Sie sind auf Seite 1von 7

SPECIFICATION OF FOURTH PERIODICAL TEST

IN EPP-TLE 6
INDUSTRIAL ARTS

Level of Difficulties
Learning Competencies No. of No. of
Days Easy Average Difficult Items

1.Discuss the importance and methods of 2,3


enhancing/decorating bamboo, wood, and 3 5
metal products 23,24,25

2. Demonstrate creativity and 16


innovativeness in enhancing/decorating 3 21,22 3
bamboo, wood, and metal products

3. Discuss the effects of innovative finishing 5,6


materials and creative accessories on the 3 6
marketability of products 17,18,19,20

4. Construct a project plan 3 4 1

5. Markets products 5 36 - 45 10

6. Identify materials and tools needed in 3 26 - 35 2


making simple electrical gadgets

7. Repairs simple gadgets/furniture 5 7,8 2


furnishings at home and school

8. Discusses the principles of “five S” 3 1,9 2

9. Identifies recyclable products/waste


materials made of wood, metal, paper, 3 10 1
plastic and other

10. Explains the process products/waste 5 48,49,50 3


material into functional items

11. Explains the process and importance of 4 45 – 47 5


recycling

40 35 10 5 50

Prepared by:

ROSELLE D. GO

LILIA S. ANDOY

DAVE REY G. BALILI


KEY TO CORRECTION

1. C
2. C
3. B
4. C
5. A
6. C
7. A
8. C
9. B
10. C
11. –
12. –
13. –
14. –
15. -
16. I
17. J
18. F
19. G
20. C
21. –
22. H
23. B
24. D
25. A
26. E
27. C
28. B
29. A
30. I
31. F
32. J
33. D
34. H
35. G
36. B
37. C
38. D
39. E
40. A
41. A
42. C
43. B
44. A
45. A
46. – 47.
Recycling helps protect the environment. /Recycling reduces the need for
extracting (mining, quarrying and logging), refining and processing raw
materials./ All of these create substantial air and water pollution. As recycling
saves energy it also reduces greenhouse gas emissions, which helps to tackle
climate change.
47. 50.
Binding of used paper into notebook or memo pad, bottled plastic into lampshades, flowers,
plants
FOURTH PERIODICAL TEST IN EPP-TLE 6
INDUSTRIAL ARTS

NAME: _______________________________________________ SCORE ___________________

I. Read the sentence carefully. Choose the letter of the correct answer.

________ 1. The following are the 5S principles of work environment improvement derived
from the Japanese words except one word.
a. seiri, b. seiton, c.seiko,

________ 2. This product is considered as the leader among environment-friendly products and
can be innovated into clothing and gadgets.
a. Wood b. metal c. bamboo

________ 3. This finishing material is a resinous substance that can be applied as primer to
products.
a. Ribbon b. shellac c. abrasive

________ 4. In planning, you should set and allocate your budget first before you buy your
materials.
a. Time b. effort c. money

________ 5. A packaging requirement wherein your product should be attractive and has an
identity for the consumers to purchase it.

a. durability b. protection c. appearance

________ 6. It is the amount earned from the sale of a product after deducting the expenses
incurred by the business.

a. Expense b. revenue c. business income

________ 7. The chair in your room got broken, what will you do?

a. Repair the chair b. throw the chair c. give it away to someone else

________ 8. The following are the steps in fixing damage cord except one.

a. Cord repair b. make two cords from one c. put strain relief clamp

________9. The other term of “five S” (sort, set in order, shine, standardize, and sustain)

a. Method in housekeeping b. good housekeeping c. steps in house keeping


.
_______10. What materials that cannot be recycled?

a. Cardboard b. glass bottles c. Styrofoam

II. Choose the correct answer inside the box and write the letter only.

A. Shellac B. Stain C. Pyrography D. Sand Paper


E. Radio, Television and Internet Advertising F. Bleaching
G. Dyeing H. Direct Marketing I. Product Marketing

J. Preserving and Treating Bamboos


________ 16. It is the set of activities one should be aware in order to know more about the
products that made of bamboo, wood and metal.
________17. It is called the resin-oil extraction method. It is done by either wet or dry process.
________ 18. It is the process of whitening or removing the color by sunlight exposure, air
ventilation or by the use of chemical solutions.
________ 19. It is the process of applying color into the materials.
________ 20. It is the process of burning designs of bamboo with hot wire.
________ 21. It is a modern way of endorsing product.
________ 22. It is through demonstration, trade exhibits and other public venues.
________ 23. It is a coloring material which applies to the surface of a wood to improve its
appearance.
________ 24. It is made of grits, usually ground silica, flint, quartz, or emery glued to thick
paper or cloth.
________ 25. It comes from the excreta of insects called a luc-bug. The color is yellow and
appears like small pieces of cellophane.

III. Matching type: Match column A with column B.

A B

26. Extension Cord A. gadgets use to call the attention of the owner of
the house

27. Lampshade B. use in testing an incandescent bulb, starter,


ballast.

28. Bulb Tester C. use as decoration lamp inside the room.

29. Door Bell D. a gadgets use to access electricity in our


appliances that are far from the convenient outlet.
30. Tester E. it is used to connect to wire into the convenience
outlet.
31. Screw Driver F. tools used in tightening and loosening screws.
32. Electrical Wires G. a part of a lamp that holds the fluorescent tube.
33. Male Plug H. an electrical tool which is used to twist or splice
an electrical wire.
34. Combination Pliers I.an instrument used to test if the gadgets is
functioning or there is a flow of electricity in
connection made?
35. Holder J. an electrical material which is used as a connector
or path where electricity flows. It can be duplex,
solid or stranded.
IV. Arrange the following steps on how to get the selling price and the possible income of a
project and write A, B, C, D and E before the numbers.

________ 36. Count how many beaded bracelets were made.

_________37. Multiply this total cost of materials plus labor to get your capital.

________ 38. Add all the cost of materials plus cost labor to get the unit cost for each bracelet.

________ 39. Multiply Php 90.00 x 20% for mark-up purposes.

________ 40. Add the mark-up to your capital. The sum will be the selling price.

Direction:

Determine the price of a one-piece placemat considering the following costs incurred.
Product: Placemat (10 pieces)

Materials:
Amount 1 yard patterned fabric P 35.00
1-piece thread P 10.00
Cost of labor P 15.00
Utilities P 30.00

41.Total Cost: ____________________

a. P 90.00 b. P 70.00 c. P 80.00

42.Add: desired profit (20%) _____________________

a. P 16 b. P17 c. P 18

43.Total Selling price __________________

a. P 110 b. P 108 c. P 112

44.Total Selling price of ten pieces’ placemats__________________

a. P 1080 b. P 1000 c. P 1010

45. How much is the total profit of the ten pieces’ placemat? _________
a. P180 b. P 150 c. P 170

V. Explanation.
What are the benefits of recycling? Give at least 2.

46.________________________________________________________________________.

47.________________________________________________________________________.

List down at least 3 examples of process products / waste material into functional items?

48. ____________________________________.

49.____________________________________.

50.____________________________________.
What are the benefits of recycling?
Recycling helps protect the environment. Recycling reduces the need for extracting
(mining, quarrying and logging), refining and processing raw materials. All of these
create substantial air and water pollution. As recycling saves energy it also reduces
greenhouse gas emissions, which helps to tackle climate change.

What is the purpose of recycling?


The main reason of recycling is to conserve energy, help the environment, reduce
pollution, slow global warming and lower waste products in landfills. By recycling,
people can have something to do with the earth's overall health and keep the air, water
and land clean.

Why do we need recycling?


Recycling saves energy because the manufacturer doesn't have to produce something
new from raw natural resources. By using recycled materials we save on energy
consumption, which keeps production costs down. Recycling reduces theneed for
more landfills. No one wants to live next to a landfill.

Why is recycling important facts?


Fact 26: Recycling helps to reduce the amount of waste that goes to landfills and as a
result less harmful emissions like methane gas are released into the earth's
atmosphere. ... Fact 29: Recycled paper produces approximately 70% less air pollution
than if it was made from raw materials

5S is the principles of work environment improvement derived from the Japanese words seiri,
seiton, seiso, seiketsu, and shitsuke. In English the five Ss are respectively described Sort,
Set Shine, Standardize, and Sustain
are the benefits of recycling?