Sie sind auf Seite 1von 3

School Lucena City National High School Grade Level 9 Diligence

Teacher Learning TLE ICT


Area
Teaching Date January 25,2019, 11:00 – 12:00nn Quarter 3rd
Class Observation no. 3 using COT
I. OBJECTIVES
A. Content Standard The learner demonstrates understanding the skills and knowledge
required to Personal Protective Equipment.
B. Performance Standard The learners independently perform the proper use of Personal
Protective Equipment
C. Learning Competency 1. Identify different Personal Protective Equipment.
2. Explain the importance of Personal Protective Equipment.
3. Perform the proper use of PPE.
II. CONTENT Computer Hardware – Personal Protective Equipment
III. LEARNING
RESOURCES
A. References
1. TG Page Pages 188 – 1905
2. LM Page Pages 123 - 130
3. Textbook Technology and Livelihood Education – Grade 9
Learner’s Material
First Edition, 2013
B. Other Learning file:///C:/Users/DepED/Downloads/PPE(1).pdf
Resources
IV. PROCEDURES
A. ACTIVITY
1. MOTIVATION
INTEGRATIVE APPROACH
INDICATORS:
1–5–6–7-8 Show video of accidents happened in a workplace.
Guided questions:
1. What have you observed in the video?
2. Is there a way to avoid accidents?

Note to Observer: INDICATORS


*Manage classroom structure to engage learners individually or in
groups, in meaningful exploration, discovery and hands on activities
within a range
* Applies knowledge to content within and across curriculum teaching
areas
* Uses differentiated developmentally appropriate learning experiences
to address learner’s gender, needs, strengths, interests and experiences.

2. ACTIVITY PROPER
CONSTRUCTIVIST /COLLABORATIVE APPROACH
Arrange and explain the jumbled letters to determine or find out what is
the topic/lesson to be discuss. Then the teacher will give to them the
objectives for the day. They will be divided into 3 groups.
GROUP 1- REPOSLAN - PERSONAL
GROUP II- UQEMPINET - EQUIPMENT
GROUP III- ORPCETEVIT - PROTECTIVE

INDICATORS Note to Observer: INDICATORS


* Manage learners behavior constructively by applying positive and
1–2–3–4–5–6
non-violent discipline to ensure learning-focused environment.
* Applies knowledge of content within and across curriculum teaching
areas
* Uses a range of teaching strategies that enhance learner
achievement in literacy and numeracy skills.
* Applies a range of teaching strategies to develop critical thinking as
well as other higher –order thinking skills.
* Uses differentiated, developmentally appropriate learning
experiences to address learner’s gender, needs, strengths, interest and
experiences.

3. ANALYSIS
REFLECTIVE / INQUIRY APPROACH/ INTEGRATIVE APPROACH
INDICATORS: 1. What is P.P.E.?
(ans: Personal Protective Equipment)
1–4–6-8
2. What are the different PPE needed by a computer technician?
(ans: goggles, rubber soles, apron, face mask and gloves)
3. Do you think only beginner workers need to wear PPE? Does the
experts on the fields still needs PPE?
(ans: No. Everyone needs to wear PPE. All employees, depending
on their jobs, are required to cooperate in the strictest observance
of safety legislation, regulations, guideline policies and procedures
at all time. )

B. ABSTRACTION
REFLECTIVE / INQUIRY APPROACH
“ BUY ME PLEASE”.
INDICATORS The teacher will give 850, 750 and 650pesos to the students. They will
1–2–3–4–5–6 buy and budget their money on the different PPE available at Frugality
Hardware Merchandise. After that they will answer the following
questions.
1. What have you noticed after doing this activity? Is your money
enough for the different PPE needed in your computer shop?
2. How did you budget the money given to you?
3. What have you learned from this activity?
4. What do you think will happen to you if you did not wear different
PPE while you are doing your job as a computer technician?
5. Give and explain the importance of wearing PPE. Why it is
important for you as a computer technician?
C. APPLICATION
COLLABORATIVE/INTEGRATIVE APPROACH
INDICATORS
1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 7- 8 Dress Up
The teacher will ask the students to dress up the model. The student will
pick a PPE then describe it.

RUBRICS
DELIVERY 10
FOCUS ON TASK 10
UNITY/COOPERATION 10
TOTAL 30
V. ASSESSMENT True or False.
1. Always disconnect a computer from the AC power and from any
powered peripherals while you are working on it.
(ans: True)
2. It is not depending on their jobs, that employees wear the
required PPE while they are in their workplace.
(ans: False)
3. Everyone is allowed to eat, drink, or smoke while working on a
computer.
(ans: False)
4. Apron is a garment worn over the front of the body as a
protection for one’s cloth.
(ans: True)
5. Allowing untrained workers to perform hazardous tasks, taking
unsafe shortcuts, being distracted, working long shifts can
cause hazard.
(ans: True)
VI. ASSIGNMENT Bring oslo paper, ruler and pencil for CHS Tools
VII. REMARKS
VIII. REFLECTIONS
A. No. of learners who earned 80%
in the evaluation
B. No. of learners who require
additional activities for remediation.
C. Did the remedial lessons work?
No. of learners who have caught
up the with the lesson.
D. No. of learners who continue to
require remediation.
E. Which of my teaching strategies
worked well? Why did these work?
F. What difficulties did I encounter
which my principal or supervisor
can help me solve?
G. What innovation or localized
materials did I use/discover which I
wish to share with other teachers?

Prepared by: