Sie sind auf Seite 1von 12

1. He's in love with _____ but she doesn't love him.

A. she
B. her
C. hers
D. him
ANSWER: B

2. It's a good movie. Do you want to see _______ ?


A. It’s
B. her
C. him
D. it
ANSWER: D

3. You speak very quickly. I can't understand _____


A. your
B. you
C. him
D. her
ANSWER: B

4. Alice and Joe are my friends but I never see _____


A. they
B. them
C. their
D. the
ANSWER: B

5. This is our classroom. The teacher is waiting for ____


A. our
B. us
C. we
D. they
ANSWER: B

6. There are _____ eggs and cheese in the fridge.


A. some
B. any
C. a
D. an
ANSWER: A

7. There is ______ garage in the house


A. some
B. any
C. a
D. an
ANSWER: C
8. Is there _______ airport near here?
A. some
B. any
C. a
D. an
ANSWER: D

9. There isn’t ______ coffee in the kitchen


A. some
B. any
C. a
D. an
ANSWER: B

10. Are there _______ cars in the street? No there aren’t


A. some
B. any
C. a
D. an
ANSWER: B

11. I don’t like ____ shoes. They are too big.


A. this
B. that’s
C. these
D. that
ANSWER: C

12. Who’s car is _____? It’s my father’s


A. this
B. that’s
C. these
D. those
ANSWER: A

13. ____ is a very easy homework.


A. this
B. that’s
C. these
D. those
ANSWER: A

14. Are _____ your books on that table? No, They aren’t
A. this
B. that
C. these
D. those
ANSWER: D

15. I really like _____ restaurant. The food here is delicious.


A. this
B. that
C. these
D. those
ANSWER: A

16. Robert is ______ tennis with Mari next Saturday


A. play
B. played
C. playing
D. plays
ANSWER: C

17. Elizabeth is _____ out with Henry next Friday.


A. going
B. go
C. went
D. goes
ANSWER: A

18. My father is ______ his car at the garage next week.


A. fixing
B. fixed
C. fix
D. fixes
ANSWER: A

19. The students are ______ for an exam next week.


A. study
B. studied
C. studies
D. studying
ANSWER: D

20. I’m ______ breakfast with Mary on Monday morning.


A. have
B. having
C. had
D. has
ANSWER: B

21. Where _____ you at seven o’clock yesterday?


A. was
B. were
C. wasn’t
D. weren’t
ANSWER: B

22. I _____ at the office yesterday because I was sick.


A. was
B. were
C. wasn’t
D. weren’t
ANSWER: C
23. _____ you at home last night? No I wasn’t
A. was
B. were
C. wasn’t
D. weren’t
ANSWER: B

24. Susan ____ at school last week. She was teaching


A. was
B. were
C. wasn’t
D. weren’t
ANSWER: A

25. They ____ on vacation last week. They were working.


A. was
B. were
C. wasn’t
D. weren’t
ANSWER: D

26. The police ________ me on my way home last night.


A. was stop
B. stopped
C. stops
D. stopping
ANSWER: B

27. The film wasn't very good. I _________ it very much.


A. Enjoyed
B. wasn't enjoy
C. didn't enjoyed
D. didn't enjoy
ANSWER: D

28. The bed was very uncomfortable. I ____ sleep very well.
A. didn't
B. did
C. wasn't
D. not
ANSWER: A

29. The window was open and a bird _______ into the room.
A. fly
B. flew
C. was flew
D. did fly
ANSWER: B

30. I ________ a lot of money yesterday. I ________ an expensive dress.


A. spend / buy
B. spent / buy
C. spent / bought
D. was spent / bought
ANSWER: C

31. Mozart _________ more than 600 pieces of music.


A. writes
B. wrote
C. writing
D. was wrote
ANSWER: B

32. We _______ David in town a few days ago.


A. did seen
B. was saw
C. did saw
D. saw
ANSWER: D

33. It was cold, so I _________ the window.


A. shut
B. was shut
C. am shut
D. shutted
ANSWER: A

34. I _________ to the cinema three times last week.


A. was go
B. went
C. did go
D. going
ANSWER: B

35. What ________ you _________ last weekend?


A. were / do
B. did / did
C. did / do
D. do / did
ANSWER: C

36. My brother Luis is ______ than my sister Anna.


A. taller
B. More tall
C. tall
D. Much tall
ANSWER: A

37. A Fiat is ______ than a Mercedes Benz


A. More cheap
B. cheap
C. cheaper
D. Much cheap
ANSWER: C

38. Guayaquil is _______ than Portoviejo


A. big
B. More big
C. Much big
D. bigger
ANSWER: D

39. Manta is _____ than Riobamba


A. hotter
B. hot
C. More hot
D. Much hot
ANSWER: A

40. English is ______ than Spanish


A. easy
B. easier
C. More easy
D. Much easy
ANSWER: B

VOCABULARY

1. I love buying things for other people.


A. Generous
B. optimistic
C. honest
ANSWER: A

2. My sister ______ from college last year.


A. got married
B. graduated
C. grew up
ANSWER: B

3. Sue and Tom had a beautiful ceremony when they___


A. got married
B. had children
C. grew up
ANSWER: A

4. It can store a lot of information


A. attractive
B. compact
C. powerful
ANSWER: C

5. It is very small
A. versatile
B. cheap
C. compact
ANSWER: C
6. It can do lots of different things
A. compact
B. versatile
C. Up-to-date
ANSWER: B

7. It is very modern
A. Up-to-date
B. attractive
C. powerful
ANSWER: A

8. I’m happy. I think my life is great


A. Generous
B. optimistic
C. honest
ANSWER: B

9. I’m good at making plans


A. patient
B. reliable
C. organized
ANSWER: C

10. I usually do very well on exams


A. smart
B. friendly
C. patient
ANSWER: A

11. I make friends easily


A. patient
B. generous
C. friendly
ANSWER: C

12. Are you _____ in soccer?


A. interesting
B. interested
C. interest
ANSWER: B

13. The soccer game was very ____. We had a great time.
A. exciting
B. excity
C. excited
ANSWER: A

14. It’s sometimes ______ when you have to ask people for money.
A. embarrass
B. embarrassing
C. embarrassed
ANSWER: B

15. I didn’t find the situation funny. I was not ______


A. amusing
B. amuse
C. amused
ANSWER: C

16. It was a really ____ experience.


A. terrifying
B. terrify
C. terrified
ANSWER: A

17. Bread, rice, potatoes


A. Vegetable
B. Fruit
C. Carbohydrate
ANSWER: C

18. Beef and chicken


A. Dairy
B. Meat
C. Fruit
ANSWER: B

19. Broccoli, peas, corn


A. Vegetables
B. Fruit
C. Carbohydrate
ANSWER: A

20. Bananas, oranges, watermelon


A. Dairy
B. Fruit
C. Carbohydrate
ANSWER: B

PART 2: READING (5 marks: 0.50 each correct answer)

While multi-generational living is normal in many cultures, in some countries such as Britain and the US, it isn’t
very usual. However, homes where grandparents live with their children and their families in the same house
are becoming more common in these countries because of the economic climate. Here, the members of one
extended family explain how it works for them.

Georgina – Anna’s grandmother

I was really pleased when my son wanted to move back home. I love spending time with Anna, my
granddaughter. She’s a lovely little girl at the minute – so happy and affectionate – everybody who meets her
likes her. It will be wonderful to watch her grow up. I think even my unsociable husband is enjoying it! We eat
together twice a week and, once a month, we have a family conference – my husband and I, my son and his
wife – to discuss how things are going. We try to respect each other’s space. Having my son here makes me
less anxious about the future, too. At the moment, we’re healthy, but in a few years we’re going to need more
help.

Esther – Anna’s mother


Actually, it’s all working out well! My mother-in-law remembers what it’s like to have young children, so she’s
very patient with Anna and sympathetic to me when I’m tired. She often just says: ‘Go and rest. I’ll look after
her’. I think she wants to give advice about what Anna eats and what time she goes to bed, but she usually
says nothing! And occasionally I ask her opinion and find her ideas are really sensible. We are all learning to
be quite honest with each other, which I think is a good thing.

Chris – Anna’s grandfather

I prefer a quiet life and a tidy house, and I think young people should be independent, but my wife loves having
the family here. From a selfish point of view, it’s good for me too because Georgina is quite talkative and now
she can chat to her daughter-in-law. I think it’s a very satisfactory situation for everyone concerned!

Alan – Anna’s father

I was worried because my mother can be bossy, but actually, she is being sensitive and we’re lucky to have a
reliable babysitter in the house! My dad is sometimes moody, but he’s very affectionate with Anna. We’re
planning to buy our own house in a couple of years, but I think we’ll stay near my parents because the
relationship between Anna and her grandparents is so special.

1. Georgina thinks that Anna is charming.


A. True
B. False
C. Doesn’t say
ANSWER: A

2. The family meets to talk about how they are getting on once a month.
A. True
B. False
C. Doesn’t say
ANSWER: A

3. Esther gets very impatient with Georgina because she talks a lot.
A. True
B. False
C. Doesn’t say
ANSWER: C

4. Chris is happy that Georgina has a good relationship with Esther.


A. True
B. False
C. Doesn’t say
ANSWER: A

5. Chris thinks that they need a bigger house.


A. True
B. False
C. Doesn’t say
ANSWER: C

B. Write G for Georgina, E for Esther, C for Chris, and A for Alan.
1. I’m less worried about the future now.
A. Georgina
B. Esther
C. Chris
D. Alan
ANSWER: G

2. I’m not always very sociable.


A. Georgina
B. Esther
C. Chris
D. Alan
ANSWER: C

3. I think it’s good to be honest.


A. Georgina
B. Esther
C. Chris
D. Alan
ANSWER: E

4. We can enjoy going out sometimes.


A. Georgina
B. Esther
C. Chris
D. Alan
ANSWER: A

5. I’m quite bossy but I’m learning to be sensitive.


A. Georgina
B. Esther
C. Chris
D. Alan
ANSWER: G

LISTENING

A. Listen and chose the correct answer. (Track 26)


1. Sofia and C. J. are waiting in …
A. Mickey’s apartment
B. Richie’s apartment
C. Lindsey’s apartment
ANSWER: B

2. Richie said he is …
A. On this way
B. On his way
C. On that way
ANSWER: B

3. He told them to …
A. be themselves at home
B. take themselves at home
C. make themselves at home
ANSWER: C

4. He told them to …
A. Take what they want
B. Take what they need
C. Take what they see
ANSWER: B

5. He said there is pizza…


A. In the kitchen
B. In the refrigerator
C. In the livingroom
ANSWER: B

6. ___ doesn’t want any pizza.


A. Richie
B. Sofia
C. C. J.
ANSWER: C

7. They found___’s private journey.


A. Richie
B. Sofia
C. C.J.
ANSWER: A

8. ____said “You can’t read that”


A. Richie
B. Sofia
C. C.J.
ANSWER: B

9. “To take what they need” means….


A. Only food
B. Food and drinks
C. Only drinks
ANSWER: B
10. At the end they…
A. Read a little of Richie’s private journal.
B. Didn’t read anything of Richie’s private journal.
C. Read Richie’s private journey complete.
ANSWER: B

B. Listen to the talk and circle True or False (Track 27)

1. Interest in cooking seems to grow stronger every year. T F


2. More people buy cookbooks. T F
3. More people watch the Sports Channel on TV. T F
4. Architect student Marcel has a whole shelf full of cookbooks. T F
5. Marcel loves reading newspapers. T F
6. Marcel doesn’t cook because he doesn’t have the time. T F
7. Molly is a young writer who often watches the Food Channel. T F
8. Molly wants to read a cook book someday. T F
9. Anton, a psychology student heats up takeout and doggie bags in the microwave. T F
10. Marcel and Molly are students who always cook. T F