Sie sind auf Seite 1von 9

INSTITUCIÓN EDUCATIVA SAN JUAN DE ARAMA

DEPARTAMENTO DE IDIOMAS EXTRANJEROS


PRUEBA DE DIAGNOSTICO GRADO UNDECIMO
2020

PARTE 1
CONOCIMIENTO DE LÉXICO
OBSERVA LAS FRASES DE LA COLUMNA DE LA IZQUIERDA (1 A 6) Y LAS EXPRESIONES DE LA
COLUMNA DE LA DERECHA (A – H).
¿CUÁL EXPRESIÓN CONCUERDA CON LA FRASE DE LA IZQUIERDA (1- 5)?
MARQUE LA LETRA CORRECTA (A – H) EN SU HOJA DE RESPUESTAS.

1. A large area of land which is protected A. Trailer park


by the government because of its
natural beauty, plants and animals

2. Place with attractions made up of rides, B. Natural park


such as roller coasters and water rides,
along with shop and restaurant.
3. A place that features areas, such as C. Amusement park
swimming pools, water slides, splash,
pads, water playgrounds, lazy rivers, or
another recreational swimming
environments.
4. The protected area of the ocean where D. Water park
a government has placed limits on
human activity.
5. A place featuring exhibits and activities E. Skating park
reflecting the history and culture of a
particular region or people; it might
contain museums, cultural venues, and
outdoor displays of art.
6. An area with special amenities where F. Marine parks
trailers are parked and used for
recreation or as permanent homes. G. Culture park

H. Art park

PARTE 2.
INTERPRTACIÒN DE AVISOS
EN LAS PREGUNTAS 7 A 12 MARQUE A, B o C EN SU HOJA DE RESPUESTAS
WHERE CAN YOU SEE THIS SIGN?
7. SAFETY VEST MUST BE WORN
A. In a pool area.
B. In a factory
C. In a lake area
8. MUSIC AN ONLY BE PLAYED UNTIL 11:00 PM
A. In a university campus
B. In a primary school
C. In a bar
9. NO SHIRT, NO SHOES, NO SERVICE.
A. In an amusement park restaurant
B. In a water recreation park restaurant
C. In a city park restaurant
10. ALL DOORS MUST BE CHILD PROOF
A. In a high school
B. At a university
C. In a kindergarten
11. HELP WANTED SEND YOUR CV TO THE MAIN OFFICE.
EXPERIENCE IN SERVING FOOD MANDATORY.
A. At a publishing company
B. At a restaurant
C. At a food factory
12. CHOKING HAZARD RISK
A. On a wire
B. On a dummy
C. On a small boy
PARTE 3.
CONVERSACIONES CORTAS
RESPONDA LAS PREGUNTAS 13 A 18 DE ACUERDO CON EL EJEMPLO
EN LAS PREGUNTAS 13 A 18 MARQUE A, B o C EN SU HOJA DE RESPUESTAS.

Ejemplo:

13. WHO’S THAT GIRL?


A. He’s here.
B. Yes, we can.
C. That’s my sister. La respuesta correcta es C

14. Are we going to the water park this weekend?


A. We will go next year.
B. No. We are going to the water park.
C. Yes, we are going in the afternoon.
15. I have one extra ticket for the game tonight. Will you go with me?
A. Sure. I have to work tonight.
B. I can’t I work tomorrow night.
C. Sorry I can’t my mom’s birthday is today.
16. How long have you been going to the games?
A. I had gone to the games for 3 years
B. I have been going to the games for 3 years.
C. I have been going to the games since 3 years.
17. When are you planning to take the Italian course?
A. I’ll be starting next semester
B. Next semester my sister will take it.
C. I’d be start next semester
18. Is that program going to be open for all the students?
A. Yes, it is going to be available for all the students.
B. No, It can’t
C. Yes. It is open
19. How often do you go driving?
A. I go with my best friends.
B. Most weekends.
C. We go by bike

PARTE 4
TEXTOS INCOMPLETOS
ESCOGE LA MEJOR OPCIÒN A, B o C PARA COMPLETAR CADA ESPACIO.
EN LAS PREGUNTAS 19 A 28 MARQUE A, B o C EN SU HOJA DE RESPUESTA.

RIO SUCIO CARNIVAL

Every two years, the town of Riosucio, in the mountainous and coffee-producing
region of Colombia, prepares to receive His Majesty, the Devil. Starting the Thursday
before the Feast of the Kings, January 6th, and during six days, people (19) Riosucio
join this traditionally Catholic religious fiesta in practice for over two hundred years
to celebrate the arrival of the playful, “talkative” and mocking character of the Devil.

The Carnival's Devil (20) become a symbol of reconciliation between two peoples. It
owes (21) history to the war waged between the Mountain reservation and
Quiebralomo reservation in the nineteenth century. The first was under indigenous
control. The second was under control of Germans (22) brought black slaves to work
in gold mines in the area. The people of both reservations (23) ordered to move to a
zone near Río Sucio (Dirty River), and thus began a dispute over the territory and a
mutual exclusion that (24) about the construction of two temples in two zones: one
known as Temple of San Sebastian, (25) in the "upper" part of what is now the town
of Riosucio where the whites from Quiebralomo lived, and the other known as the
Temple of Our Lady of the Candelaria, in the "bottom" part of the town where
indigenous (26).
In 1846, both reservations came together under one administrative district, Riosucio.
But this union (27) actually took place as a bamboo fence was installed between
both zones so (28) pass to the other zone. Even today, Riosucio still has two
churches and two main plazas divided by a street.

20. A. off B. from C. of


21. A. have B. has C. had
22. A. his B. their C. its
23. A. which B. where C. who
24. A. was B. is C. were
25. A. brought B. bring C. brings
26. A. locate B. located C. locating
27. A. lived B. lives C. live
28. Wasn’t B. hadn’t C. didn’t
29. A. nobody B. somebody C. anybody

PARTE 5.
COMPRENSIÓN DE TEXTOS DESDE EL NIVEL LITERAL
LEA EL TEXTO Y SELECCIONE LA RESPUESTA CORRECTA PARA
CADA PREGUNTA.
EN LAS PREGUNTAS 29 A 37 MARQUE, A, B o C EN SU HOJA DE
RESPUESTAS.

WALT DISNEY

Walt Disney was born on December 5, 1901. Disney became one of the best-known
motion picture producers in the world. He is particularly noted for being a film
producer and a popular showman, as well as an innovator in animation and theme
park design.

Disney is famous for his contributions in the field of entertainment during the 20th
century. His first success was through the series, Oswald the Lucky Rabbit which
was created by the Disney studio for Charles Mintz of Universal Studios. When
Disney asked for a larger budget for his popular Oswald series, Mintz refused and
Disney had to quit. Later, Disney and his brother Roy O. Disney started from scratch
and co-founded Walt Disney Productions, now known as The Walt Disney
Company. Today, this company has annual revenues of approximately U.S. $35
billion. This success is largely due to a number of the world's most famous fictional
characters he and his staff created including Mickey Mouse, a character for which
Disney himself was the original voice.

Disney won 26 Academy Awards out of 59 nominations, including a record four in


one year, giving him more awards and nominations than any other individual. He is
also the namesake for Disneyland and Walt Disney World Resort theme parks in the
United States, as well as the international resorts in Japan, France, and China.
Disney died of lung cancer in Burbank, California, on December 15, 1966. The
following year, construction began on Walt Disney World Resort in Florida. His
brother Roy Disney inaugurated The Magic Kingdom on October 1, 1971.

30. Walt Disney was known as


A. A film producer and shows
B. A showman and innovator
C. A film producer, showman and innovator.
31. What was Disney’s first success?
A. Mickey Mouse.
B. Oswald the Lucky Rabbit.
C. Charles Mintz series.
32. Why did Disney quit Universal Studios?
A. Because he wanted to start his own company.
B. Because he had a better idea.
C. Because he didn’t receive the budget that he asked for.
33. Who were the co-founders of Walt Disney Productions?
A. Oswald and Charles Mintz.
B. Walt Disney and his brother.
C. Walt Disney and Oswald.

34. Whose was Mickey’s original voice?


A. Charles Mintz.
B. Roy Disney.
C. Walt Disney.
35. How many Academy Awards did Disney win?
A. 36 Academy Awards.
B. 26 Academy Awards.
C. 59 Academy Awards.
36. Walt Disney died when he…
A. Was 59 years old.
B. In 1971
C. Was 85 years old
37. In what year did Walt Disney World Resort construction star in Florida?
A. In 1996
B. In 1967.
C. In 1971

PARTE 6.
COMPRENSIÒN DE TEXTOS DESDE EL NIVEL INFERENCIAL

LEA EL TEXTO Y SELECCIONE LA RESPUESTA CORRECTA PARA


CADA PREGUNTA.
EN LAS PREGUNTAS 37 A 42 MARQUE A, B, C o D EN SU HOJA DE
RESPUESTAS.
THE BASKETBALL TOURNAMENT

In Joe’s basketball class they used to practice a lot, divided into four teams of five
players each one because they were playing a tournament. They practiced for
several days since they needed to be at the same level as the other team and they
had already lost 2 games in a row. After a few weeks, Joe’s team was tied with
another team for first place. With 30 seconds left, the score was tied.
Joe threw the ball in bounds, his teammate threw it back to him and Joe dribbled
down the floor and easily scored three points. The other team missed their next shot
and Joe’s team won. By the end of the game, Joe’s team had score 126 points. The
teammates carried him on their shoulders into the locker room because Joe scored
half of the team’s points.

38. At the beginning of the tournament Joe’s team was


A. Very good.
B. Not as good as the other team.
C. Very bad.
D. Excellent.

39. How many teammates are in Joe’s basketball class?


A. 20
B. 25
C. 30
D. 22
40. How many points did Joe score during the last game?
A. 126 points
B. 120 points
C. 60 points
D. 63 points

41. What was the final score of Joe’s opposing team in the last game?
A. 123
B. 124
C. 125
D. 126
42. How did Joe’s team win the tournament?
A. Giving up easily
B. Training very hard as a team.
C. Since the opponents were bad.
D. Because the score was tied.
43. The underlined word since can be replaced by….
A. Therefore
B. But
C. Although
D. Because
PARTE 7.
COMPRENSIÒN DE TEXTOS DESDE LO GRAMATICAL Y LEXICAL
ESCOGE LA MEJOR OPCIÒN PARA COMPLETAR CADA ESPACIO.
EN LAS PREGUNTAS 43 A 54 MARQUE A, B, C o D EN SU HOJA DE
RESPUESTAS.
SAINT VALENTINE’S DAY IS A HALLMARK HOLIDAY

Hallmark holiday (43) to a holiday that is perceived to exist mainly (44)


commercial reasons, rather than to celebrate a traditionally significant
religious or secular event. Although many people view (45) celebrations in a
negative way, others have positive views. On the negative side, hallmark
holidays (46) really celebrate an important event, and only exist for companies
to make a lot of money. On the positive side, the term describes the perfect
holiday in which family, friends, and fun come first. Everyday problems,
worries, and stress can be put aside. Valentine's Day, (47) is celebrated (48)
February 14, is usually considered to be one of the hallmark holidays.

In Valentine's Day billions of cards are sent. It is also (49) opportunity for
customers to buy chocolates, flowers, engagement rings, romantic dinners,
and so on. This commercial aspect can be traced back to the (50) century
when printing technology improved to cheaply mass-produce greeting
(51). But the origin of the celebration is much more ancient and can be traced
back to a Roman festival called "Lupercalia" which was held in mid-February
every year. The (52) purified new life in the spring. Around the third century
A.D., the holiday became associated with Saint Valentine, although it isn't
exactly clear how.

A popular explanation of the link between Saint Valentine and the Holiday
says that at the time of the Roman "Lupercalia" Festival marriage was a
common tradition, but when Claudius (53) Emperor he changed all of that. He
outlawed all marriages because he was afraid that men would refuse (54) duty
to fight because they would not want to leave their wives behind.
44. A. refer B. refered C. refers D. referring
45. A. for B. of C. from D. since
46. A. these B. this C. that D. their
47. A doesn’t B. don’t C. does D. did
48. A. which B. where C. who D. when
49. A. in B. at C. on D. for
50. A. a B. are C. an D. some
51. A. nineteen B. ninety C. eighty D. nineteenth
52. A. bill B. cards C. paper D. receipt
53. A. celebrated B. celebrate C. celebrating D. celebration
54. A. became B. become C. becomes D. becomed
55. A. her B. his C. their D. our

ANSWER KEY ENGLISH 1.

1. B 26. A 51. D
2. C 27. C 52. B
3. D 28. A 53. D
4. F 29. C 54. A
5. G 30. B 55. C
6. A 31. C
7. B 32. B
8. A 33. B
9. B 34. C
10. C 35. B
11. B 36. C
12. B 37. B
13. C (Es un ejemplo) 38. B
14. C 39. A
15. C 40. D
16. B 41. A
17. A 42. B
18. A 43. D
19. B 44. C
20. B 45. A
21. B 46. A
22. C 47. B
23. C 48. A
24. A 49. C
25. B 50. C