Sie sind auf Seite 1von 6

Lesson 1: Introducing, Installing, and Upgrading Windows 7

Multiple Choice

1. Which of the following is a server role for Windows Server 2008 or Windows Server 2008 R2
that allows for mostly automated installation of Windows 7 over a network?
a) Windows Automated Installation Kit
b) ImageX
c) Windows Deployment Services
d) Windows Preinstallation Environment (WinPE)

Answer: c
Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Installation Types
Explanation: Windows Deployment Services is a server role for Windows Server 2008 or
Windows Server 2008 R2. It allows a user to press the F12 key, log on, and select an image for
installation. After that, the installation can be automated.

2. Which Windows 7 edition does not support x64 CPUs?


a) Professional
b) Home Premium
c) Home Basic
d) Starter

Answer: d
Difficulty: Easy
Section Reference: Identifying Windows Operating System Editions
Explanation: All editions of Windows 7 support 32-bit systems, and all editions except Windows
7 Starter support 64-bit systems.

3. Which three editions of Windows 7 are widely available in the retail sector?
a) Home Premium
b) Professional
c) Ultimate
d) Enterprise

Answer: a, b, c
Difficulty: Easy
Section Reference: Identifying Windows Operating System Editions
Explanation: Of the six editions of Windows 7, only Home Premium, Professional, and Ultimate
are widely available in the retail sector. The other editions are designed for certain types of
computers or markets, or specifically for enterprise use.

4. Companies must have a Software Assurance Agreement with Microsoft to purchase licenses of
which edition of Windows 7?
a) Enterprise
b) Ultimate
c) Professional
d) Home Premium

Answer: a
Difficulty: Medium
Section Reference: Other Windows 7 Editions: Starter, Home Basic, and Enterprise
Explanation: Windows 7 Enterprise is available only through special corporate licensing
agreements. Companies must have a Software Assurance Agreement with Microsoft to purchase
software licenses.

5. Which of the following creates a MIG file?


a) A custom installation
b) An upgrade installation
c) Windows Easy Transfer
d) None of the above

Answer: c
Difficulty: Hard
Section Reference: Using Windows Easy Transfer
Explanation: When transferring files between computers, Windows Easy Transfer uses a MIG
file (migration file) to store user data and settings.

6. Windows 7 Professional includes all of the following features except:


a) Windows XP Mode
b) BitLocker
c) Support for joining domains
d) Encrypting File System

Answer: b
Difficulty: Medium
Section Reference: Windows 7 Professional is targeted mainly toward small business users but
appeals to power users as well. It includes all the features of Windows 7 Home Premium and
adds the ability to join a Windows domain. Additional features include location-aware printing,
acting as a Remote Desktop host (especially useful for tech support), Encrypting File System,
and Windows XP Mode. Windows 7 Ultimate contains all of the same features as Windows 7
Professional and includes the applications BitLocker and AppLocker.

7. Which tool scans your computer and produces a report of any Windows 7 compatibility issues
with your computer?
a) Windows 7 Upgrade Advisor
b) Windows Easy Transfer
c) Windows 7 Compatibility Center
d) Windows Anytime Upgrade

Answer: a
Difficulty: Easy
Section Reference: Using Windows 7 Upgrade Advisor
Explanation: Windows 7 Upgrade Advisor is a good preparation tool that checks your computer’s
hardware, attached devices, and installed programs for compatibility issues with Windows 7. The
tool creates reports that list potential issues, such as an incompatible printer or a legacy
application, and either recommends solutions or points to resources for further information. You
also find out which version of Windows 7 is best for your computer.

8. Which two resources help you identify and resolve application compatibility issues with
Windows 7?
a) Windows Easy Transfer
b) Windows 7 Compatibility Center
c) Windows 7 Application Compatibility List for IT Professionals
d) The Computer window

Answer: b, c
Difficulty: Medium
Section Reference: Identifying Application Compatibility
Explanation: Two resources to help you identify and resolve application compatibility issues are
the Windows 7 Compatibility Center and the Windows 7 Application Compatibility List for IT
Professionals.

9. Which Windows 7 installation requires System Center Configuration Manager (SCCM) for
network deployments?
a) Windows Anytime Upgrade
b) HTI
c) LTI
d) ZTI

Answer: d
Difficulty: Hard
Section Reference: Understanding Installation Types
Explanation: Zero Touch Installation (ZTI) is a fully automated, “touchless” method of installing
Windows. You need System Center Configuration Manager (SCCM) for ZTIs. You use SCCM to
deploy and update servers, client computers, and all kinds of devices on a network.

10. Which Windows 7 installation method requires some human interaction in the early phase of
the installation but uses Windows Deployment Services, among other tools, to automate the
installation from that point on?
a) Windows Anytime Upgrade
b) HTI
c) LTI
d) ZTI

Answer: c
Difficulty: Hard
Section Reference: Understanding Installation Types
Explanation: Lite Touch Installation (LTI) requires some human intervention in the early phase
of the installation but is automated (or unattended) from that point on. You need the Windows
AIK, Windows Deployment Services, and the Microsoft Deployment Toolkit 2010 for LTIs.

11. To use Windows Anytime Upgrade to perform an in-place upgrade, what must you buy from
Microsoft or your preferred retailer?
a) An upgrade key
b) A full version of Windows 7
c) An upgrade version of Windows 7
d) Nothing

Answer: a
Difficulty: Medium
Section Reference: Upgrade Paths from Other Operating Systems
Explanation: To perform a Windows Anytime Upgrade, you must buy an upgrade key from
Microsoft or your preferred retailer. You should run Windows 7 Upgrade Advisor before
purchasing an upgrade key to ensure your system is ready for the upgrade.

12. You are currently running Windows Vista Business. You can use the upgrade installation
method to upgrade to which Windows 7 edition? (Choose all that apply.)
a) Windows 7 Ultimate
b) Windows 7 Professional
c) Windows 7 Home Premium
d) Windows 7 Home Basic

Answer: a, b
Difficulty: Medium
Section Reference: Identifying Upgrade Paths
Explanation: See Table 1-2 in Lesson 1.

13. Which of the following requires a custom installation of Windows 7?


a) You're installing an equivalent or higher edition of Windows 7.
b) You plan to use a different language in Windows 7 than the language you’re using in Windows
Vista.
c) You're running Windows 7 Home Premium but want to upgrade to Windows 7 Professional.
c) You're running Windows 7 Professional but want to upgrade to Windows 7 Ultimate.

Answer: b
Difficulty: Hard
Section Reference: Upgrade Paths from Windows Vista, Upgrade Paths from Other Operating
Systems
Explanation: To upgrade from Windows Vista to Windows 7, you can perform an upgrade
installation if you're installing an equivalent or higher edition of Windows 7. Otherwise, you
must perform a custom installation. To upgrade to Windows 7 from Windows 95 or Windows
2000, you need to purchase a full version of Windows 7 and perform a custom installation.
However, you can easily upgrade from one edition of Windows 7 to a more advanced edition
using Windows Anytime Upgrade.

14. You want to determine if your computer is running a 32-bit or 64-bit version of Windows 7.
What method can you use? (Choose all that apply.)
a) Run Windows 7 Upgrade Advisor.
b) Open the System window.
c) Open the Computer window.
d) Run the System Information utility.

Answer: b, d
Difficulty: Hard
Section Reference: Determine If Your PC Is Running 32-Bit Windows or 64-Bit Windows
Explanation: See the step-by-step exercise. To open the System window, click the Start button,
right-click Computer, and then click Properties. The System window displays. Look in the
System area to view the system type. To run the System Information utility, click the Start
button, type system info in the Start menu search box, and then click System Information in the
resulting list. Make sure System Summary is selected in the navigation pane on the left. Look at
the System Type value in the right pane: “x86-based PC” displays for a 32-bit operating system,
and “x64-based PC” displays for a 64-bit operating system

15. Where can you find a Windows 7 product key? (Choose all that apply.)
a) On the installation media itself
b) On the installation disc holder inside the Windows package
c) On a sticker on the back or bottom of your computer
d) In a confirmation e-mail if you purchased and downloaded Windows 7 online

Answer: b, c, d
Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Product Identification Keys
Explanation: The Windows 7 product key is usually located on the installation disc holder inside
the Windows package, on a sticker on the back or bottom of your computer if the operating
system came pre-installed on the computer, or in a confirmation e-mail if you purchased and
downloaded Windows 7 online.

Fill in the Blank

16. _______ is the process of verifying that your copy of Windows is genuine and that it is not in
use on more computers than the number for which you own licenses.

Answer: Activation
Difficulty: Easy
Section Reference: Activating Windows 7
Explanation: Activation is the process of verifying that your copy of Windows is genuine and
that it is not in use on other computers than the number for which you own a license. If you
purchased a single copy of Windows 7 from a retailer, for example, you can activate the software
on only one computer at a time. Within 30 days of installing Windows 7, activate the software
over the Web or by calling Microsoft. Once your Windows 7 installation is activated, you can use
all features of the operating system.

17. ___________ is a fully automated, touchless method of installing Windows.

Answer: Zero Touch Installation or ZTI


Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Installation Types
Explanation: Zero Touch Installation (ZTI) is a fully automated, “touchless” method of installing
Windows. You need System Center Configuration Manager (SCCM) for ZTIs. You use SCCM to
deploy and update servers, client computers, and all kinds of devices on a network.

Short Answer

18. What does “the cloud” generally refer to?

Answer: The Internet or a server accessible over the Internet


Difficulty: Easy
Section Reference: Understanding Installation Types
Explanation: The cloud generally refers to the Internet or to a server accessible over the Internet.
You can install Windows 7 from the cloud in addition to using other methods.

19. Why should you back up your data files before upgrainging from Windows XP to Windows
7?

Answer: Your files, programs, and settings will be overwritten during the upgrade
Difficulty: Medium
Section Reference: Upgrade Paths from Windows XP
Explanation: To upgrade from Windows XP to Windows 7, you must perform a custom
installation. Because your files, programs, and settings will be overwritten, back up all of your
data files first. A best practice is to create at least two backups and test both of them before
proceeding with the upgrade.

20. You work from a small office/home office. Once you upgrade to Windows 7, you need
Encrypting File System (EFS) and Windows XP Mode. However, you also want to use Windows
Media Center, Remote Media Streaming, and Backup and Restore. Which edition of Windows 7
should you install?

Answer: Windows 7 Professional or Windows 7 Ultimate


Difficulty: Hard
Section Reference: Windows 7 Home Premium, Professional, and Ultimate
Explanation: Although Windows 7 Home Premium is targeted to SOHO users, it does not include
EFS or Windows XP Mode. You can get all of the required features in Windows 7 Professional or
Windows 7 Ultimate.