Sie sind auf Seite 1von 6

Complete Driver’s License Exam Reviewer –

Questions w/ Answers
1. Question: Before changing lanes on a highway, you must give a signal for:
Answer: B – 10 seconds before doing it.
2. Question: Which of the following best describes the picture? (Picture is an
arrow pointing upwards with a no entry sign).
Answer: C – All vehicles no entry.
3. Question: What is the maximum speed of a vehicle entering a school zone?
Answer: C – 20 kph
4. Question: What are the white lines on the road for?
Answer: C – Separates traffic going in one direction
5. Question: Those with a license can drive:
Answer: C – Vehicles according to the license type
6. Question: Which of the following best describes the picture? (A triangle image
with a red lining with 20% on top of a slope inside it)
Answer: B – Steep uphill gradient
7. Question: What is the meaning of a traffic sign that has a square or rectangle
with blue and white color?
Answer: B – Information sign
8. Question: Which of the following best describes the picture? (A u-like shape
that is a horn with a no entry sign on it)
Answer: A – Do not use the horn
9. Question: Which of the following best describes the picture? (A red circle with
>2m< inside)
Answer: A – Vehicles more than 2 meters wide cannot enter
10. Question: If the vehicle’s headlight in front of you is blinding your eyes, what
should you do?
Answer: A- Quickly look on the right side of the road
11. Question: How many days are given for you to settle the case to get your
license back if you get caught?
Answer: A – 15 days
12. Question: Two continuous parallel yellow lines on the road means.
Answer: B – It is dangerous to overtake
13. Question: The minimum age to get a non-professional license is:
Answer: C – 17 years old
14. Question: What should you bring while driving?
Answer: C – Driver’s License, vehicle registration, and receipt of last LTO payment
for the vehicle
15. Question: What will happen when your rear tire blows out?
Answer: B – The back end will sway away from the blowout
16. Question: The safest thing to do even if you have the rights of using the road
is: Answer: A – Don’t Force your rights
17. Question: While driving, the hood of your car lifts up blocking your vision. What
should you do? Check all that apply.
Answer: A – Look through the gap underneath the hood or out of the side
window; C – Pull to the side of the road and refasten the hood
18. Question: Which of the following best describes the picture? (An octagonal red
figure with STOP written on it)
Answer: C – Stop
19. Question: The minimum age for the applicant of a Professional Driver’s License
is:
Answer: B – 18 years old
20. Question: What will happen when your front tire blows out?
Answer: C – The front end will pull towards the side of the blowout
21. Question: According to the law, you can’t drive fast except when:
Answer: A – All answers are correct; Other choices:(B – There is no danger and C –
You are under the speed limit)
22. Question: What should you do before turning left or right?
Answer: C – Give a signal while no less than 30 meters before turning
23. Question: Which of the following best describes the picture?
Answer: C – Animal Crossing
24. Question: While driving, you should look at the side and rear view mirror:
Answer: C – Quickly
25. Question: What is the meaning of the green arrow traffic sign?
Answer: B – The vehicle is allowed to go left or right
26. Question: Driving without a license is against the law and is punishable by
Answer: B – Php750
27. Question: Broken white line on the road means?
Answer: C – Overtaking on the left and right sides of the road is allowed IF there is
no danger
28. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal and is
pointing his hand to the ground, he is:
Answer: A – Stopping
29. Question: If you want to drive slower than other vehicles on a highway you
should stay on the:
Answer: C – Right Lane
30. Question: What should you do if a policeman stops you?
Answer: C – Stop and give your license and papers if the policeman asks for it
31. Question: When should a driver make a decision?
Answer: A – While driving to anticipate other drivers’ actions
32. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a
red lining with a trailer inside it)
Answer: B – Vehicles with a trailer cannot enter
33. Question: A red flag or red light should be attached to any vehicle cargo that
exceeds:
Answer: C – One meter from the back of the car
34. Question: What is the meaning of the green traffic light?
Answer: B – The vehicle should NOT stop
35. Question: A continuous yellow line on the road means?
Answer: B – No overtaking on the left side
36. Question: What is the meaning of a blinking yellow traffic light?
Answer: B – Stay alert and continue if there is no danger
37. Question: The necessary distance in between you and a vehicle you are
following should be:
Answer: A – The same length as a full vehicle
38. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a
red lining with a jeepney inside it over a no entry sign)
Answer: B – Jeepney no entry
39. Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal by
pointing his left hand upwards he will:
Answer: C – Turn right
40. Question: Which of the following best describes the picture? (A man with a
shovel)
Answer: B – Road Construction
41. Question: Which of the following best describes the picture? (Not a flat ground
inside a triangle with red lining)
Answer: A – Bumpy Road
42. Question: When changing lanes you should make a signal, look at the rear-view
mirror and:
Answer: A – watch out for oncoming vehicles
43. Question: You are not allowed to overtake at the foot of a bridge because:
Answer: B – It’s dangerous and you cannot see oncoming vehicles
44. Question: When parking uphill and parallel to the sidewalk, you should turn
the wheel:
Answer: B – Away from the sidewalk curb
45. Question: You should not overtake in places like:
Answer: A – All answers are correct; Other options: (B – At the foot of a bridge, C
– in an intersection)
46. Question: After overtaking, you want to safely go back to the lane where you
came from. You should:
Answer: B – Use the rear view mirror to check if you can see the vehicle that you
have overtaken
47. Question: Which of the following best describes the picture? (Curve going to
the left inside a triangle with a red lining)
Answer: A – Dangerous curve on the left side
48. Question: What technique can be done with a manual car when trying to get
started while driving on a steep uphill gradient to prevent your car from rolling
backwards?
Answer: C – Handbrake technique
49. Question: Non-professional license is only for:
Answer: B – Private vehicles
50. Question: What is the meaning of a traffic sign that has a triangle with red
color? Answer: A – Warning Sign
51. Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection with
flow going upwards from the left inside a red triangle)
Answer: A – Merging traffic approaching an intersection
52. Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection)
Answer: C – Intersection Warning
53. Question: Which of the following best describes the picture? (Car sliding inside
a triangle with a red lining)
Answer: A – Slippery Road
54. Question: Which of the following best describes this picture? (Trucks with a no
entry sign over it)
Answer: B – Trucks cannot enter
55. Question: What should you do when an ambulance comes up behind you
flashing red lights and/or sounding its siren?
Answer: D – Pull over to the right and slow down; stop if necessary
56. Question: Having a license is:
Answer: C – A privilege
57. Question: What should you do to combat fatigue and sleepiness during long
road trip?
Answer: A – Stop every once in a while and rest
58. Question: A driver is considered a professional if:
Answer: C – He is paid or if he earns money while driving a private or a public
vehicle
59. Question: What is the meaning of the yellow arrow traffic sign?
Answer: C – The red arrow is about to light up
60. Question: You should not overtake at the foot of a skyway bridge because:
Answer: A – You can’t see approaching vehicles
61. Question: In a roundabout (rotunda), which has road rights?
Answer: B – The vehicles already in the roundabout
62. Question: What is the meaning of the red traffic light?
Answer: B – Stop at the given line
63. Question: The safest speed of a vehicle is according to:
Answer: B – Road and Weather conditions
64. Question: What is the meaning of a blinking red traffic light?
Answer: B – Stop, then proceed if it is safe
65. Question: If you are involved in an accident, you should inform the nearest
police station:
Answer: A – immediately
66. Question: You can overtake on a highway with two lanes if there is a:
Answer: A – A broken yellow line
67. Question: Which of the following best describes the picture? (A downward
triangle with red lining with Give Way inside it)
Answer: B – Give way
68. Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a
red lining with 60 inside it)
Answer: B – Given speed limit
69. Question: Broken yellow line on the road mean:
Answer: B – You can overtake on the right or left side if there is no danger
70. Question: You should give a signal before turning right or left in an incoming
intersection at a distance of:
Answer: A – 30 meters
71. Question: What is the meaning of an arrow painted on the road?
Answer: C – Follow the direction painted on the road
72. Question: Turning left is more dangerous than turning right because:
Answer: A – You have to be cautious and aware of incoming vehicles from both
left and right sides of the road
73. Question: Those who can’t read or obey traffic lights could:
Answer: A – get involved in an accident
74. Question: When driving slowly on an expressway, you should stay on the:
Answer: B – Right Lane
75. Question: Driving with a fake license is prohibited and punishable by:
Answer: C – Php1, 500 fine with 6-month suspension of driver’s license
76. Question: You can overtake on the right side of the vehicle if:
Answer: A – The highway has two or more lanes going in one direction
77. Question: There are two incoming vehicles in an intersection with no traffic
sign. Which vehicle has road rights?
Answer: C – The first vehicle to arrive
78. Question: Which of the following best describes the picture? (Car falling off of
an edge to a river)
Answer: C – River ahead of road
79. Question: The vehicle horn is used for:
Answer: A – Giving warning to keep safe
80. Question: What should you do when the vehicle behind you wants to overtake
your vehicle? Answer: B – Slow down, stay on the right, and let it pass