Sie sind auf Seite 1von 4

1).

o/p of the program is-


#include<stdio.h>
int x = 40;
void main ()
{
int x =20;
printf(“\n %d”, x);
}
a). 40 b) 20 c). error d). none

2).. By default a real no. is treated as a-

a) float b) double c) long double d) depends upon the memory model being used by
you.

3). Which can’t be checked in switch-case statement?

a)char b)int c)float d)enum

4). O/P of the program is-


#include<stdio.h>
Void main()
{
Int i=0;
For(i=0;i<5;i++) ;
Printf(“%d”,i);
}
a) 01234 b) 5 c) 1234 d) 6

5) which of the following are unary operators in c?


A. ! B. sizeof C. ~ D. && E. =
a)ABC b)BCD c)CDE d)ADE

6) Which of the following are valid functions call statements:


a) getdata(100,75.5); b) x.number=100;
c) x.getdata(100,75.5); d) getdata.x(100,75.5);

7) which of the following Operators cannot be overloaded???


A). sizeof B). .* c) :: D) ?:

8) Below is the example of ?

A
Base class Grandfather

B Intermediate
Base class Father

C Derived class Child

a). single inheritance b). multiple inheritance


c). hybrid inheritance d). multilevel inheritance.

9). Below is the example of


~integer ( ) { }
a). friend function b). constructor c). destructor d). none.

10). Which of the following keywords can be used in both C & C+ + ?


A). catch B). inline C). virtual D). new
a). D b). C c). ALL d). NONE.

11). Java does not support multiple inheritance of classes. This is accomplished using a
new feature called-----------
a). interface b). packages c). wrapper d). garbage collector

12). Java has replaced the destructor function with a--------------


a). final ( ) function b). if ( )__ catch ( ) c). finalizer methods.

13). java uses______


a). dynamic binding b). static binding c). object binding d). class binding
14). Encapsulation refers the object as______
a). black bone b). white bone c). entity box d). modeling box

15). (A) class sample one


{
Public static void main ( string args[ ] )
{
System.out.printer (“SYNERGY”);
}
}
(B) class sample one
{
public static voidmain ( string [ ] SYNERGY )
{
System.out.printer (“AEC”);
}

Which of the above java coding is correct?

a). A b). B c). NONE d). BOTH.

16). The cpu of 8086 is able to address _______of physical memory.


a). 1024 bytes b).1024 Kbytes c).1024 megabytes d). 1024 gigabytes

17). Which of the following is a temporary memory?


a). RAM only b). ROM only c). Both d). None

18). The 8086 supports a total of ___________type of interrupts. Each interrupt


requires _______ bytes.
a). 64 , 2 b). 128 , 4 c). 256 , 2 d). 256 , 4.

19). UNIX operating system is being authorized by

a). AT & T BELL LAB. B). DELL c). MICROSOFT d). NONE

20). A flip-flop free from race problem is


a). JK b). D c). T d). Master slave
--------------ALL THE BEST-------------------