Appreciation B). 84). Find the correct RESTIVE
Blessing antonym for the word - A). Unrestrained B).
C). Protection D). Obstacle UNDERTAKING Communicate

4
PRACTCE EXERCISE
C). Peaceful D). Quarrel A). Chief B). C). Arrive D). Sudden
93). Find the correct Supreme 110). Find the correct
antonym for the word - C). Trivial D). Inferior antonym for the word -
DEMON 102). Find the correct COMMEMORATE
A). Charitable B). Kind- antonym for the word - A). BoatB). Remember
Hearted MOTLEY C). Manipulate D).
C). Angel D). Fair- A). Homogeneous B). Harmonize
Minded Deadly 111). Find the correct
94). Find the correct C). Gloomy D). Concise antonym for the word –
antonym for the word - 103). Find the correct PENCHANT
VANQUISH antonym for the word - A). Like B). Eagerness
A). Surrender B). Debase ADDITION C). Disability D). Dislike
C). Destroy D). Ruin A). Multiplication B). 112). Find the correct
95). Find the correct Subtraction antonym for the word -
antonym for the word - C). Enumeration D). BARTER
ANATHEMATISE Division A). Deal B). Return
A). Radiate B). Regulate 104). Find the correct C). Lend D).
C). Deceive D). Bless antonym for the word - Exchange
96). Find the correct LOYAL 113). Find the correct
antonym for the word - A). Rebellious B). antonym for the word -
FECUND Courageous DUBIOUS
A). Barren B). Solid C). Faithful D). Friendly A). Straight B). Sincere
C). Unploughed D). Hard 105). Find the correct C). Zig Zag D).
97). Find the correct antonym for the word - Doubtful
antonym for the word - OPAQUE 114). Find the correct
AUDACIOUS A). Vague B). Firm antonym for the word -
A). Timid B). Vulgar C). Transparent D). Poor GRATIFY
C). Low D). Unpractised 106). Find the correct A). Frank B).
98). Find the correct antonym for the word - displease
antonym for the word - ABYSS C). Pacify D). Indulge
ENOUGH A). High B). Elevation 115). Find the correct
A). Inadequate B). Scarce C). Attitude D). antonym for the word -
C). Deficit D). Less Attention EXHILARATE
99). Find the correct 107). Find the correct A). Royalty B).
antonym for the word - antonym for the word - Sympathy
SYMPATHY TRADUCE C). Depress D). Defect
A). Enmity B). Cruelty A). Harden B). Force 116). Find the correct
C). Abhorrence D). Apathy C). Build D). Betray antonym for the word -
100). Find the correct 108). Find the correct ADMONISH
antonym for the word - antonym for the word - A). Threaten B). Praise
ERUDITE BARBARIAN C). Appeal D). Support
A). Processional B). A). Arrogant B). Impolite 117). Find the correct
Immature C). Uncivilized D). Unkind antonym for the word -
C). Unimaginative D). 109). Find the correct DELETERIOUS
Ignorant antonym for the word - A). Morose B). Devious
101). Find the correct ABSCOND C). harmless D).
antonym for the word - A). Depart B). Remorseful
PARAMOUNT Surrender

5
PRACTCE EXERCISE
118). Find the correct 127). Find the correct C). Enrich D). Identify
antonym for the word - YOB Antonym for PRIDE 138). Find the correct
A). Annoyed B). A). Humility B). Shame Antonym for EVACUATE
Intelligent C). Humbleness D). A). Admit B). Emerge
C). Humble D). Debasement C). Abandon D). Invade
Aggressive 128). Find the correct 139). Find the correct
119). Find the correct Antonym for RETAIN Antonym for HAPLESS
antonym for the word - A). Reject B). A). Lucky B). Kind
ABRADE Renounce C). Helpful D). Futile
A). Smooth B). Attach C). Spare D). Eject 140). Find the correct
C). Wear Off D). Twist 129). Find the correct Antonym for KEEN
120). Find the correct Antonym for ESCALATE A). Dull B). Rogue
antonym for the word - A). Lessen B). Subside C). Ardent D). Shrewd
Reveal C). Reduce D). Heal 141). Find the correct
A). Open B). Expose 130). Find the correct Antonym for
C). Declare D). Conceal Antonym for URBAN DESPONDENCY
121). Find the correct A). Country-made B). A). Humility B). Pleasure
Antonym for DISCOUNT Pastoral C). Cheerfulness D).
A). Interest B). C). Provincial D). Rural Excitement
Premium 131). Find the correct 142). Find the correct
C). Profit D). Antonym for BELIE Antonym for MISERLY
Concession A). Argue B). Justify A). Liberal B).
122). Find the correct C). Admire D). Approve Spendthrift
Antonym for VOLUNTARY 132). Find the correct C). Charitable D).
A). Ordered B). Antonym for DELETE Generous
Alternative A). Impound B). Insert 143). Find the correct
C). Compulsory D). C). Inspire D). Inject Antonym for MAGNIFY
Essential 133). Find the correct A). Induce B). Diminish
123). Find the correct Antonym for NAIVE C). Destroy D). Shrink
Antonym for ORNERY A). Cunning B). Wealthy 144). Find the correct
A). Straight-forward B). C). Sophisticated D). Antonym for DISSENT
Easy Complicated A). Agreement B). Dispute
C). Complex D). Plain 134). Find the correct C). Disunity D).
124). Find the correct Antonym for MOIST Controversy
Antonym for ACUTE A). Parched B). Dry 145). Find the correct
A). Sharp B). Critical C). Hard D). Crisp Antonym for TERRIBLE
C). Dull D). Sensitive 135). Find the correct A). Horrible B).
125). Find the correct Antonym for SMOOTH Awesome
Antonym for HAPPINESS A). Ugly B). Awkward C). Delightful D). Hideous
A). Contentment B). C). Hard D). Rough 146). Find the correct
Grief 136). Find the correct Antonym for INTRUDE
C). Renunciation D). Antonym for NERVOUS A). Withhold B).
Beatitude A). Bold B). Doubtful Withdraw
126). Find the correct C). Timid D). C). Accept D).
Antonym for ACQUITTED Shrewish Surrender
A). Entrusted B). 137). Find the correct 147). Find the correct
Convicted Antonym for SUBJUGATE Antonym for CELIBACY
C). Burdened D). Freed A). Liberate B). Enslave

6
PRACTCE EXERCISE
A). Chastity B). 158). Find the correct C). Prosperous D). Close
Misogyny Antonym for 168). Find the correct
C). Matrimony D). Divorce APPORTIONMENT Antonym for INFREQUENT
148). Find the correct A). Allotment B). A). Never B). Usual
Antonym for BOOST Bestowal C). Rare D). Sometime
A). Hinder B). Obstruct C). Delivery D). 169). Find the correct
C). Discourage D). Rebuke Presentation Antonym for MASSACRE
149). Find the correct 159). Find the correct A). Stab B). Slaughter
Antonym for ACQUISITIVE Antonym for BASH C). Murder D).
A). Miserly B). Frugal A). Strike B). Neglect Assassinate
C). Simple D). Austere C). Ignore D). 170). Find the correct
150). Find the correct Embrace Antonym for FERRY
Antonym for PIQUANT 160). Find the correct A). Bargain B).
A). Jovial B). Merry Antonym for HAGGLE Celebrate
C). Blunt D). A). Postpone B). Accept C). Transport D). Drown
Rigorous C). Bargain D). Reject 171). Find the correct
151). Find the correct Antonym for RECOVER
Antonym for ABRADE 161). Find the correct A). Recoup B). Revive
A). Scold B). Attach Antonym for CAVIL C). Heal D). Return
C). Wear off D). Twist A). Appreciate B). Amuse 172). Find the correct
152). Find the correct C). Quibble D). Munch Antonym for PLACID
Antonym for EXPOSE 162). Find the correct A). Clear B). Calm
A). Open B). Reveal Antonym for OBSCENE C). Enjoyable D). Dull
C). Declare D). Conceal A). Objectionable B).
153). Find the correct Indecent
Antonym for FESTAL C). Displeasing D).
A). Serious B). Sad Condemnable
C). Merry D). Noisy 163). Find the correct
154). His grand parents had Antonym for OBSCENE
grown feeble and helpless A). Objectionable B).
A). weak B). Indecent
incapacitated C). Displeasing D).
C). timid D). Condemnable
humiliated 164). Find the correct
155). You must quote Antonym for ACCUSE
examples to support your A). Absolve B). Exonerate
statement C). Vindicate D). Impeach
A). reveal B). restrain 165). Find the correct
C). Joy D). Appeal Antonym for LIMP
156). Find the correct A). Kneel B). Bend
Antonym for ELUDE C). Falter D). Stoop
A). Confuse B). Dodge 166). Find the correct
C). Despair D). Mislead Antonym for DISTINGUISH
157). Find the correct A). Darken B). Abolish
Antonym for TRIUMPH C). DifferentiateD). Confuse
A). Joy B). Excitement 167). Find the correct
C). Gain D). Victory Antonym for AFFLUENT
A). Talkative B). Poor