Sie sind auf Seite 1von 6

1. Which of the following is not considered a fat soluble vitamin?

A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin K
D. Vitamin E

2. Which of the following is not considered a water soluble vitamin?

A. Vitamin B
B. Vitamin C
C. Vitamin D
D. Vitamin B12

3. Which of the following is not an underlying cause of hypercalcemia?

A. Paget's disease
B. Hyperparathyroidism
C. Hartnup disease
D. Sarcoidosis

4. Which of the following is caused by a B5deficiency?

A. Ectopic pregnancy
B. Nausea
C. Dermatitis
D. Fever

5. Which of the following is caused by a B6 deficiency?

A. Excessive irritability
B. Nonproductive cough
C. Dry mouth
D. Depression
6. Which of the following is caused by a B12 deficiency?

A. Glossitis
B. Fever
C. Hypertension
D. Edema

7. Which of the following is caused by a Vitamin C deficiency?

A. Fever
B. Anemia
C. Headaches
D. Nausea

8. Which of the following is caused by a Vitamin D deficiency?

A. Edema
B. Anemia
C. Lupus
D. Rickets

9. Which of the following is caused by a Vitamin K deficiency?

A. Bruising
B. Optic Nerve degeneration
C. Anemia
D. Hemorrhage (infants)

10. Another name for Vitamin B1 is ____ .

A. Thiamine
B. Riboflavin
C. Pyridoxine
D. Cobalamin
11. Which of the following foods is not high in potassium?

A. Oranges
B. Bananas
C. Tomatoes
D. Turnips

12. 1 gram of protein is equal to ____ of energy.

A. 3 kcals
B. 4 kcals
C. 5 kcals
D. 6 kcals

13. A protein restricted diet requires only ______ grams/day.

A. 20-40
B. 30-50
C. 40-60
D. 50-70

14. Which of the following is not considered a food reaction for infants?

A. Diarrhea
B. Hypertension
C. Skin rash
D. Difficulty breathing

15. Which of the following vitamins will be the most common in: oils from cereal seeds,
salad oils, margarine and shortenings?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

16. Which of the following vitamins will be the most common in: leafy green vegetables, egg
yolk and soy oil?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

17. Which of the following vitamins will be the most common in: fish liver oils, milk, and
egg yolk?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

18. Another name for Vitamin B12 is ____ .

A. Pantothenic Acid
B. Cyanocobalamin
C. Niacin
D. Riboflavin

19. Which of the following does not contain a high concentration of Niacin?

A. Yeast
B. Meat
C. Liver
D. Corn

20. Which of the following does not contain a high concentration of Vitamin A?
A. Strawberries
B. Oranges
C. Green Vegetables
D. Yellow Vegetables

1. B
2. C
3. C
4. C
5. A
6. A
7. B
8. D
9. D
10. A
11. D
12. B
13. C
14. B
15. C
16. D
17. B
18. B
19. D
20. C