Sie sind auf Seite 1von 11

Reading Comprehension Text and Exercises

Bitcoin
The Currency of the Future

Bitcoin is an alternative type of payment system. It is a type of internet or


digital money. You can use it to do business outside mainstream financial
services. Bitcoin is basically digital cash. It works just like an online wallet.
You can send money in your online wallet to your friends, buy stuff online
and offline, or even invest in it, like you would do with stocks.

A Brief History of Bitcoin

 Bitcoin is not an entirely new idea. Before Bitcoin, there were a few digital
cash technologies available, but most of them needed more time to fully
develop.

 In 2008, a paper about a peer-to-peer cash system, authored by Satoshi


Nakamoto, was posted to a specialized mailing list. Some months later, in
January 2009, the Bitcoin software was released.

 The very first supporters, who downloaded the software on the first day,
received several bitcoins from the creator for free.
 In the first eight years of the operation, it is estimated that some 16.5
million Bitcoins were bought.

 As an example, in 2017 the bitcoin hit a record high of 1 bitcoin = over


$10,000 US dollars. (When it just started trading in 2010 it was 1 bitcoin
= less than $0.5 US dollars!)

Bitcoin in a Nutshell

Bitcoin was created as a response to the criticism suggesting that big


banks are corrupt and not accountable, constantly misusing clients' money
and charging enormous fees.

The creator of Bitcoin invented something that eliminates the middleman


– or, in this case, the bank - from financial exchanges. Because the
Bitcoin system is decentralized, all transactions are very transparent, so
there is no corruption. The clients always know what is going on and can
control their own money.

In brief, it is a virtual currency, and the users are free to choose among
checks, wiring or cash when they want to make a transaction.
How Does Bitcoin Work?

A word often associated with Bitcoin is "blockchain", which is where all


confirmed transactions Bitcoin users make are placed as "blocks". More
specifically, whenever a "block", or a transaction, enters the online
system, its validation is needed on the peer-to-peer computer network.
That means that all Bitcoin users are aware of every single block, and this
makes stealing or spending the same currency twice impossible.

This is one of the reasons why millions of people trust Bitcoin and see a
very bright future ahead of it. All transactions occur only between the
buyer and the seller, with the help of private "keys", or passwords, they
come up with, and their electronic gadgets.

Where Is Bitcoin Used?

Even though it is only several years old, Bitcoin has permeated to


businesses and households around the world. Even billion-dollar
businesses like PayPal and Microsoft allow their customers to use Bitcoin
to pay for services. It is also possible to buy a necklace or a ring from the
REED Jewelers jewelry chain in the United States using Bitcoin.

In addition, people in living in the countries with high levels of corruption


find Bitcoin to be the easiest and most reliable channel for sending and
receiving money.
How Can Bitcoin Be Bought?

At first, all new users must install a virtual wallet onto their electronic
devices. This wallet is like an online bank account where all future
transactions will be noted.

Next step, Bitcoin needs some real money which will be translated into a
virtual currency. This can be done through an online payment, a bank
transfer or a third-party website. Once the funds are stored in the virtual
wallet, the users should order bitcoins and then use them as they please.
This simple process is very similar to trading stocks, for example.

Interesting Facts about Bitcoin

 Rick Falkvinge, the Founder of the Swedish Pirate Party, said that "Bitcoin
will do to banks what email did to the postal industry", meaning that
banks will lose most of their business thanks to this new development.

 While Satoshi Nakamato is listed as the creator of Bitcoin, it is unknown


whether this is a person or a group of people. The founder(s) claim to be
Japanese; however, this is also not certain.

 If you lose your virtual wallet, you will lose your Bitcoins forever. It was
reported that one Bitcoiner (a Bitcoin user) accidentally threw away his
hard drive, losing 7,500 Bitcoins amounting to £4 million.
 Unlike in the offline world, refunds are not possible for Bitcoin
transactions. One user learned this the hard way by accidentally sending
$137,000 instead of $5 to a seller.

Comprehension Exercises

Vocabulary Questions
1. What does "corruption" mean?

A. collaborating for a good cause

B. bad behavior, usually involving taking money illegally

C. disrupting an event

2. What does "transparent" mean?

A. shared by several entities

B. shinning very brightly

C. easy to detect or see through

3. What does "permeate" mean?

A. spread throughout

B. allow something to happen

C. repeat something

4. What does "refund" mean?

A. pay back

B. increase someone's salary

C. pay in installments

5. What does "accountable" mean?

A. possible to count

B. related to a bank account

C. responsible for own actions


Collocation Questions
6. The first paper about Bitcoin was posted to the cryptography mailing
___________.

A. list

B. index

C. catalogue

7. Bitcoin is designed as a ___________ of exchange.

A. channel

B. medium

C. tool

8. The REED Jewelers is a jewelry ___________.

A. set

B. series

C. chain

9. It is essential to use electronic ___________ in the Bitcoin system.

A. gadgets

B. utensils

C. instruments

10.Bitcoin ___________ the third person from all exchanges.

A. banishes

B. puts an end to

C. eliminates

11.One user learned it the ___________ way by making a huge mistake.

A. A. tough

B. B. hard

C. C. forceful

12.Bitcoin transactions are almost like ___________ stocks.


A. switching

B. trading

C. swapping

13.Big banks were accused ___________ misusing clients' money.

A. of

B. for

C. about

14.Bitcoin is the first ___________ cryptocurrency.

A. scattered

B. segregated

C. decentralized

15.Cryptocurrencies can verify the ___________ of assets.

A. transport

B. resettlement

C. transfer

Wh Questions
16. What inspired the creation of Bitcoin?

A. corrupt politicians

B. corruption in Microsoft

C. corrupt banks

17.Where can you find your Bitcoins if you lose your virtual wallet?

A. nowhere

B. in the Lost and Found section

C. online

18.Why does Rick Falkvinge think Bitcoin will seriously damage banks?

A. because it will hack the bank software


B. because it will make them obsolete C. because all bankers will want
to work for Bitcoin

19.Where is the virtual wallet located?

A. in the user's pocket

B. in the user's safe C. on the user's phone, tablet or laptop

20.How is stealing money prevented in the Bitcoin system?

A. all users can see all transactions

B. there are numerous passwords C. there is video surveillance

Evaluating Statements
21. Based on the information in this lesson, which statement is true?

A. If you buy something with Bitcoin and you don't like it, you can
return it and get your money back.

B. Once you have purchased something with Bitcoin, you can't get
your money back.

22.Based on the information in this lesson, which statement is false?

A. Only small business trust Bitcoin.

B. Big business also trust Bitcoin.

True or False?
23. Based on the information in this lesson, is the following statement
true or false?

"You need to have real money before you can purchase Bitcoins."

A. True

B. False

24.Based on the information in this lesson, is the following statement true or


false?

"We know for a fact that the Bitcoin creator is Japanese."

A. True
B. False

Answer Key

1. B | 2. C | 3. A | 4. A | 5. C | 6. A | 7. B | 8. C | 9. A | 10. C | 11. B |
12. B | 13. A | 14. C | 15. C | 16. C | 17. A | 18. B | 19. C | 20. A |21. A |
22. A | 23. A | 24. B

Get Vocabulary, Grammar and Teaching Tips, Site Updates


and Special Offers Directly to Your Mailbox
Join our mailing list now and get a special bonus:

First 2 chapters of the English Short Stories Book and Workbook.

First Name
Email Address
Are you a teacher or a student?

 Teacher
 Student

* We respect your email privacy and you can unsubscribe at any time. We use MailChimp as our marketing automation platform. By
clicking to submit this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to MailChimp for processing in
accordance with their Privacy Policy and Terms.

Return from Comprehension Text and Exercises: Bitcoin, the Currency of


the Future to English Reading Comprehension Texts and Exercises

Return to Really Learn English Home Page

Top of this page

Please share this page with others:

 45

Shares





Back

Menu
 Spanish Version (Español)
 Home
 Textbooks and Workbooks
 Why Learn English

Downloads & Products:

 ESL eBooks
 English Short Stories Book and Workbook
 Stories and Exercises to Practice Grammar
 Freebies
 Online English Courses

Videos & Tips:

 Learn English Videos


 ESL Lessons

Speaking & Pronunciation:

 Learn To Speak English


 English Pronunciation

Reading:

 English Reading Practice


 English Short Stories
 English Reading Comprehension

Writing:

 Learn to Write in English


 Writing Tips
Vocabulary:

 Vocabulary Activities
 Building Vocabulary
 Vocabulary Games
 English Dictionaries
 English Spelling Rules
 Confusing Words

Grammar:

 English Grammar Center


 English Grammar Exercises
 English Tenses
 English Parts of Speech
 Parts of a Sentence
 Gerunds and Infinitives
 English Modal Verbs

Teaching Center:

 How to Teach English


 Tips & Resources

Keep in Touch:

 Interviews
 Ask Questions
 Newsletter
 Learn English Blog
 About This Site
 Affiliate Program
 Contact Us
 Useful Links
 Privacy Policy
 Site Map

Back

Copyright © 2010-2018 Really-Learn-English.com. All rights reserved.

This site uses cookies, some of which are required for its operation. Privacy Policy.

Agree and Continue