Sie sind auf Seite 1von 3

General knowledge Quiz – Computer and Technology

Q1: The man who built the first Mechanical Calculator was?

Ans: Blaise Pascal.

Q2: Full form of VIRUS is?

Ans: Virtual Information Resource Under Seize.

Q3: The process to find error in a software code is called?

Ans: Debugging.

Q4: Which type of Operation system is Linux?

Ans: Open Source

Q5: Defragmentation of Hard drive is done for?

Ans: Creating more free spaces

Q6: IBM 1401 is a?

Ans: Second Generation Computer

Q7: Attempts made by individuals to obtain confidential information from you by falsifying
their identity are called?

Ans: Phising scams.

1|Page
Q8: A program which translates High Level Language to a Machine Level Language is called?

Ans: Compiler.

Q9: What contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm?

Ans: Syntax.

Q10: Data that is copied from an application is stored in?

Ans: Clipboard.

Q11: Which device can understand difference between Data and programs?

Ans: Microprocessor.

Q12: Excel spreadsheet, PowerPoint, Word processing are examples of which type of software?

Ans: Application software.

Q13: The term 'Pentium' is related to?

Ans: Microprocessor.

Q14: Recently all high-end smartphones are coming equipped with AMOLED screen. What is
its full form?

Ans: Active Matrix Organic Light Emitting Diode.

2|Page
Q15: The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from
which type of memory?

Ans: Cache memory

Q16: Full form of MICR is?

Ans: Magnetic Ink Character Recognition

3|Page