Sie sind auf Seite 1von 3

Science Skill Development Programme

Class 2 Week 1 Day 2 Easy

Animal World
1. Which of the following is a very big animal?

er
(a) (b) (c)

in
2. Which of the following animals lives both on land and in water?

tra
(a) (b) (c)
ad
3. Which of the following is NOT a wild animal?
pi

(a) (b) (c)


m

4. Which of the following is NOT an insect?


y

(a) (b) (c)


ol

5. Which of the following makes honey for us?


f
so

(a) (b) (c)

6. Which of the following is a pet animal?

(a) (b) (c)

© With MTG Learning Media (P) Ltd. (www.mtg.in) 1


7. Which of the following is a domestic animal?

(a) (b) (c)

8. Which of the following birds cannot fly?

er
(a) (b) (c)

9. Birds eat food with the help of their ___________________.

in
(a) claws (b) feathers (c) beak

tra
10. Which of the following animals eats both plants and other animals?

(a) (b) (c)


ad
11. Which of the following is eaten by a lizard?
pi

(a) (b) (c)


y m

12. Which of the following animals kills other animals for its food?
ol

(a) (b) (c)


f
so

13. Which of the following animals lives in a burrow?

(a) (b) (c)

14. A frog can catch its prey with the help of its _____________ .
(a) tongue (b) eyes (c) legs

2 © With MTG Learning Media (P) Ltd. (www.mtg.in)


15. Which of the following is the home of a bird?

(a) (b) (c)

16. Which of the following is eaten by a parrot?

(a) (b) (c)

er
17. Whose young one is called a joey?

in
tra
(a) (b) (c)

18. The baby of the animal given below is called _____________ .


ad
(a) puppy
(b) calf
pi
(c) chick

19. Which of the following grows into a beautiful butterfly?


m

(a) (b) (c)


y

20. Young one of the animal given below is called _____________ .


ol

(a) lamb
f

(b) kid
so

(c) calf

ANSWER KEYS
1. (a) 2. (a) 3. (b) 4. (c) 5. (c) 6. (c) 7. (a) 8. (a)
9. (c) 10. (a) 11. (c) 12. (a) 13. (a) 14. (a) 15. (a) 16. (a)
17. (c) 18. (b) 19. (b) 20. (a)

© With MTG Learning Media (P) Ltd. (www.mtg.in) 3

Verwandte Interessen