Sie sind auf Seite 1von 3

Republic of the Philippines

Binalonan

Third Periodical Examination in Music 7

Name:_____________________________________Grade &Section:______________Score:________

______1. One of the largest islands in the Philippines that surrounded by four seas namely: Sulu Sea,
Philippine Sea, Celebes Sea and Mindanao Sea.
a. Mindanao b. Luzon c. Palawan d.Vizayas
______2. When making a melodic sounds with the voice only, it is called ?
a. Solo b. Singing c. Chanting d. Rap
______3. The indigenous Philippines folklore is characterized by sacred rituals and practices and are
made more eager and animated by the music that accompanies them. What kind of texture are
they showing ?
a. Polyphonic b. Monophonic c. Homophonic d. Heterophonic
______4. A dance song that is also chanted as people walk before the altar.
a. Darangen b. Binanog c. Ulaging d. Miminsad
______5. An epic song which shows a wealth of knowledge about the Maranao people living in the
Lake Lanao Region of Mindanao.
a. Miminsad b. Ulaging c. Binanog d. Darangen
______6. An epic song which recalls the adventure of the main hero Agyu and his brother and sisters.
a. Darangen b. Miminsad c. Ulaging d. Binanog
______7. An ensemble composed of a set of eight gongs of graduated sizes arranged in a row.
a. Kulintang b. Gandingan c. Agung d. Dabakan
______8. It is a set of four large hanging gongs which is played as part of the kulintang ensemble of
Maguindanao.
a. Gandingan b. Agung c. Dabakan d. Bebendil
______9. One or two suspended gongs.
a. Gandingan b. Dabakan c. Agung d. Bebendil
______10. A single-headed Philippine drum that looks like a goblet used by the Maranaos.
a. Gandingan b. Dabakan c. Agung d. Bebendil
______11. It is a single, narrow-rimmed Philippine gong used as the timekeeper of the Maguindanao.
kulintang ensemble.
a. Gandingan b. Agung c. Dabakan d. Bebendil
______12. It is an indigenous musical instrument made of bamboo which is held horizontally with the
bamboo tongue in front of the opened mouth and it is blown to produce sound.
a. Suling b. Kubing c. Palendag d. Kagul
______13. It is the smallest bamboo flute of Maguindanao.
a. Suling b. Kubing c. Palendag d. Kagul
______14. A lip-valley flute and one of the most common aerophones of the Maguindanaons.
a. Kubing b. Suling c. Kagul d. Palendag
______15. A Maguindanao bamboo scraper gong or slit drum with a jagged edge on one side.
a. Kubing b. Suling c. Kagul d. Palendag
______16. Refers to the non- Christian and non-Muslim ethnic groups of Mindanao.
a. Subanon b. Lumad c. Manobo d. T’boli
______17. These are native people from Sarangani Island. Their vocal music includes; ritual songs,
narrative songs,
lullabies and songs of nature.
a. Lumad b. Manobo c. T’boli d. Subanon
______18. They are the biggest group of Lumad of Zamboanga del Norte and Zamboanga del Sur.
a. Subanon b. Manobo c. Lumad d. T’boli
______19. They are the tribes from South Cotabato that perform different song from different occasions
and sentiments.
a. Subanon b. Mansaka c. Lumad d. T’boli
______20. Tribes from the provinces of Davao del Norte and Compostela Valley.
a. Subanon b. Mansaka c. Lumad d. T’boli
______21. A Maguindanaoan song about child’s inquiry about the things around him.
a. Tarasul b. O Apo, O! Apo c. Bayok d. Sindil
______22. It is a Maranao’s song affirming their belief on the teachings of the Koran.
a. Dayo- Dayo Kupita b. O Apo, O! Apo c. Bayok d. Sindil
______23. A lullaby song by the Tausug.
a. Kambonbong b. Langan bat-bata c. Tarasul d. Sindil
______24. A courtship song by the Maranao.
a. Tarasul b. Sindil c. Sayil d. Bayok
______25. A song by the Subanon usually sung during circumcision.
a. Manambay b. Sinda-ay c. Kambong d. Ulaging
Republic of the Philippines

Binalonan
Third Periodical Examination in Music 7

Key Answer in Music 7


Third Periodical Examination

1. A
2. C
3. B
4. D
5. D
6. C
7. A
8. A
9. C
10. B
11. D
12. B
13. A
14. D
15. C
16. B
17. B
18. A
19. D
20. B
21. B
22. A
23. B
24. D
25. A