Sie sind auf Seite 1von 9

Basic Electronics >> Bipolar Junction Transistor (BJT)

1. When transistors are used in digital circuits they usually operate in the:
A. active region

B. breakdown region

C. saturation and cutoff regions

D. linear region
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

2. Three different Q points are shown on a dc load line. The upper Q point represents the:
A. minimum current gain

B. intermediate current gain

C. maximum current gain

D. cutoff point
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

3. A transistor has a of 250 and a base current, IB, of 20 A. The collector current, IC,
equals:
A. 500 A

B. 5 mA

C. 50 mA

D. 5 A
Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

4. A current ratio of IC/IE is usually less than one and is called:


A. beta

B. theta
C. alpha

D. omega
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

5. With the positive probe on an NPN base, an ohmmeter reading between the other transistor
terminals should be:
A. open

B. infinite

C. low resistance

D. high resistance
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

6. In a C-E configuration, an emitter resistor is used for:


A. stabilization

B. ac signal bypass

C. collector bias

D. higher gain
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

7. Voltage-divider bias provides:


A. an unstable Q point

B. a stable Q point

C. a Q point that easily varies with changes in the transistor's current gain

D. a Q point that is stable and easily varies with changes in the transistor’s current gain
Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report
8. To operate properly, a transistor's base-emitter junction must be forward biased with reverse
bias applied to which junction?
A. collector-emitter

B. base-collector

C. base-emitter

D. collector-base
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

9. The ends of a load line drawn on a family of curves determine:


A. saturation and cutoff

B. the operating point

C. the power curve

D. the amplification factor


Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

10. If VCC = +18 V, voltage-divider resistor R1 is 4.7 k , and R2 is 1500 , what is the base bias
voltage?
A. 8.70 V

B. 4.35 V

C. 2.90 V

D. 0.7 V
Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

11. The C-B configuration is used to provide which type of gain?


A. voltage

B. current
C. resistance

D. power
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

12. The Q point on a load line may be used to determine:


A. VC

B. VCC

C. VB

D. IC
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

13. A transistor may be used as a switching device or as a:


A. fixed resistor

B. tuning device

C. rectifier

D. variable resistor
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

14. If an input signal ranges from 20–40 A (microamps), with an output signal ranging from .5–1.5
mA (milliamps), what is the ac beta?
A. 0.05

B. 20

C. 50

D. 500
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report
15. Which is beta's current ratio?
A. IC/IB

B. IC/IE

C. IB/IE

D. IE/IB
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

16. A collector characteristic curve is a graph showing:


emitter current (IE) versus collector-emitter voltage (VCE) with (VBB) base bias voltage held
A.
constant

collector current (IC) versus collector-emitter voltage (VCE) with (VBB) base bias voltage
B.
held constant

collector current (IC) versus collector-emitter voltage (VC) with (VBB) base bias voltage held
C.
constant

collector current (IC) versus collector-emitter voltage (VCC) with (VBB) base bias voltage
D.
held constant
Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

17. With low-power transistor packages, the base terminal is usually the:
A. tab end

B. middle

C. right end

D. stud mount
Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report
18. When a silicon diode is forward biased, what is VBE for a C-E configuration?
A. voltage-divider bias

B. 0.4 V

C. 0.7 V

D. emitter voltage
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

19. What is the current gain for a common-base configuration where IE = 4.2 mA and IC = 4.0 mA?
A. 16.80

B. 1.05

C. 0.20

D. 0.95
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

20. With a PNP circuit, the most positive voltage is probably:


A. ground

B. VC

C. VBE

D. VCC
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

21. If a 2 mV signal produces a 2 V output, what is the voltage gain?


A. 0.001

B. 0.004

C. 100

D. 1000
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

22. The symbol hfe is the same as:


A.

B.

C. hi-fi

D.
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

23. Most of the electrons in the base of an NPN transistor flow:


A. out of the base lead

B. into the collector

C. into the emitter

D. into the base supply


Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

24. In a transistor, collector current is controlled by:


A. collector voltage

B. base current

C. collector resistance

D. all of the above


Answer: Option B
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report
25. Total emitter current is:
A. IE – IC

B. IC + IE

C. IB + IC

D. IB – IC
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

26. Often a common-collector will be the last stage before the load; the main function(s) of this stage
is to:
A. provide voltage gain

B. provide phase inversion

C. provide a high-frequency path to improve the frequency response

buffer the voltage amplifiers from the low-resistance load and provide impedance
D.
matching for maximum power transfer
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

27. For a C-C configuration to operate properly, the collector-base junction should be reverse
biased, while forward bias should be applied to which junction?
A. collector-emitter

B. base-emitter

C. collector-base

D. cathode-anode
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

28. The input/output relationship of the common-collector and common-base amplifiers is:
A. 270 degrees

B. 180 degrees

C. 90 degrees
D. 0 degrees
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

29. If a transistor operates at the middle of the dc load line, a decrease in the current gain will move
the Q point:
A. off the load line

B. nowhere

C. up

D. down
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

30. Which is the higher gain provided by a C-E configuration?


A. voltage

B. current

C. resistance

D. power
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

31. What is the collector current for a C-E configuration with a beta of 100 and a base current of
30 A?
A. 30 A

B. .3 A

C. 3 mA

D. 3 MA
Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report