Sie sind auf Seite 1von 3

2nd QUARTER EXAMINATION

PHYSICAL EDUCATION 9
Name:_______________________________________________Grade:__________Date:_________Sc
ore:__________
1. In social dancing, a boy lead while a girl follows. What values can be developed in such training?
a. Leadership b. Obedience c. Respect d. All of them
2. The following are reasons why fitness is a universal concern expect one:
a. We face different challenges everyday so we have to keep ourselves fit all their time to
overcome them
b. Everyone needs to be physically fit to meet daily physical challenges
c. One can influence the community fitness consciousness effectively if he or she fosters fitness
and well-being
d. To be a good athlete or player in a certain sport
3. “May I have this dance? This line implies...
a. A boy who treats a girl with respect even in dancing.
a. A boy forcing a girl to dance.
b. A boy with no one to dance with pleading.
c. A boy who wishes to dance with somebody.
4. “It takes two to Tango”. What does this quote mean?
a. A Tango requires two individuals to dance.
b. One cannot exist without the other.
c. It takes two to make any endeavor work.
d. There should always be two individuals dancing the Tango.
5. How would you best use the knowledge and skills learned in social dancing to enhance fitness in
your community?
a. I will render an intermission number with my partner during fiestas.
b. I will make social dancing my lifetime fitness activity.
c. I will share my skills by teaching community folks, young and old, about social dances.
d. I will coordinate with community officials in conducting a social dancing program for the
community.
6. Social dancing can prevent some diseases caused by sedentary lifestyle if regularly performed.
Which of the following does not belong to the group?
a. Diabetes b. Lung cancer c. Obesity d. Weight gain
7. Social dances are of two classifications namely, Latin American and Modern Dances. Which of
the following is an example of Modern Standard Dance?
a. Cha-Cha-Cha b. Jive c. Rumba d. Tango
8. Which of the following is a term used to refer to dances primarily intended to get to know other
people in a certain formal or semi-formal occasion?
a. Ballroom dances b. Dance sport c. Festival dances d. Social dances
9. What will happen if one doesn’t have a physically active lifestyle?
a. He/she is prone to weight gain, obesity which to diabetes and other cardio-vascular diseases.
b. He/she will become sickly.
c. He/she will not become physically fit.
d. He/she will become fat.
10. Which of the following, aside from fitness, can be developed if one engages in social dancing
activities?
a. Respects b. Sense of community c. Courtesy d. All of them
11. The following are dance etiquettes that should be considered in a social dancing activity except
one:
a. Wear appropriate dancing attire.
b. Insist in executing difficult dance steps including aerial combinations with your partner.
c. Ask someone promptly if you wish to dance with him or her
d. Always follow counter clockwise as line of direction social dancing
12. How do social dances contribute to one’s fitness and well-being?
a. They help make one physically engaged and active preventing lifestyle diseases.
b. They cure lifestyle diseases.
c. They help prevent sedentary lifestyle – related diseases.
d. They develop one’s talent in dancing.
13. Which of the following best describes social dances?
a. Social dances are for pairs only.
b. Social dances can be competed.
c. Social dances are dances that improve social skills and fitness.
d. Social dances are dances that entertain people in attendance to a social function.
14. Which of the following attire is appropriate for males in Modern Standard Dances?
a. Black/White Shirt b. Black/White long sleeve c. Black/White sweat shirt d. Coat
and tie
15. What is the general term referring to the DO’s and DON’TS in social dancing?
a. Behavior b. Character c. Dance demeanor d. Dance etiquette
16. A set of guidelines that navigate the social dimensions of dancing.
a. Social Dancing b. Dance Mixer c. Dance Etiquette d. Dance Sports
17. Any form of social dance that allows you to have a chance to dance or socialize with other
members of the leading group.
a. Dance Mixer b. Dance Etiquette c. Social Dancing d. Dance sports
18. Which of the following is an example of Latin American Dances.
a. Mambo b. Hip Hop c. Jazz d. All of the above
19. What is the Lowest Training Heart Rate (60%) of a student with a PMHR of 205?
a. 123 beats/min b. 120 beats/min c. 128 beats/min d. 110 beats/min
20. The Highest Target Heart Rate (80%) of a student with PMHR of 205 is _________?
a. 174 beats/min b. 164 beats/min c. 154 beats/min d. 184 beats/min
21.

22.

Answer key

1. D

2.

3. A

4. C

5. D

6. B

7. D
8. D

9. A

10. D

11. B

12. A

13. C

14. D

15. D

16. c

17. A

18. A

19. A

20. B

21.

22.

23.

24.

25.