Sie sind auf Seite 1von 4

AMBROSIA HSG Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

LEXICO GIVEAWAY
Part 1: For question 1-15, choose the best answer A, B, C or D for each of the following
question.
1. Have you got any ____change for the car park?

A. free B. coin C. loose D. little

2. The runner with the injured foot…across the finishing line.

A. limped B. trundled C. scrambled D. flashed

3. This emerald bracelet is ______; it is the only one of its kind in the world.

A. only B. original C. peerless D. genuine

4. Her poems began to reveal her growing dissatisfaction with her ______ existence.

A. charitable B. magnanimous C. wholesome D. humdrum

5. He has long been a(n) _______ of year-round school, believing it would significantly improve learning
and ease the burden on working parents.

A. advocate B. levity C. detractor D. epiphany

6. They _____ the same old excuses last time this happened.

A. made out B. wheeled out C. blotted out D. cut out

7. There's no point in telephoning him. He's certain _____ by now.

A. to leave B. to have left C. left D. having left

8. Most psychologists believe that the basic structure of an individual’s personality is_______________.

A. well established extremely by the age of five

B. by the age of five it is extremely well established

C. by the age of five and well established extremely

D. extremely well established by the age of five

9. I don’t object to people being vegetarians, but it gets on my nerves when they’re _____ about it.

A. self-centered B. self-righteous C. self-deprecating D. self-sufficient

10. Annabel and Insidious 3 are not James Wan’s best movies by far and those would be _______
between any of the other sequels on air, but they are pretty incredible.

A. kiss-offs B. summings-up C. tip-offs D. toss-ups

11. “I hear Paul has a job at a restaurant.”


“Well, it’s …………… a restaurant as a café nearby.”

A. much more B. nothing like C. far more of D. not so much

12. My boss is a typical person who has to deal with ___________ activities every day.

A. miscellaneous B. multifarious C. assorted D. manifold

13. Leili said she found learning languages as easy as __________. She had a gift for it.

A. sliding off a branch B. falling off a log

C. diving off a climb D. branching off a bough

14. Attempts to help only ________ the problem so they were forced to call in the emergency services.

A. extricated B. enervated C. exacerbated D. extirpated

15. After the earthquake, the entrance hall was turned into a _________ casualty ward.

A. mainstay B. piecework C. makeshift D. wayside

Part 2: For question 16-25, write the correct form of each bracketed word.
Alexander Hamilton was an American statesman and one of the Founding Fathers of the United States.
He was an __________ (16. AUTHORITY) interpreter and promoter of the U.S. Constitution, as well as
the founder of the nation's financial system.

Hamilton was born out of __________ (17. WEDDING) in Charlestown, Nevis. He was orphaned as a
child and taken in by a __________ (18. PROSPER) merchant. When he reached his teens, he was sent
to New York to pursue his education. He took an early role in the militia as the American Revolutionary
War began. He was also a __________ (19. BELL) in seeking to replace the weak national government.
He helped ratify the Constitution by writing 51 of the 85 __________ (20. INSTALL) of The Federalist
Papers, which are still used as one of the most important references for Constitutional interpretation.

Hamilton led the Treasury Department as a trusted member of President Washington's first Cabinet. He
was a __________ (21. NATION) who emphasized a strong central government. He __________ (22.
MOBILE) a nationwide network of friends of the government, especially bankers and businessmen,
which became the Federalist Party. This party dominated national and state politics until it lost the
election of 1800 to Jefferson's Democratic-Republican Party.

Since the beginning of the American Civil War, Hamilton has been depicted on more ___________ (23.
NOMINATE) of U.S. currency than anyone else. He has appeared on the $2, $5, $10, $20, $50, and
$1,000 notes. Hamilton's portrait has been featured on the front of the U.S. $10 bill since 1928. In June
2015, the U.S. Treasury announced a decision to replace the __________ (24. GRAVE) of Hamilton with
that of a woman. Before the bill was actually redesigned, the decision was changed due to the
__________ (25. SEE) popular success of the 2015 Broadway musical Hamilton.

Part 3: For questions 26-35, fill each of the following blank with 1 suitable word.
There is still some _____ (26) between research and coaching practice. Sports psychology has been able
to develop a relatively significant research _____ (27) in the last 15 years; aided by general experimental
researchers often using athletes as an easily identifiable and obtainable population. Yet, as a practising
sports psychologists, I recently observed an athletics coach, whose _____ (28) to a promising middle-
distance runner losing a winning position on the last lap was to prioritize developing a _____ (29) finish.
What he didn’t address was the fact that the runner failed to focus when he got ____ (30) with emotions.
Then _____ (31), I also witnessed some baseball coaches doing some work – which I would have taken
_____ (32) in my professional capacity – _____ (33) assessing and profiling strengths and weaknesses, and
also on performance anxiety. So things vary and some trainers are clearly more knowledgeable than
others. But it is not surprising that, as a result, public conceptions are often confused on the issue and
even attach _____ (34) connotations to sports psychologists and _____ (35) the nature of seeing them.

Part 4: For questions 36-40, read the following text and decide which answer A, B, C or D best
fits each gap.

South Korea hunts Vietnamese, Chinese illegal migrants


South Korean authorities are looking for two men, one Vietnamese and the other Chinese, for illegally
entering the country.
The 24-year-old Vietnamese sailor (36)_________ reached Incheon Port on a cargo ship that docked last
Thursday and fled from the harbor during predawn hours, when there is little (37)_________, the KBS
World Radio reported, citing Incheon Port Security officials.

The hunt for the man began after security officers last Sunday confirmed his illegal status at the Hyundai
Steel port in Incheon.

Immigration officials are also hunting for another 53-year-old Chinese sailor who also illegally entered
the country through an Incheon wharf on October 22.

South Korea is one of the largest (38)_________ export markets for Vietnam. However, the number of
migrant workers who reside in the country illegally is relatively high.

There were over 45,398 Vietnamese migrant workers in South Korea as (39)_________ June 2018. The
majority of them are registered under the Employment Permit System, according to official labor
reports.

Vietnamese also (40)_________for 30-40 percent of around 200,000 illegal foreign workers in South
Korea.

36 A. presupposedly B. allegedly C. presumably D. infamously

37 A. surveillance B. inspection C. security D. caution

38 A. workforce B. employment C. job D. labor

39 A. to B. in C. of D. from

40 A. responsible B. account C. hold D. contribute


KEY
Part 1:
1. C 6. B 11. D
2. A 7. B 12. B
3. C 8. D 13. B
4. D 9. B 14. C
5. A 10. D 15. C

Part 2:

16. authoritative 21. nationalist


17. wedlock 22. mobilized/mobilised
18. prosperous 23. denominations
19. bellwether 24. engraving
20. installments 25. unforeseen
Part 3:

26. distance 31. again


27. base 32. pride
28. reaction 33. on
29. sprint 34. negative
30. overcome 35. misunderstand
Part 4

1. B 4. C

2. A 5. B

3. D