Sie sind auf Seite 1von 10

Test Bank for Introductory Chemistry 1st Edition

by Kevin Revell

To purchase this Complete Test Bank with Answers Click the


link Below

https://quizsolutions.site/product/test-bank-for-introductory-chemistry-1st-edition-by-kevin-revell/

If face any problem or Further information contact us At Exambanks123@gmail.com

Test Bank for Introductory Chemistry 1st Edition by Kevin Revell


Order will Be Deliver in 8 To 10 Hours
Sample Questions

1. Chemistry that is essential to the understanding of the human body is


found within the field of:
2. A)
3. B) biology/medicine.
4. C)
5. D)

2. Chemistry that is essential to the understanding of energy and motion is


found within the field of:
3. A)
4. B) biology/medicine.
5. C)
6. D)

3. Chemistry that is essential to the understanding of plastics and steel is


found within the field of:
4. A)
5. B) biology/medicine.
6. C)
7. D)

4. _____ is often referred to as the “central science” because it connects


with every other field of science.
5. A) Chemistry
6. B) Biology/medicine
7. C) Physics
8. D) Geology

5. Which task is NOT impacted by chemistry?


6. A) painting a picture on a canvas
7. B) playing a violin
8. C) fertilizing a field
9. D) All of these tasks are impacted by chemistry.
10. E) None of these tasks is impacted by chemistry.

6. Which task is NOT impacted by chemistry?


7. A) improving water quality
8. B) harvesting solar energy
9. C) synthesizing new medicines
10. D) All of these tasks are impacted by chemistry.
11. E) None of these tasks is impacted by chemistry.

7. Which picture BEST represents a mixture?

1. A)
2. B)
3. C)
4. D) All of these pictures represent a mixture.

8. By definition, which substance can be broken down into simpler


substances?
9. A) gas
10. B) element
11. C) compound
12. D) liquid

9. By definition, which substance CANNOT be broken down into simpler


substances?
10. A) gas
11. B) element
12. C) compound
13. D) liquid

10. Which phase of matter has a definite volume but no definite


shape?
11. A) plasma
12. B) solid
13. C) liquid
14. D) gas

11. Which phase of matter has a definite volume and shape?


12. A) plasma
13. B) solid
14. C) liquid
15. D) gas

12. A chemical change always involves a change in the _____ of


matter.
13. A) state
14. B) composition
15. C) volume
16. D) temperature

13. A mixture of iron, salt, and sand can be separated using a


magnet, water, a filter, and a hot plate. This separation:
14. A) involves both chemical and physical changes.
15. B) involves only chemical changes or processes.
16. C) involves only physical changes or processes.
17. D) cannot be done with the materials listed.

14. Mineral deposits (known as soap scum) can be removed from


your bathtub by reacting with vinegar. This changes the soap scum to a
new compound that more easily washes away. This process does not
change the soap scum’s state of matter. The removal of soap scum by
the addition of vinegar:
15. A) involves both chemical and physical changes.
16. B) involves only chemical changes or processes.
17. C) involves only physical changes or processes.
18. D) cannot be done with the materials listed.

15. Which picture BEST represents a pure element?

1. A)
2. B)
3. C)
4. D) All of these pictures represent a pure element.

16. Which picture BEST represents a mixture of pure elements?

1. A)
2. B)
3. C)
4. D) All of these pictures represent a mixture of pure elements.

17. Which picture BEST represents a compound?

1. A)
2. B)
3. C)
4. D) All of these pictures represent a compound.

18. Which picture BEST represents a homogeneous mixture?

1. A)
2. B)
3. C)
4. D) All of these pictures represent a homogeneous mixture.

19. Which mixture is heterogeneous?


20. A) water from a creek or small river
21. B) purified water
22. C) fresh milk recently purchased from the grocery store
23. D) a cup of black coffee

20. Which weight has the GREATEST potential energy?


21. A) a 2-pound weight resting on the floor
22. B) a 2-pound weight on a shelf 3 feet above the ground
23. C) a 2-pound weight on the roof of a house
24. D) a 2-pound weight at the top of a building

21. Which example BEST describes something moving to a higher


energy state?
22. A) a ball rolling off a table
23. B) a carbonated 2-liter bottle of soda erupting after opening it for
the first time
24. C) organizing your room
25. D) riding a bicycle down a hill

22. Which example has the MOST kinetic energy?


23. A) a car driving at 80 mph
24. B) a snail moving across the ground
25. C) an airplane flying over Texas
26. D) a 2-pound weight resting on the floor

23. Energy harvested by plants from sunlight allows for the storage of
glucose in their cells. When plants do this, their _____ increases.
24. A) potential energy
25. B) kinetic energy
26. C) heat energy
27. D) force

24. Which process is endothermic?


25. A) burning wood in a fireplace
26. B) heating water to convert it to steam
27. C) burning gasoline in a combustion engine
28. D) digesting food

25. Liquid gasoline is heated and becomes gasoline vapor. The


gasoline vapor is then ignited by a spark, causing a fire. The entire
process is:
26. A) first an exothermic change followed by an endothermic
process.
27. B) first an endothermic change followed by an exothermic
process.
28. C) only exothermic changes.
29. D) only endothermic changes.

26. A highly reactive chemical compound reacts with another


compound and produces products that are more stable than the initial
reactants. During this chemical reaction, heat was released. According
to this information, this reaction was:
27. A)
28. B)
29. C) both exothermic and endothermic.
30. D) unable to be determined as either exothermic or endothermic.

27. After testing and refining ideas, scientists often develop a model
that explains why things behave as they do and predicts what will
happen in the future. This type of model is BEST referred to as a:
28. A)
29. B) scientific law.
30. C)
31. D)

28. A patient arrives at a doctor’s office complaining of head


congestion and lethargy. The nurse thinks the patient may have a sinus
infection. The nurse is making a _____ concerning her patient’s
condition.
29. A) theory
30. B) scientific law
31. C) hypothesis
32. D) postulate
29. Which statement is NOT accurate?
30. A) Scientific laws describe observations that are true in widely
varying circumstances.
31. B) Theories describe how or why something happens.
32. C) Theories one day become scientific laws.
33. D) Theories are supported by scientific evidence.

30. Which example undergoes continued testing and refinement so


that we know more about how something happens in nature?
31. A) theory
32. B) scientific law
33. C) hypothesis
34. D) experiment

Answer Key

1. B
2. A
3. C
4. A
5. D
6. D
7. A
8. C
9. B
10. C
11. B
12. B
13. C
14. B
15. B
16. A
17. C
18. A
19. A
20. D
21. C
22. C
23. A
24. B
25. B
26. A
27. A
28. C
29. C
30. A