Sie sind auf Seite 1von 6

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.

com/

English Part 5

1. Which teaching strategies in K to 12 curriculum addresses the issue on irrelevance


of  instructional materials?

I. Localization
II. Authentication
III. Contextualization

A. I only
B. II only
C. I, II
D. I, II and III

ANS: D. I, II and III

2. Which of the following qualifies does NOT describe a teacher in the preparation
selection, and utilization of instructional materials?

A. Creative
B. Resourceful
C. Fashionable
D. Culture-sensitive

ANS: C. Fashionable
- All the other items are required of a teacher in preparation of instructional materials.

3. The following materials are used to activate students' schema or prior knowledge,
EXCEPT ____________.
a. opinionaire
b. story impression
c. anticipation
d. story star

ANS: D. story star

4. To illustrate the use of a comprehensible input in language teaching input in language


teaching to grade 4 students the teacher may use the following texts EXCEPT
________.

A. recorded song
B. video clip
C. a written weather report
D. a journal article

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/


Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/

ANS: D. a journal article


-Letter A, B and C may be comprehensible as inputs in a language class for grade four.
The language of a journal article is too complex for a grade four pupil.

5. In K to 12 curriculum, which two types of texts are prescribed to facilitate and


enriching learning?

I.  Literary test as primary text


II. Informative as parallel text
III. Literary text as parallel text
IV. Informative test

A. I and III
B. II and IV
C. I and II
D. III and IV

ANS: C. I and II
-The Department of Education prescribes that literary text used as primary text and
informative text in the K to 12 language curriculum.

6. One prime consideration of instructional materials use is to link the materials the
_________ .

A. curriculum
B. policies
C. current issues
D. textbook board

ANS: A. curriculum
--There must be congruence between the instructional materials and the curriculum.

7. Which of the following should Teacher Jessica use if she wishes to answer the
question “What do the scores tell me about what students have learned?

A. Test
B. Evaluation
C. Assessment
D. Measurement 

ANS: D. Measurement 
- Measurement deals with the questions “What do the scores tell us about what
students have learned?” or “Is the test or assessment matched to the learning goal?
Evaluation includes interviews, examination of the curriculum materials and a variety of
information on a learner’s language ability or achievement.  A test is an instrument-a set

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/


Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/

of techniques, procedures or items that requires performance on the part on the test-
taker.

8. One of the prerequisites to entry to University A is based on the general knowledge


or skills of the applicants. Which of the following test types should it administer?

A. Diagnostic Test
B. Placement Test
C. Proficiency Test
D. Achievement Test

ANS: C. Proficiency Test


- Proficiency Test are designed to measure applicants’ ability in a language regardless
of any training thy may has in that language.

9. What type of test is based on the amount of learning the students have accomplished
with very specific reference to a particular course?

A. Diagnostic Test
B. Placement Test
C. Proficiency Test
D. Achievement Test

ANS: D. Achievement Test


-  Achievement Test are directly related to language courses, their purpose being to
establish how successful individual students or the courses themselves have been in
achieving objectives.

10. I f the language teacher aims to group his/her students with similar ability levels so
he/she could focus on the problems and learning points appropriate for that level of
students, which type of the test will be appropriate?

A. Diagnostic Test
B. Placement Test
C. Proficiency Test
D. Achievement Test

ANS: B. Placement Test


-Placement Tests are intended to provide information that will help place the students at
the stage of the teaching program most appropriate to their abilities.

11. Which type of test is administered at the beginning or middle of  the and are aimed
at fostering achievement by promoting strengths and eliminating the weakness of
individual student?

A. Diagnostic Test

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/


Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/

B. Placement Test
C. Proficiency Test
D. Achievement Test

ANS: A. Diagnostic Test


- Placement test are intended to provide information that will help place the students at
the stage of the teaching program most appropriate to their abilities. Proficiency Tests
are designed to measure people’s ability in language, regardless of any training they
may have in that language. Achievement tests are directly related to language courses
their purpose being to establish how successful individual students or the courses
themselves have been in achieving.

12.  Which of the following is NOT an objective of a diagnostic test?

A. Determine what existing knowledge, skills, attitudes, interest and needs the student
has
B. Determine the range of individual differences
C. Determine what program or modification are required to meet the needs of
individuals
D. Determine the level of the study that the students would benefit from

ANS: D. Determine the level of the study that the students would benefit from
- “Determine the level of the study that the students would benefit from” is a placement
decision not a diagnostic decision.

13. The following questions all pertain to validity EXCEPT _________ .

A. do all the items seem to be measuring the same thing?


B. does the test cover al aspects of what it claims to measures?
C. do the test items look like realistic, authentic uses of what is being measured
D. does the test meet the limits of existing resources including time and test
administration

ANS: D. does the test meet the limits of existing resources including time and test
administration
- Letter D answers the question on practicality.

14. Who among the following teachers is doing formative assessment?

A. Ms. Canlas who asked series of questions in the middle of the lecture to determine if
students understood the concepts
B. Mr. Galang who gave a test at the end of the grading period to determine if the goals
of the program are met
C. Ms. Tubao who gave a test to determine what students know before the unit begins
D. Ms. Jaochi who gave a test at the end of the semester to determine if the course
outcomes are met.

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/


Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/

ANS: A. Ms. Canlas who asked series of questions in the middle of the lecture to
determine if students understood the concepts
- Letter A is correct since the purpose of assessment is to monitor the progress of
students’ learning.

15. The effect of testing on teaching and learning is known as _______________ .

A. wash back
B. construct
C. auditability
D. credibility

ANS: A. wash back


-A test is credible when the way language is being tested looks like real language use.
Audit ability is a term drawn from business bookkeeping. It refers to being able to go
back and check to see if the assessment was correctly made.

16. Ms. Cruz wants to measure the language abilities of her students using direct
testing. Which of the following is NOT recommended?

A. Writing letters
B. Role- play
C. Cloze test
D. Information gap test

ANS: C. Cloze test


- Cloze test – does not measure the way the language is used in real life.

17. The following are examples of discrete point test EXCEPT ____________ .

A. essay writing
B. spelling test
C. yes/no answers
D. true-false answers

ANS: A. essay writing


-  essay writing is an example of integrative testing as t requires to demonstrate two
aspects of language (grammar and vocabulary knowledge) as students would in re
language use.

18. Dr. Tubera uses alternative methods of assessment. Which will he NOT likely use?

A. Multiple Choice Test


B. Reflective Journal Writing
C. Oral Presentation

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/


Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/

D. Developing Portfolios

ANS: A. Multiple Choice Test


-Letter A, C, D are examples of alternative assessments where students are required to
perform or produce something.

19. Mrs. David is going to construct a test in English. What must she do first?

A. Write the test items


B. List down the test objectives
C. Let an expert validate the test
D. Prepare a table of specifications

ANS: B. List down the test objectives


- List down the objectives to ensure the validity of the test.

20. Which of the following is an example of a beneficial back wash?

A. If the skill of writing is tested only by multiple choice items there is a great pressure to
practice such items
B. If teachers ignore the subjects and activities which do not contributes directs to
passing the exams.
C. If test is regarded as important, preparation for it can dominate teaching activities.
D. If what is assessed becomes what is valued and what is  valued becomes what is
taught.

ANS: D. If what is assessed becomes what is valued and what is  valued becomes
what is taught.
- Back wash refer to the effect testing on teaching and learning; options A, B, and C are
examples of negative backwash.

Download more reviewers here: https://letqa.blogspot.com/