Sie sind auf Seite 1von 25

TIẾNG ANH 11 ( CHUẨN ) - HỌC KỲ I

A . PHONETICS
UNIT 1 – 4 ( Vĩnh Long )
Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
1. A. cheese B. children C. chemical D. teacher
2. A. game B. bridge C. against D. garage
3. A. iron B. celebrate C. parent D. restaurant
4. A. happy B. husband C. hobby D. honest
5. A. who B. where C. when D. why
6. A. home B. hold C. hour D. her
7. A. invited B. attended C. celebrated D. finished
8. A. arrives B. washes C. passes D. catches
9. A. floppy B. sneaky C. terrify D. friendly
10. A. excited B. kind C. nice D. quick
11. A. neighbors B. friends C. relatives D. photographs
12. A. name B. news C. drink D. nose
13. A. memorable B. pretty C. seven D. telephone
14. A. sneaky B. ready C. scream D. please
15. A. holiday B. vehicle C. helpfully D. rehearsal
16. A. war B. work C. world D. whom
17. A. winter B. answer C. award D. towards
18. A. children B. divorce C. married D. present
19. A. will B. milk C. tall D. talk
20. A. should B. would C. folk D. cool
Choose the word which is stressed differently from the rest.
21. A. sneaky B. floppy C. icing D. embrace
22. A. loyalty B. constancy C. acquaintance D. confidence
23. A. gossip B. interest C. between D. friendship
24. A. unselfis B. sympathy C. quality D. principle
25. A. mutual B. advantage C. possible D. generous
26. A. helpful B. sincere C. pleasant D. earning
27. A. floppy B. idol C. cotton D. decide
28. A. extremely B. excited C. personal D. imagine
29. A. birthday B. reply C. schoolbag D. money
30. A. celebrate B. together C. family D. special
31. A. successful B. beautiful C. humorous D. difficult
32. A. couple B. wedding C. quiet D. receive
33. A. begin B. silver C. dinner D. people
34. A. activity B. memorable C. suspicious D. appreciate
35. A. forward B. feeling C. arrive D. birthday
36. A. candle B. flower C. present D. between
37. A. invite B. happen C. divide D. surprise
38. A. celebrate B. attitude C. refreshments D. restaurant
39. A. problem B. enough C. listen D. summer
40. A. example B. happiness C. advantage D. disaster
KEYS
1. C 2. B 3. A 4. D 5. A 6. C 7. D 8. A 9. C 10. D
11. D 12. C 13. B 14. B 15. B 16. D 17. B 18. B 19. D 20. D
21. D 22. C 23. C 24. A 25. B 26. B 27. D 28. C 29. B 30. B
31. A 32. D 33. A 34. B 35. C 36. D 37. B 38. C 39. B 40. B
UNIT 5 – 8 ( Lê Thanh Mừng )
1. A. drive B. driving C. driver D. driven
2. A. traffic B drank C. tradition D. drastic
3. A. trouble B. drought C. trousers D. announce
4. A. twelve B. trench C. member D. result
5. A. troop B. took C. group D. two
6. A. went B. answer C. work D. weld
7. A. smoothly B. three C. enthusiasm D. think
8. A. two B. twenty C. twist D. twice
9. A. children B. kitchen C. teacher D. school
10. A. hitting B. honor C. heart D. horrible
11. A. job B. bomb C. back D. before
12. A. afraid B. frame C. flag D. flaid
13. A. indicator B. education C. curriculum D. ocean
14. A. general B. object C. danger D. guide
15. A. which B. whip C. who D. whether
16. A. exchange B. opinion C. develop D. spirit
17. A. agrarian B. longevity C. occasional D. preparation
18. A. repeat B. decrease C. method D. control
19. A. society B. participate C. activity D. competition
20. A. charity B. government C. marathon D. illiteracy
21. A. campaign B. effective C. announce D. annual
22. A. marathon B. survey C. expand D. stimulate
23. A. influence B. strategy C. formally D. performance
24. A. longevity B. society C. activity D. disappointed
25. A. among B. spirit C. final D. sponsor
26. A. maximum B. athletics C. animals D. general
27. A. competition B. difficulty C. representative D. entertainment
28. A. important B. championship C. organize D. finalist
29. A. minority B. eradicate C. traditional D. preparation
30. A. suggest B. report C. profit D. career
KEYS
1D 2C 3A 4D 5B 6B 7A 8A 9D 10B
11B 12C 13D 14D 15C 16D 17D 18C 19D 20D
21D 22C 23D 24D 25A 26B 27B 28A 29D 30C
B . VOCABULARY:
UNIT 5 – 8 ( Lê Thanh Mừng )
1. -------- is the state of not knowing how to read or write.
A. Literacy B. illiteracy C. campaign D. struggle
2. When someone----------a poem or other piece of writing, they say it aloud after they have learn it .
A. recites B. takes part in C. completes D. completes
3. We must start a------for illiteracy eradication immediately
A. contest B. company C. champion D. campaign
4. In Vietnam, Tet is the grandest and most important------ in the year
A. occasion B. season C. tradition D. vision
5. During Tet holiday, homes are often-------with plants and flowers
A. colored B. decorated C. hanged D. supplied
6. Carlos was---- the first prize in the essay competition.
A. disappointed B. completed C. excited D. awarded
7. The number of injuries from automobile accidents------every year.
A. increases B. decrease C. control D. limit
8. ------ is work that involves studying something and trying to discover facts about it.
A. Resource B. Research C. Organization D. Figure
9. Time was up, and the judges-------- the results.
A. announced B. spoke C. declared D. delivered
10. Each nation has its own way of-------- the New Year.
A. eating B. celebrating C. preparing D. cooking
11. This price reduction is due to------ among suppliers.
A. complete B. competition C. competitor D. compete
12. There are 54--------minorities in Vietnam.
A. national B. primary C. ethnic D. main
13. The company must reduce costs to compete-----.
A. effect B. affect C. effective D. effectively
14. He was considered “the Man of the Match” because he had------three goals in that match.
A. won B. succeeded C. picked D. scored
15. Education is the best-------for children’s future.
A. preparation B. eradication C. promotion D. consideration
16. Children will work hard if the lesson are------
A. expressing B. inquiring C. disappointing D. interesting
17. The United Nations is a (n)-------- organization.
A. international B. internation C. national D nation
18. He------ his room with pictures of all his favorite sports figures.
A. prepared B. received C. decorated D. colored
19. The FIFA Women’s World Cup 2007 was ----in China.
A. contributed B. played C. held D. won
20. They were bitterly------ at the result of the game.
A. disappoint B. disappointed C. disappointing D. disappointedly
21. A---- is a competition in which people try to win something.
A. test B. examination C. contest D. survey
22. If you walk on the street before Tet, you will find great-----everywhere.
A. excitement B. exciting C. excited D. excite
23. The------of a football team usually wears a colored arm-band.
A. captain B. forward C. goalkeeper D. defender
24. Before Tet, housewives are always busy cooking-------foods.
A. tradition B. traditional C. traditionally D. nation
25. The group that gets the highest score will be the -----
A. win B. winner C. winning D. won
26. ------- people are those who earn their living on agriculture.
A. traditional B. agrarian C. lunar D. special
27. Both children and adults take part in games and ------forms of entertainment.
A. various B. vary C. variety D. variously
28. The fight----- illiteracy continued in the following summer.
A. for B. against C. about D. with
29. Many students take part------the campaign for illiteracy eradication.
A. for B. in C. from D. on
30. John thanked me-----helping him with the homework.
A. to B. for C. with D. of
31. John congratulated us-----passing our exams.
A. on B. at C. from D. about
32. His parents prevented him------staying up too late.
A. of B. from C. with D. on
33. What do you often do-----the first day of the year ?
A. at B. for C. in D. on
34. We insisted ------a refund of the full amount.
A. at B. on C. in D. to
35. It is important------ most Vietnamese people to decorate their house on Tet
A. to B. for C. with D. over
36. Street are decorated-------colored lights and red banners.
A. with B. to C. for D of
37. In spring, all flowers are-----blossom colorfully.
A. at B. about C. over D. in
38. When I was in class, I often sat-------Tommy and Mike.
A. among B. between C. in D. within
39. Mr. and Mrs. Smith looked -------to meeting their children soon.
A. for B. after C. forward D. at
40. How many--------are there in the competition.
A. participates B. participants C. participations D. participative
KEYS
1B 2A 3D 4A 5B 6D 7A 8B 9A 10B
11B 12C 13D 14D 15A 16D 17A 18C 19C 20B
21C 22A 23A 24B 25B 26B 27A 28B 29B 30B
31A 32B 33D 34B 35B 36A 37D 38B 39C 40B
C . GRAMMAR
II . UNIT 5 – 8 ( Lê Thanh Mừng )
1. I turned down the job, ------- the attractive salary.
A. because B. because of C. despite D. although
2. He doesn’t catch anything. He never catches………………
A. nothing B. anything C. something D. everything
3. He could do nothing . He couldn’t do………….
A . something B. nothing C. anything D. everything
4. The lifeguard----------them not to swim too far from the shore.
A .warned B. said C. suggested D. proposed
5. He ---------me to have dinner with him that night.
A. hoped B .agreed C. offered D. invited
6. She----------to help me redecorate the room.
A. enjoyed B. agreed C. insisted D. advised
7. John reminded me ---------- his motorbike by 8 o’clock.
A. please return B. not forget to return C. to return D. remember to return
8. He---------on seeing the manager of the hotel.
A. asked B. convinced C. insisted D. expected
9. Bob------------ having stolen Mary’s pocket calculator.
A. admitted B. agreed C. dreamed D. accepted
10. We warmed him against----------- to the capital by train.
A. to travel B. travel C. traveling D. traveled
11. The rain prevented us ------------climbing to the top of the mountain.
A. for B. from C. at D. on
12. She said that if it ----------the next day, She ------- to see us.
A. doesn’t rain / will come B. didn’t rain / would come
C. hadn’t rained / would have come D. wouldn’t rain / could come
13. If you………..breakfast, you wouldn’t be hungry now.
A. would have B. would have had C. had D. had had
14. Had I known that John wanted to get up early, I --------- him up.
A. would have woken B. had woken C. would wake D. will have woken
15. ---------- wants to speak to you on the phone.
A. Someone B. Anyone C . Everyone D. Some people
16. I don’t want to waste-----------time.
A. someone’s B. anyone’s C. everyone D. some people
17. -------------saw Tom go out , did they ?
A. Somebody B. Anybody C. Nobody D. Everybody
18. ------------is out in the garden for the barbecue.
A. Someone B. Anyone C. Everyone D .Not one
19. John------------to return my book the next Friday.
A. suggested B .promised C. proposed D. reminded
20. They congratulated me ----------- the exams with high marks.
A. passed B. having passed C. to pass D. on passing
21. “You should not drink too much beer.”
He ---------me not to drink too much beer.
A. promised B. advised C. asked D. told
22. “ Please don’t smoke in my car”
He asked me ----------- in his car.
A. not to smoke B. to not smoke C . not smoking D. not smoke
23. The thief admitted ------------ Mr. Brown’s car.
A. to steal B. stealing C. steal D. stole
24. The boy ----------- breaking the window of the woman’s house .
A. said B. denied C. told D. reminded
25. He asked her ------------- if someone stepped on her feet .
A. what she would say B. what would she say --
C. what will she say D. she would say what
26. The man said to me -------------- him he would have lent me his motorbike.
A. If I asked B. If I had asked C. If I would ask D. If I didn’t ask
27. I like reading books , especially the ------------ about the natural world.
A. one B. ones C. noone D. things
28. -------------- phoned while you were out , but they didn’t leave a message.
A. Someone B. Anyone C. Something D. no one
29. ------my brother were lazy, he would have passed the exam.
A. Unless B If C. Because D. When
30. Does ------------- mind if I eat first?
A. anything B. anyone C. someone D. nobody
31. He advised me ……… the 6 o’clock train.
A. will catch B. caught C. to catch D. catching
32 David asked me ……… me the book the day before.
A. if who gave B. if who has given C. who had given D. that who had given
33. Tom apologized for………. me earlier.
A. not ringing B. not to ring C. not ring D. to not ring
34. Cindy…….. that I could keep her book for another two days.
A. said me B. tell C. told me D. spoke me
35. I asked him ……… but he said nothing.
A. what the matter was B. what was the matter
C. the matter was what D. what’s the matter was
36. The boss wanted to……….. something to Lan.
A. tell B. say C. talk D. ask
37. Miss White thanked Peter ……… her the present.
A. for giving B. to give C. giving D. on giving
38. Mary told me she……… to several interviews before she took that one.
A. had been B. was C. has been D. would have been
39. I advised her………anything about it to her friends.
A. not say B. saying C. not saying D. not to say
40. His sister apologized ………. rude to him.
A. being B. for being C. to be D. to being
41. If someone--------in here with a gun, I’d be very frightened
A. walked B. walks C. had walked D. would walk
42. He always -------if I’m late.
A. complain B. complains C. complained D. had complained
43. Jim congratulated me on-------the final exams.
A. pass B. passing C. to pass D. passed
44. Margaret apologized -------me earlier.
A. for phone B. for not phoning C. to phone D. for not phone
45. When I arrived, I didn’t see----there. Everyone had gone home.
A. somebody B. anybody C. anything D. no one
46. Nobody-------to stay home on such a lovely summer day.
A. want B. wants C. wanting D. to want
47. -------anyone know where he’s now ?
A. Do B. Is C. Does D. Has
48. They said to me if -------they would go out with me.
A. it didn’t rain B. it doesn’t rain C. hadn’t rained D. would rain
49. He-----Sue to give him her phone number.
A. said B. tells C. told D. asks
50. He said that if his car was working, he--------me to the station.
A. drives B. drive C. will drive D. would drive
KEYS
1C 2B 3C 4A 5D 6B 7C 8C 9A 10C
11B 12B 13D 14A 15A 16B 17C 18C 19B 20D
21B 22A 23B 24B 25A 26B 27B 28A 29A 30B
31C 32C 33A 34C 35A 36A 37A 38A 39D 40B
41A 42B 43B 44B 45B 46B 47C 48A 49C 50D
D . CULTURAL TIPS
UNIT 5 – 8 ( Lê Thanh Mừng )
1. Hung: “Thank you very much for a lovely party”
Hoa: “ ……………”
A. You are welcome B. Thanks C. Cheers D. Have a good day
2. Jane: “ How are you today, Thomas?”
Thomas: “ ……………”
A. Thanks B. No, thanks C. Fine, thanks D. Yes, thanks
3. An: “Do you think it will rain?”
Binh: “ Oh! …………”
A. I don’t hope so B. I don’t hope C. It’s hopeless D. I hope not
4. Lan: “What’s your name?”
Nga: “………………”
A. Pardon? B. Really? C. OK D. Forgive me
5. Jane: “Do you think you will get the job?”
Mary: “ ……………..”
A. I know so B. Well, I hope so C. I think not D. Yes, that’s right
6. David: “ Happy Christmas!”
Jason: “ ……………!”
A. You are the same B. Same for you C. The same to you D. Happy Christmas with you
7. Linda: “ Excuse me! Where’s the post office?”
Mary: “ …………….”
A. Don’t worry B. It’s over there C. I’m afraid not D. Yes, I think so
8. Tom: “How did you get there?”
John: “ ……………..”
A. I came here last night B. The train is so crowded
C. Is it far from here? D. I came here by train
9. Lan: “Whose bicycle is that?”
Chi: “ ……………”
A. It’s just outside B. It’s Jane C. It’s Jane’s D. No, It’s over there
10. John: “How often do you go to school?”
Jane: “ ……………”
A. I don’t think so B. I go there early C. I go there by bus D. Every day except Sunday
11. A: “ Where do you come from?” B: “ ………………”
A. I’m living in London B. In London
C. Yes, I have just come here D. I come from London
12. Jim: “Have you ever been abroad?”
Tom: “……………..”
A. Yes, I have B. No, I didn’t C. No, I don’t D. Yes, I do
13. Helen: “Congratulations!”
Jane: “……………”
A. What a pity! B. Thank you C. I’m sorry D. You are welcome
14. Alice: “ What shall we do this morning?”
Carol: “…………..”
A. Let’s go out for dinner B. No problem
C. Oh, that’s good! D. I went out for dinner
15. Maria: “ I’m taking my driving test tomorrow”
Sarah: “ …………. !”
A. Good day B. Good luck C. Good time D. Good chance
16. Ann: “ ……….. where the nearest post office is?”
Linda: “ Turn left and then turn right”
A. Will you say me B. Could you tell me C. Do you tell me D. Should you show me
17. “Would you like to have dinner with me?”
“ …………”
A. Yes, I’d love to B. Yes, so do I C. I’m very happy D. Yes, it is
18. “I’ve passed my driving test”
- “…………..”
A. That’s a good idea B. Congratulation! C. Do you? D. It’s nice of you to say so
19. “How do you do?” – “ …………..”
A. I’m well, thanks B. Yeah, OK C. How do you do? D. Not too bad
20. “You look nice today. I like your new hairstyle”.
– “ ………………”
A. It’s nice of you to say so B. Shall I?. Thanks
C. Oh, well done! D. I feel interesting to hear that
21. “How about driving to the countryside this Sunday ?” – “----------- “
A. That’s a good idea B. That’s my pleasure
C. Never mind D. Yes, I’m driving
22. “ Would you like a drink ?” – “ Oh, yes.------- a coke. Thank you.
A. I have B. I’m having C. I will have D. I’m going to have
23. “ You don’t work at weekends, do you ?”-“---------“
A. Yes, I don’t B. No problem C. Of course not D. Never mind
24. “ Can I help you?”-“----------“
A. At two o’clock B. I can help you C. No, I don’t D. Yes, please
25. “ Do you mind if I borrow a chair?”- “---------- . Do you only need one?”
A. I’m sorry B. not at all C. Yes, I do D. Yes, I would
26. “ It’s time for lunch.”- “--------“
A. Oh, good ! B. One hour C. No, I don’t D. Haft past twelve
27. “ Would you like a drink?”-“---------“
A. I don’t like coffee B. I prefer tea C. Coffee, please D. Never mind
28. “ He can’t type very fast” – “----------“
A. I can too B. So can I C. I can’t D. Neither can I
29. “ Joe has broken this plate” – “-------“
A. Here you are B. Thanks a lot C. That’s very good D. It doesn’t matter
30. “Let’s have a pizza” – “----------“
A. Not again B. It doesn’t matter C. Not at all D. Not really
KEYS
1A 2C 3D 4A 5B 6C 7B 8D 9C 10D
11D 12A 13B 14A 15B 16B 17A 18B 19C 20A
21A 22C 23C 24D 25B 26A 27C 28D 29D 30A

E . WRITING ( UNIT 1- 4 - Hoà Bình )


A. SENTENCE TRANSFORMATION
1. We had our house decorated to celebrate our wedding anniversary.
A. We had someone decorate our house. B. We had to decorate our house.
C.Our house needs to be decorated. D. We helped my father decorate our house.
2. She is sure to come to the party.
A. I’m sure she came to the party. B. She’ll surely come to the party.
C.She is certain she came to the party. D. She knows they will come to the party.
3. She is not old enough to get married.
A. She is too young get married. B. She is so young that she can’t get married.
C. She is much too young, so can get married. D. She is so young that she can get married.
4. My friend is keen on learning different languages.
A. It is my friend keenness to learn different languages.
B. Learn different languages is my friend’s hobby.
C. My friend would like to learn different languages.
D. Different languages is my friend’s hobby.
5. When did you begin to work in remote or mountainous areas?
A. How long did you work in remote or mountainous areas?
B. How long did you begin working in remote or mountainous areas?
C. How long are you working in remote or mountainous areas?
D. How long have you been working in remote or mountainous areas?
6. I haven’t worked in orphanages for years.
A. I haven’t worked in orphanages for long ago.
B. The last time I worked in orphanages since years ago.
C. I didn’t work in orphanages years ago.
D. I last worked in orphanages years ago.
7. Our parents don’t like us to come home late.
A. Our parents don’t care about our coming home late.
B. Our parents don’t approve of our coming home late.
C. Our parents want us to stay home.
D. Our parents would rather us to come home early
8. “I’m sorry I forgot your birthday”, Harry told Mary.
A. Harry said sorry to Mary for forgetting her birthday.
B. Harry felt sorry to forget Mary’s birthday.
C. Harry apologized Mary for having forgotten her birthday.
D. Harry really felt a pity not to remember Mary’s birthday.
9. My friend doesn’t really want to talk to him.
A. My friend would rather not talk to him. B. My friend is not going to talk to him
C. My friend won’t talk to him. D. My friend don’t mean to talk to him.
10. His friend is a man of extreme honest man.
A. His friend is an extremely honest man.
B. It is extremely honest that his friend is a man.
C. It is of extreme honesty to a man like his friend.
D. His friend is an extreme honesty man.
11. I would rather you stopped talking about her.
A. I would rather stop talking about her.
B. I prefer you not to talk about her any more.
C. I would rather you not talk about her.
D. I want you to talk about her.
12. I can’t stand it when people criticize me in public.
A. People can’t criticize me in public.
B. When people criticize me in public I don’t stand there.
C. I can’t stand in public when people criticize me.
D. I hate being criticized in public.
13. “Would you like some coffee?” Peter asked me.
A. Peter asked me if I liked coffee. B. Peter asked me to make him a cup of coffee.
C. Peter offered to give me some coffee. D. Peter, do you like some coffee?
14. John didn’t come to the party because he was seriously ill.
A. John’s party was not serious. B. John was too ill to come to the party.
C. John never comes to the party. D. John was absent from the party many times.
15. My mother never allows me to go out alone at night.
A. My mother never lets me go out alone at night.
B. I was not allowed to go out go out alone at night.
C. My mother never goes out alone at night.
D. My mother and I usually go out alone at night.
16. “Thanks a lot for coming to the party”, the host said to the guests.
A. The host said thanks a lot for coming to the party.
B. The host requested coming to the party.
C. The host proposed coming to the party.
D. The host thanked the guests for coming to the party.
17. “Shall I make you a coffee?” the girl said to the lady.
A. The girl wanted to make a coffee for the lady.
B. The girl offered to make a coffee for the lady.
C. The girl refused to make a coffee for the lady.
D. The girl promised to make a coffee for the lady.
18. “Would you like to come to my birthday party, Sarah?” asked Tom.
A. Tom invited Sarah to his birthday party.
B. Tom asked if Sarah was able to come to his birthday party.
C. Tom asked Sarah if she like his birthday party or not.
D. Tom reminded Sarah of his coming birthday party.
19. It’s no use trying to persuade Tom to change his mind.
A. It’s worth trying to persuade Tom to change his mind.
B. Persuading Tom to change his mind is no point.
C. There’s no point in trying to persuade Tom to change his mind.
D. It’s useful trying to persuade Tom to change his mind.
20. “Can you tell me what she looks like?” he said.
A. He asked me if I can tell him what she looks like.
B. He asked me if I could tell him what she liked.
C. He asked me to tell him what she look like.
D. He asked me to describe her to him.
B. SENTENCE COMPLETION
1. It took me a long time to _________________________
A. get used wearing to glasses. B. get used to wearing glasses.
C. get used to wear glasses. D. getting used to wearing glasses.
2. I expected_______________, but I wasn’t.
A. to invite to the party. B. to be invited to the party.
C. inviting to the party. D. being invited to the party.
3. The doctor advised Robert___________________
A. to take more exercise if he wanted to lose weight.
B. to take more exercise so that he could to lose weight.
C. that he takes more exercise to lose weight.
D. that he should take more exercise in order that to lose weight.
4. Taking exercise____________________________
A. is good health for you. B. is good for your healthy.
C. is a good health for you. D. is good for your health.
5. He went to the library_______________
A. so that to borrow a book. B. to borrowing a book.
C. so as to borrow a book. D. in order that borrow a book.
6. When you got back, he ____________________________
A. will leave London for New York. B. has left London for New York.
C. had already left London for New York. D. leaves London for New York.
7. Big Brother is________________________
A. the name of a club. B. a home for children.
C. an organization for boys who no longer have fathers. D. the name of a film.
8. He went to the department store___________________
A. bought his mother a new hat. B. buy his mother a new hat.
C. to buying his mother a new hat. D. to buy his mother a new hat.
9. I am very interested _______________
A. in the information you give it to me. B. about the information you gave me.
C. in the information you gave me. D. about the information you give it to me.
10. It is seven years since we_______________________
A. last talked to Daisy. B. have talked to Daisy.
C. last talked Daisy. D. talked to last Daisy.
11. The president congratulated the players_____________________
A. for winning the cup. B. because of winning the cup.
C. on winning the cup. D. about their winning the cup.
12. While I was working in the garden, _____________________
A. my son played video games. B. my wife has cleaned the house.
C. my son was playing video games. D. my wife had been cleaning the house.
13. When young, my sister and I were not used to _________________
A. going out on our own. B. having gone out on our own.
C. go out ourselves. D. go out on our own.
14. He was just beginning to leave the office__________________
A. as soon as the phone rang. B. when the phone rang.
C. while the phone rang. D. by the time the phone rang.
15. They usually take part_________________
A. to help people in mountainous areas. B. helping people in mountainous areas.
C. in helping with people in mountainous areas. D. in helping people in mountainous areas.
C. ERROR IDENTIFICATION
1. I am delighted hearing the news.
A B C D
2. It’s so cold to go out.
A B C D
3. You can’t always insist your own way – there has to be some give- and – take.
A B C D
4. Despite many changes in his life, he remained loyal with his working principles.
A B C D
5. We have been friends with each other because of she used to live next door to me.
A B C D

6. Two close friends can spend time to be together without needing to pretend.
A B C D
7. A friend can help you solve problems and to share the grief times along with the great
A B C D
times.
8. It took her a long time getting accustomed to the new environment and make friends with
A B C D
other classmates.
9. I often listen music when I have free time.
A B C D

10. We spent a week to preparing for our concert.


A B C D
11. It’s impossible for me being there before 8p.m.
A B C D
12. She likes her job but does not like wear uniforms.
A B C D
13. While Tina looked for a flashlight, the lights came back on.
A B C D
14. When he came, we were having dinners.
A B C D
15. They speak English well because they practice speak it every day.
A B C D
16. Never before I have visited this fascinating place.
A B C D
17. When I was a small, I used to go fishing with my father and my brother.
A B C D
18. Why didn’t you came to my party last night?
A B C D
19. According with Gardener, it is motivation that plays an important role in his success.
A B C D
20. I will tell John about it when I will see him this afternoon.
A B C D
21. Although they are not young, they work very hardly.
A B C D
22. I do not know what time does she gets up every morning.
A B C D
23. He didn’t get the job despite of his experience in the field.
A B C D
24. His brother can’t walk to work now because his broken leg.
A B C D
25. The young teachers, wanted a Foreign Language Teaching Workshop to be holding in Ho
A B C D
Chi Minh city.
26. Mary’s children are used to be picked up school every day. They don’t have to walk home.
A B C D
27. I went shopping for buying some fruits this morning.
A B C D
28. Would you mind to wait for a moment?
A B C D
29. I am looking forward meeting you.
A B C D
30. The children admitted to have taken the money.
A B C D
D. SENTENCE BUILDING
1. Peter/ my close friend
A. Peter is my close friend.
B. Peter is one of my close friends.
C. Peter is one my close friend.
D. Peter is the one of my close friend.
2. I/ eager/ look forward to/ enjoy/ it
A. I am too eager to looking forward to enjoying it.
B. I am enough eager to looking forward to enjoying it.
C. I am so eager to looking forward to enjoy it.
D. I am so eager to look forward to enjoying it.
3. We/ be / friends / last school year
A. We have been friends since last school year.
B. We were friends since last school year
C. We have been friends last school year
D. We are friends since last school year
4. John/ good / Maths
A. John is very good at Math.
B. John is too good at Math.
C. John is very good for Math.
D. John is too good for Math.
5. Peter/ sincere/ easy-going/ man/ a sense of humour
A. Peter is the sincere and easy-going man whose has a sense of humour.
B. Peter that is a sincere and easy-going man with a sense of humour.
C. Peter is a sincere and easy-going man who is a sense of humour.
D. Peter is a sincere and easy-going man with a sense of humour.
6. She/ 5 feet/ good looking/ friendly
A. She is 5 feet, good looking, but friendly.
B. She is 5 feet tall, and good looking, friendly.
C. She is 5 feet, good looking, and friendly.
D. She is 5 feet tall but good looking, and friendly.
7. next Saturday/ 18th birthday
A. Next Saturday is my 18th birthday.
B. Next Saturday is the day of my 18th birthday.
C. Next Saturday would be my 18th birthday
D. Next Saturday will have been my 18th birthday.
8. I/ invite/ you / the party/ 6pm/ my house.
A. So that I would like to invite you to the party at 6pm at my house.
B. I was invited you to the party at 6pm at my house.
C. I would like to invite you to the party at 6pm at my house.
D. I would like to invite you to the party, that will be at 6pm at my house.
9. We/ invite/ you / our house/ enjoy/ party
A. We would like invite you to our house and enjoy the party.
B. We want to invite you for our house and enjoy the party.
C. We would like invite you to our house and enjoying the party.
D. We would like invite you to our house and so enjoy the party.
10. We / build/ shelters/ for them/ settle down
A. We are now building some shelters for them to settle down.
B. We are now building some shelters for them settling down.
C. We are now built some shelters for them to settling down.
D. When we are now building some shelters for them to settle down.
11. We/ grateful/ you/ give us a donation
A. We would be very grateful if you could give us a donation.
B. We are very grateful because you can give us a donation.
C. We will be very grateful so you could have given us a donation.
D. So we are very grateful if you will give us a donation
12. We/buy/ her/ flowers/ presents/ a birthday cake.
A. We bought her flowers, presents, and especially a birthday cake.
B. So, we bought her flowers and presents, with a birthday cake.
C. We bought her flowers and presents, but a birthday cake.
D. We bought her flowers and presents, such as especially a birthday cake.
13. There/ be/ special program/ delicious dishes/ my mother/ I/ prepare.
A. There are a special program and delicious dishes which my mother and I are preparing.
B. There will be a special program and delicious dishes which my mother and I are preparing.
C. There will be a special program and delicious dishes so that my mother and I are preparing.
D. There is a special program and delicious dishes which my mother and I am preparing.
14. My friend/ age/ twenty.
A. My friend has got twenty of age.
B. My friend is twenty in age.
C. My friend is in twenty years old.
D. My friend is at the age of twenty.
15. my parents’ silver anniversary / celebrate/ 6pm next Sunday
A. My parents’ silver anniversary must be celebrated at 6pm next Sunday.
B. My parents’ silver anniversary that will be celebrated at 6pm next Sunday.
C. My parents’ silver anniversary will be celebrated at 6pm next Sunday.
D. It is my parents’ silver anniversary will be celebrated at 6pm next Sunday.
KEYS:
A. SENTENCE B. SENTENCE C. ERROR D. SENTENCE
TRANSFORMATION COMPLETIO IDENTIFICATI BUILDING
N ON

1. A 11. B 1. B 11. C 1.C 11.C 21.D 1. B 11. A


2. B 12. D 2. B 12. C 2.B 12.D 22C 2. D 12. A
3. B 13. C 3. A 13. A 3.B 13.A 23.B 3. A 13. B
4. C 14. B 4. D 14. B 4.C 14.D 24.C 4. A 14. D
5. D 15. A 5. C 15. D 5.C 15.D 25.C 5. D 15. C
6. D 16. D 6. C 6.B 16.B 26.C 6. C
7. B 17. B 7. C 7.C 17.A 27.B 7. A
8. C 18. A 8. D 8.B 18.C 28.C 8. C
9. A 19. C 9. C 9.B 19.A 29.B 9. A
10. A 20. D 10. A 10.C 20.C 30.C 10. A

WRITING (UNIT 5- 8 - Phú Thịnh )


CHOOSE THE UNDERLINED PART AMONG A, B, C OR D THAT NEEDS CORRECTING
1. Were body hurt in the accident ?
A B C D
2. There was no time to have a breakfast .
A B C D
3. The flight departures from Tan Son Nhat airport at 9:30 .
A B C D
4. He dined to open the letter and I believed him .
A B C D
5. She needs a good advice about choosing a career .
A B C D
6. I think I am really lucky that I could met you .
A B C D
7. He is living by his uncle in the country .
A B C D
8. No one saw Tom go into the hall , did him ?
A B C D
9.The news are on TV soon .
A B C D
10.Never I have seen such an excited film .
A B C D
11.I would do anything to you .
A B C D
12.Dogs can swim better than cats are .
A B C D
13. I’ve never seen such that a bad film .
A B C D
14.If any body phone me, tell him I am out .
A B C D
15.Whatever happened, I didn’t want to lose friendship of Vera.
A B C D
16. I will like another cup of coffee , please !
A B C D
th
17.She is proud of being born on 2 September.
A B C D
18. It’s easier if you avoid to go to the places where other people smoke .
A B C D
19. Anything dictionary will give you the meaning of these words.
A B C D
20. Everyone are afraid of dying .
A B C D
21.They have books enough in the house, they don’t have to buy any .
A B C D
22. If it had not been rained so hard, we would have dined out .
A B C D
23.These televisions are quiet popular in Europe, but those one are not .
A B C D
24.She said that if it does not rain tomorrow, she would go out with you .
A B C D
25.The light should be turned off before going out
A B C D
26.I don’t want to go with him , he drives very dangerous .
A B C D
27.Vietnamese woman were official allowed to vote in 1945 .
A B C D
28.Guests receive dinner at arrival at the hotel .
A B C D
29. I don’t want trouble with you with such a small problem .
A B C D
30.There is something is wrapped in this blue paper .
AB C D
KEYS

1. A 2. D 3.B 4. B 5. A 6. D 7.B 8. D 9. B 10. B

11. D 12. D 13. C 14. B 15.D 16. A 17. D 18.B 19. A 20. B

21.A 22 . B 23. D 24. B 25. D 26. D 27. D 28. C 29. B 30. C


Choose the best answer to complete each of the following sentences:
1……………….. because he was too lazy.
A. The boss threatened to dismiss him B. The boss threatened him to dismiss
C.The boss suggested him to dismiss D. The boss promised him to dismiss
2. I have ever advised………………….. the lotel for reservation.
A.him to phone and writing B. to phone and write him
C. him both phoning and writing D. him either to phone or to write
3. Claire had………………. her the truth.
A.made to promise me to tell B. made me promising to tell
C. made me promise to tell D. made me promise telling
4. A passer- by……………… his car so that it was not causing an obstruction.
A. told that the driver to move B. wanted that the driver move
C. told the driver to move D.suggested the driver to move
5. The doctor advised him……………….. more vegetable.
A. to quit smoking and eat B. quit smoking and eat
C. to quit smoking and to eat D. quitting smoking and eating
6.The doctor advised Robert………………… to lose weight.
A. to take more exercise so that he could B. to take more exercise if he wanted
C. that he takes more exercise D. that he should take more exercise in order that
7. My friend………………
A. suggested us going for a walk. B. suggested going for a walk.
C. advised togo for a walk. D. would like going for a walk.
8.John……………… him carry the package.
A. thanked me for helping B. said thanking with me to help
C. told me to thank with helping D. asked me to thank and help
9. The group leader prevented his members……………….. .
A. going on B. from going on C.to go on D. to going on
10. Johnny admitted……………….. all the wine in the bottle.
A. to drink B. drinking C. to drinking D. of being drunk
11. I want to congratulate you………………. the contest.
A. to win B. at winning C. about winning D. on winning
12. He apologized………………… able to finish the project on time.
A. his colleagues not being B. his colleagues for not being
C. to his colleagues for not being D.his colleagues not to be
13. If you had taken my advice, we……………….. our way.
A. will not lose B. would not lose
C. will not have lost D. would not have lost
14. …………………… the address ,I would have gone there.
A. If had I known B. Had I known C. If I knew D. If did I know
15. She told me that she would not have enjoyed the party if I……………….
A. am not B. was not C. had not been D. were not
16. Daisy told me……………….. she would leave for London to find a job.
A. that if she were me B. if that she were me C. that if she had been me D. that had she been me
17.Take your money with you…………………..
A. if you see any good souvenirs to buy B. in case you see any good souvenirs to buy
C.when you see any good souvenirs to buy D.whenever you see any good souvenirs to buy
18.Be quick ! ………………… wants to speak to you on the phone.
A. Anyone B. Noone C.Everyone D.Someone
19. Would……………… like a drink ?
A. anyone B. noone C.everyone D.someone
20.She felt lonely when she first arrived because she had……………… to talk to.
A. somebody B. anyone C.nobody D. anybody
KEYS
1 .A 2.D 3.C 4.C 5.A 6.B 7.B 8.A 9.B 10.C
11.D 12.C 13.D 14.B 15.C 16.A 17.B 18.D 19.A 20.C
Choose the sentence which has the cloest meaning to the original one:
1. “ Don’t talk in class” the teacher said.
A. The teacher told his students do not talk in class.
B. The teacher told his students did not talk in class.
C. The teacher told his students not to talk in class.
D. The teacher told his students not talking in class.
2. Mary said to Ann “ Shall I get you a glass of orange juice ?”
A. Mary offered to get Ann a glass of orange juice.
B. Mary said to Ann if she got a glass of orange juice.
C. Mary told Ann she got a glass of orange juice.
D. May told Ann she getting a glass of orange juice.
3. “ Susan, can you remember to buy me some sugar.?” Bill said.
A. Bill advised Susan to buy him some sugar.
B. Bill reminded Susan to me some sugar.
C. Bill reminded Susan to buy him some sugar.
D. Bill invited Susan to buy me some sugar.
4. “ …………” the mother warned her sons.
A. Boys, don’t go near the lake.
B. Boys, you will not go near the lake.
C. Boys, let’s go near the lake.
D. Boys, you would like to go near the lake.
5. “ Go on Susan ! Apply for the job” the father said.
A. The father invited Susan to apply for the job.
B. The father wanted to apply for the job.
C. The father encouraged Susan to apply for the job.
D. The father wanted Susan not to apply for the job.
6. “ I won’t do this work under any circumstances” the worker said.
A. The worker promised to do that work.
B. The worker advised me to do that work.
C. The worker agreed to do that work.
D. The worker refused to do that work.
7. “Thank you very much for your help , John.” Said Daisy.
A. Daisy thanked John for helping her.
B. Daisy told John help her .
C. Daisy wanted John to help her and said thanks.
D. Daisy would like John to help her.
8. The police warned me against coming near the barrier.
A. “ Please come near the barrier” the police said.
B. “ Don’t come near the barrier” the police said.
C. “ I would like to come near the barrier” the police said.
D. “ Let’s come near the barrier” the police said.
9. “ What a beautiful dress you have, Mary!” Peter said.
A. Peter complimented Mary on her beautiful dress.
B. Peter said what did Mary have a beautiful dress.
C. Peter asked Mary to have a beautiful dress.
D. Peter advised Mary to have a beautiful dress.
10. Mary is contented with what she does.
A. What she does, she doesn’t make her pleased .
B. Mary is satisfied with what she does.
C. Whatever Mary does she makes nobody pleased.
D. She feels happy when she does something.
11. If you had taken my advice, we ………… our way.
A. will not lose B. wouldn’t not lose C. will not have lost D. wouldn’t have lost
12. He spent his money carelessly and became broke.
A. If he doesn’t spend his money carelessly, he will not become broke
B. If he didn’t spend his money carelessly, he would not become broke .
C. If he hadn’t spent his money carelessly, he wouldn’t have become broke
D. If he did spend his money carelessly, he would become broken.
13. He can’t find a good job because he doesn’t know how to use a computer.
A. If he know how to use a computer, he can find a good job.
B. If he knew how to use a computer, he could find a good job.
C. If he had known how to use a computer, he could have found a good job.
D. If he had known how to use a computer, he could find a good job.
14. The coffee was too hot for us to drink.
A. Although the coffee was so hot we could drink it.
B. If the coffee weren’t too hot, we could drink it.
C. If the coffee hadn’t been too hot, we could have drink it.
D. Because the coffee was too hot, we drink it.
15. “ How about spending the day at the beach?” said Tom.
A. Tom said he wanted to spend the day at the beach.
B. Tom suggested spending the day at the beach.
C. Tom insisted on spending the day at the beach.
D. Tom advised us to spend the day at the beach.
16. ……………now, we would go out.
A. If it isn’t snowing B. Unless it were snowing
C. Were it not snowing D. If were it not snowing
17. The bag was heavy, so we could not take it with us.
A. If the bag weren’t heavy, we would take it with us.
B. Unless the hadn’t been heavy , we would have taken it with us.
C. If had the bag not been heavy, we would have taken it with us.
D. Had the bag not been heavy, we would have taken it with us.
18. “ Let’s eat out tonight” said my father .
A. My father suggested eating out that night.
B. My father invited us to at out that night.
C. My father ordered to eat out to night.
D. My father told to eating out to night.
19. He said: “Let’s go out tonight” - He ……… going out that night.
A. asked B. suggested C. told D. said
20. “ Will you come to my birthday party?” she said to me.
A. She asked me would I come to her birthday party.
B. She invited me to come to her birthday party.
C. She asked me I would come to her birthday party.
D. She invited that I would come to her birthday party
Choose the best sentence that can be made from the words given:
21. the U.S population / grow / 250 million / 1991
A. The U.S population grew to around 250 million in 1991.
B. The U.S population is growing around 250 million in 1991.
C. The U.S. population has grown to around 250 million in 1991.
D. The U.S. population grew to around 250 million for 1991.
22. over 10% / population / can not read / write
A. More than 10% of population can not read nor write at all.
B. About 10% in the population can not read or write at all.
C. Over 10% of the population can not read and write at all.
D. Over 10 % in the population can not read but write at any rate.
23. the illiteracy rate / Indian youth / 76.4% / 2000 and 2004
A. The ililliteracy rate of the Indian youth that was 76.4% among the year 2000 and 2004.
B. So then, the literacy rate of the Indian youth was 76.4% in 2000 and 2004.
C. Due to the illiteracy of the Indian youth was 76.4% between 2000 and 2004.
D. The illiteracy rate of the Indian youth was 76.4% between 2000 and 2004.
24. Kerale / record / impressive / 90.92% illiteracy rate / 2001
A. Kerala was recorded an impressive 90.92% illiteracy rate in 2001.
B. Kerala was recorded was an impressive 90.92% illiteracy rate in 2001.
C. Kerala, which was recorded an impressive 90.92% illiteracy rate in 2001.
D. In Kerala was recorded an impressive 90.92% illiteracy rate in 2001.
25. enclose / telephone number / e-mail address
A. Enclosing your telephone number and e-mail address.
B. Please enclose your telephone number and e-mail address.
C. Let’s enclose your telephone number and e-mail address.
D. Do you want to enclose your telephone number and e-mail address.
26. I / hope / hear / you
A. I hope to hear from you soon. B. I hope so that I hear from you soon.
C. I will hope so as to hear from you soon. D. I am hoping to hear from you soon.
27. the competition / begin / 8. 00 pm
A. The competition will begin when 8.00 pm. B. The competition that will begin at 8.00 pm.
C. The competition will be beginning at 8.00 pm D. The competition will begin at 8.00 pm.
28. you / want / take part in / the competition / contact us soon
A. Due to you want to take part in the competition you can contact us
B. Because of you want to take part in the competition, contact us soon.
C. If you want to take part in the competition, please contact us soon.
D. Although you want to take part in the competition, please contact us soon.
29. the chart / the distribution / the population / regions
A. The chart that indicates the distribution of the population by regions.
B. Although the chart indicates the distribution of the population in regions.
C. The chart indicates which the distribution of the population among regions.
D. The chart indicates the distribution of the population by regions.
30. it / see / the chart / the distribution / uneven
A. It can see in the chart that the distribution is uneven
B. It saw from the chart which the distribution s uneven.
C. It must be seen in the chart by the distribution is uneven.
D. It can be seen from the chart that the distribution is uneven.
31. arrive / 7.00 am / we / make some arrangements
A. Please arrive at 7.00 am so that we can make some arrangements.
B. To arrive at 7.00 am so as that we can make some arrangements.
C. When arriving at 7.00 am so that we can make some arrangements.
D. Please arrive at 7.00 am in case we can make some arrangements.
32. the competition / hold / 106 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District / next Sunday.
A. The competition that will be held at 106 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District next Sunday.
B. In case the competition will be held at 106 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District next Sunday.
C. The competition will be held at 106 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District next Sunday.
D. As soon as the competition will be held at 106 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District next Sunday.
33. I / write / ask you / some more information / the competition
A. I am writing so that to ask you some more information about the competition.
B. I would like to write for I can ask you some more information about the competition.
C. I will write in order to I ask you some more information about the competition.
D. I am writing to ask you some more information about the competition.
34. I / learn / you / hold / an English Speaking Competition / next Sunday.
A. I learnt that you will hold an English Speaking Competition when next Sunday.
B. I have just learnt that you will hold an English Speaking Competition next Sunday.
C. As I am learnt that you will hold an English Speaking Competition next Sunday.
D. I have just learnt which you will hold an English Speaking Competition next Sunday.
35. the government / spend / a lot of money / the struggle / illiteracy
A. The government would like to spend a lot of money on the struggle for illiteracy.
B. The government spent a lot of money for the struggle with illiteracy.
C. However, the government will spend a lot of money in the struggle on illiteracy.
D. The government has spent a lot of money on the struggle against illiteracy.
36. Vietnamese New Year celebration / last / at least three days.
A. Vietnamese New Year celebration lasts at least three days .
B. Vietnamese New Year celebration which lasts at least three days.
C. Vietnamese New Year celebration last at least on three days.
D. Vietnamese New Year celebration, it lasts at least three days.
37. Tet holiday / people often visit relatives / friends / go to pagoda / pray for luck / happiness
A. On Tet holiday, people often visit relatives and friends, then going to the pagoda praying for luck an
happiness.
B. When Tet holiday, people often visit relatives , friends, and go to pagoda to pray for luck and happiness.
C. On Tet holiday, people often visit relatives, friends, and go to the pagoda to pray for luck and happiness.
D. In Tet holiday, people often visit relatives, friends and go to the pagoda to pray for luck and happiness.
38. many of them / go / see / a fortune-teller / ask / their fortune in the new year
A. Many of them had better go to see a fortune-teller to ask for their fortune in the new year.
B. Many of them would like to go to see a fortune-teller so as to they ask about their fortune in the new year.
C. Many of them may go to see a fortune-teller to ask about their fortune in the new year.
D. Many of them should go seeing a fortune-teller to ask for their fortune in the new year.
39. children / say / best / wishes / adults / give / lucky money
A. Children say the best wishes to adults and are given lucky money.
B. Children say the best wishes with adults and given lucky money.
C. Children say the best wishes for adults are given lucky money.
D. Children say the best wishes with adults and being given lucky money.
40. you / tell / me / the number of participants, entry procedures, venue, date, and time
A. Do you pleased to tell me the number of participants, entry procedures, venue, date, and time.
B. Would you mind to tell me the number of participants, entry procedures, venue, date, and time.
C. Do you tell me the number of participants, entry procedures, venue, date, and time.
D. Could you please tell me the number of participants, entry procedures, venue, date, and time.
KEYS :
1C 2A 3C 4A 5C 6D 7A 8B 9A 10B 11D 12C 13B 14B
15B 16A 17A 18A 19B 20B 21A 22C 23D 24A 25B 26A 27D 28
29D 30D 31A 32C 33D 34B 35D 36A 37C 38C 39A 40D
READING (UNIT 5 – 8 – Long Phú )

A. READ THE PASSAGE BELOW AND CHOOSE THE CORRECT ANSWER FOR EACH
QUESTION: ( 6 passages )
* Passage 1 :
The traditional definition of literacy is considered to be the ability to read and write, or the ability to use
language to read, write, listen, and speak. In modern contexts, the word refers to reading and writing at a level
adequate for communication, or at level that lets one understand and communicate ideas in a literate society, so
as to take part in that society. The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
has drafted the following definition: " Literacy is the ability to identify, understand, interpret, create,
communicate and compute, using printed and written materials associated with varying contexts. Literacy
involvesa continuum of learning to enable an individual to achieve his or her goals, to develop his or her
knowledge and potential, and to participate fully in the wider society."
Policy makers also argue that literacy increases job opportunities and access to higher education. In
Kerala, India, for example, female and child mortality rates declined dramatically in the 1960s, when the girls
who were educated in the educational reforms after 1948 began to raise families. Recent researchers, however,
argue that correlations such as the one listed above may have more to do with the effects of schooling rather
than literacy in general. Regardless, the focus of educatioal systems worldwide include a basic concept around
communication through text and print, which is the foundation of most definitions of literacy.
Asian, Arab and Sub-Saraha African countries are regions with the lowest literacy rates at about 10% to
12%. East Asia and Latin America have illiteray rates in the 10 to 15% region while developed countries have
illiteray rates of a few percent. Within ethnically homogeneous regions, literay rates can vary widely from
region to region. This often coincides with the region's wealth or urbanization, though many factors play a role.
1. A literacy ________________ .
A. can read but does not know how to write.
B. cannot communicate with others in written language.
C. can communicate in written language.
D. cannot read any printed document.
2. Literacy _______________ .
A. helps one develop his or her knowledge and potential.
B. is used to refer an ability to listen and speak.
C. does not develop in modern society.
D. is a term which has just come into being in the modern time.
3. Thanks to _________, female and child mortality rates in Kerala declined dramatically in the 1960s.
A. job opportunities B. the educational reforms for girls
C. job access D. policy makers
4. The foundation of literacy is ___________ .
A. an educatioal systems B. a basic concept
C. correlations D. communication through text and print
5. The main cause of the variety of illiteracy rates is _________ .
A. wealth B. urbanization C. region D. religion
* Passage 2 :
The Women's World Cup was originally the brainchild of the FIFA president joão Havelange. The first
tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent to represent their countries. The 1995 FIFA
Women's World Cup was held in Sweden with twelve teams. Over 650,000 spectators attended the 1999 FIFA
Women's World Cup in the United States and nearly one billion viewers from seventy countries tuned in to
watch sixteen countries vie for the title.
In the 1999 edition, one of the most famous moments of the tournament was American defender Brandi
Chatain's victory celebration after scoring the Cup-winning penalty shot against Cina. She took off her T-shirt
and waved it over her head as men frequently do, showing her muscular torso. The 1999 final in the Rose Bowl
in Pasadena, California had an attendance of 90,185, a world record for a women's sporting event.
The 1999 and 2003 Women's World Cup were both held in the United States; in 2003 China was
supposed to host it but the tournament was moved because of SARS. As compensation, China retained its
automatic qualification to the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen to host the 2007
Women's World Cup. The host country for the 2011 FIFA Women's World Cup will be delided by vote.

1. In the first Women's World Cup, there were _________ teams.


A. twelve B. sixteen C. seventeen D. twenty
2. How often does the Women's World Cup take place ?
A. Twice a decade B. Three times a decade
C. Every four years D. Every six years
3. Up to now, how many times has the Women's World Cup been hosted in the USA ?
A. Once B. Twice C. Three times D. Four times
4. Which is the sentence is NOT true ?
A. The first Women's World Cup was held in 1991.
B. There were twelve teams took part in the 1995 Women's World Cup.
C. The 1995 FIFA Women's World Cup was held in Sweden.
D. The 2003 Women's World Cup was hosted in China.
5. The 2007 Women's World Cup will be hosted in ______ .
A. the USA B. Sweden C. German D. China
* Passage 3 :
Completing a marathon is considered very difficult, many coaches believe that it is possible for anyone
who is willing to put in the time and effort. Obviously, most participants do not run a marathon to win. More
inportant for most runners is their personal finish time and their placement within their specific age group and
gender. Another very important goal is to break certain time barries. For example, ambitiousrecreational first-
timers often try to run the marathon under 4 hours; more competitive runners will attempt to run under 3 hours.
Many runners then prefer to finish for example in 3:29:59, which makes them " sub-3:30h marathoners ",
instead of 3:30:01.
For most runners, the marathon is the longest run they have ever attempted. Many coaches believe that
the most important element in marathon training is the long run. Recreational runners commonly try to reach a
maximum of about 20 miles in their longest weekly run and about 40 miles a week in total when training for the
marathon. More experienced marathoners may run a longer distance. During marathon training, adequate
recovery time is crucial. If fatigue or pain is felt, it is recommended to take a kreak for a couple of days or more
to let the body heal. Overtraining is a condition that results from not getting enough rest to allow the body to
recover from difficult training. It can actually result in a lower endurance and speed and place a runner at a
greater risk of injury.
1. Marathon completion is ______________ .
A. impossible B. easy C. not very difficult D. very difficult
2. One of the important goals in a marathon competition is __________ .
A. breaking time barries B. age
C. gender D. reaching the finish
3. In marathon training, the most important is ____________ .
A. the age B. the coaches' belief
C. the long run D. the recreation
4. If the marathon runner feels tired or has a pain, _________.
A. he should continue the training B. he should quit running forever
C. it is time for him to stop his training D. he should take a break for several days
5. Overtraining may lead to _________ .
A. good results B. long endurance C. injury D. recovery
* Passage 4 :
The world's population increased from 3 billion in 1959 to 6 billion by 1999, a doubling that occurred
over 40 years. The Census Bureau's lasted projections imply that population growth will continue into the 21st
century, although more slowly. The world's population is projected to grow from 6 billion in 1999 to 9 billion
by 2042, an increase of 50 percent that will require 43 years.
The world's population growth rate rose from about 1.5 percent per year from 1950 to 1951 to a peak of
over 2 percent in the early 1960s due to reductions in mortality. Growth rates thereafter started to decline due to
rising age at marriage as well as increasing availability and use of effective contraceptive methods. Note that
changes in population growth have not always been steady. A dip in the growth rate from 1959 to 1960, for
instance, was due to the Great Leap Forward in China. During that time, both natural disasters and decreased
agricutural output in the wake of massive social reorganization caused China's death rate to rise sharply and its
fertility rate to fall by almost half.
1. How many people did the world's population increase between 1959 and 1999 ?
A. 3 billion B. 6 billion C. 40 million D 9 billion
2. Which sentence is true ?
A. The world's population dramatically decreasing.
B. Population growth in the 21th century was more than that in the 20th century.
C. Population growth in the 20th century was more than that in the 21th century.
D. In 1999, there are about 6 billion people all over the world.
3. The word " require " in line 4 means ________ .
A. spend B. demand C. pass D. take
4. The population growth rate decrease due to _________ .
A. reductionsin mortality B. early marriage
C. good health care D. the effective use of birth control methods.
5. In 1959 - 1960, the population growth in China ________ .
A. increased rapidly B. decreased C. was steady D. was unchangeable
* Passage 5 :
The New Year is an event that happens when a cuture celebrates the end of one year and the begining
of the next year. Cultures that measure yearly calendars all have New Year celebrations.
Tet Nguyen Dan pronunciation, more commonly known by its shortened name Tet, is the most
important and popular holiday and festival in Vietnam. It is Vietnamese New Year which is based on the
Chinese calendar, a lunisolar calendar. The name Tet Nguyen Dan is Vietnamese for Feast of the First
Morning.
Tet is celebrated on the same day as Chinese New Year through exceptions arise due to the one-hour
time diference between Hanoi and Beijing. Tet shares many of the same customs of its Chinese counterpart. It is
celebrated from the first day of the first month of the Chinese calendar, around late January or early February,
until at least the third day. Many Vietnamese prepare for Tet by cooking special holiday foods, decorating and
cleaning the house. During Tet holiday, Vietnamsese visit their families, pagodas and temples, forgetting about
the troubles of the past year and hoping for a better upcoming year. Tet traditionally marks the coming of
Spring, so Spring is sometimes used interchangeably with Tet in Vietnamese. Vietnamese people usually return
to their famillies during Tet. Some return to worship at the family altar or visit the graves of their ancestors.
Other return to where they grew up. Although Tet is a main holiday among all vietnamese, each region and
religion has its own customs.
1. Tet is a ________ holiday in Vietnam.
A. important B. lunisolar C. unpopular D. uncommon
2. Vietnamese New Year is based on __________ .
A. the Vietnamese calendar B. the Chinese calendar
C. Chinsese culture D. New Year celebrations
3. Tet is celebrated at least ____________ .
A. one day B. two days C. three days D. a fournight
4. Which is NOT done to prepare for Tet ?
A. cooking special holiday foods B. cleaning the house
C. decorating the house D. visiting relatives and friends
5. Tet __________________.
A. has the same customs throughout the country
B. has different customs, which are up to region and religion
C. is not celebrated throughout the country
D. ia at the end of Spring
* Passage 6 :
As Christmas evolved in the United States, new customs were adopted and many old ones were
reworked. The legend of Santa Claus, for example, had origins in Europe and was brought by Dutch settlers to
New York in the early 18th century. Traditionally, Santa Claus - from the Dutch Sinter Klaas - was depicted as a
tall, dignified, religious figure riding a white horse through the air. Known as Saint Nicholas in Germany, he
was usually accompanied by Black Peter, an elf who punished disobedient children. In North America he
eventually developed into a fat, jolly old gentleman who had neither the religious attributes of Saint Nicholas
nor the strict disciplinarian character of Black Peter.
Santa's transformation began in 1823, when a New York newspaper published the poem " A Visit from
Saint Nicholas ", which Clemen Clark Moore had written to amuse his daughter. The poem introduced many
Amercians to the story of a kindly saint who flew over housestops in a reindeer-drawn sleigh. Portraits and
drawings of Santa Claus by American illustrator Thomas Nast further strengthened the legend during the second
half of the 19th century. Living at the North Pole and assisted by elves, the modern Santa produced and
delivered toys to all good children. By the late 19th century, he had become such a prominent figure of
American folklore that in 1897, when Virginia O'Hanlon wrote to the New York Sun newspaper asking if Santa
was real, she received a direct answer : " Yes, Virginia, there is a Santa Claus ".
1. Who brought the legend of Santa Claus to the USA according to the passage ?
A. Sinter Klaas B. Saint Nicholas C. A German D. Dutch settlers
2. Who was Black Peter ?
A. An elf accompaning Saint Nicholas B. An elf who rode a white horse
C. One of the disobedient children D. A popular traditional figure
3. Where did the legend of Santa Claus come from ?
A. The North Pole B. Europe C. North America D. The City of New York
4. According to Clemen Clark Moore's poem
A. Santa Claus had nothing different in appeanrance from the traditional one.
B. Santa Claus had wings and could fly.
C. Santa Claus liked poetry.
D. Santa Claus was a kindly saint who flew over housestops in a sleigh.
5. Which of the following statements is true ?
A. Santa Claus was an imaginary old man created by artists based on traditional figure.
B. Living in the North Poly, Santa Claus visited children at Christmas.
C. Santa Claus was a real figure living in northern America.
D. Santa Claus was a story based on Saint Nicholas and Black Peter.
♦ KEYS :
Passage 1 Passage 2 Passage 3 Passage 4 Passage 5 Passage 6
1. C A D A A D
2. A C A C B A
3. B B C D C B
4. D D D D D D
5. C D C B B A
B. READ THE PASSAGE AND CHOOSE THE OPTION THAT BEST FITS EACH SPACE:
* Passage 1
Literacy is the starting point for women and girls to acquira new skills and greater independence. With
greater__ (1)__women and girls become aware of their own value. The gains from__(2)__education for women
and girls are main producers of food and handicrafts in the highland anh midland rural areas of Vietnam.
Women and girls are usually__(3)__also for the marketing of products and for many of the other cooperative
undertaking of the villages.The ---(4)---of their work particularly through the –(5)----of new ideas , depends to a
large extent on the literacy skills attained by the women and girls involved.
1.A.confident B.confidences C.confidence D.confide
2.A.literacy B.illiteracy C.dependent D.dependence
3.A.possible B.reasonable C.impossible D.responsibility
4.A.successful B.suceed C.suceeding D.success
5.A.introduce B.introduced C.introduction D.introducing
* Passage 2
Sumo wrestling is a national sport in Japan. Every year there are six ----(1)---and millions of Japanese
watch them on T.V.A tournament is a ___(2)_______ of matches.
Sumo is almost as old as the nation of Japan itself .Stories say that there was sumo wresthing over two
thousand years ago. History says that there national suno tournaments in the eighteen century
Often _____(3)_____ are thin and can move quickly. It is beautiful to watch them play. Howevr, sumo
wrerteer___(4)____from 100 to 160 kilos. One famous wrestler weighed195 kilos. Sumo wrestlers do not look
beautiful, and sumo wrestling is a very slow sport.
Sumo wrestlers ____(5)_____ training when they are boys.They exercise to make their bodies strong. They
also eat and eat and eat.
1.A. tournaments B. fights C. games D.meeting.
2. A. groups B.series C.number D.players
3.A.fighters B.partcipants C.athletes D.players
4. A.move B.change C.divide D.weigh
5.A.move B.set C.set off D.start
* Passage 3
Man cannot go on increasing numbers at the present rate .In the next 30 years, man will face a period of
cris.___(1)____ experts believe that there will be a widerpread food__(2)___. Other experts think this is too
pessimistic ,and that man can prevent things from getting worse than they are now .But____(3)____that two
thirds of the people in the world are undernouurished or starving now.
One thing that man can do is to limit __(4)____of babies bom.The need for this is obvious, but it is not eary
to achieve.People have to be persuaded to limit their families.In the country of the population___(5)_____,
many people like big families. The parents think that this bring a bigger income for the family and ensures there
will be someone in the family who will look after them in old age.
1.A.Any B.Some C.More D.All
2.A.need B.want C.absence D.shortage
3.A.to remember B.remember C.remembered D.remembering
4.A.a number B.the number C.an amount D.the amount
5.aA.bursting B.raising C.explosion D.extension
* Passage 4
Wales has a population of about three million English is the main language and only twenty percent speak
both Welsh and English.Every year ______(1)______ August there is aWelsh speaking festival.It____(2___-
place in a different town each year so everyone has the change for it to be near them .Local people___-(3)____
years making plans for when the festival will be in their town.
Each festival is___(4)_____by about 160.000 people.They travel not only from nearby towns and villages
but also from the rest of the Bristish Isles and even from abroad.There are concerts, plays and ____(5)____to
find the best singers, poets, writers and so on. Shops sell Welsh music books, pictures and clothes as well as
food and drink. The festival provides a chance for Welsh-speaking people to be together for a whole week, with
the Welsh language all around them
1.A.on B.by C.in D.at
2.A.takes B.finds C.has D.makes
3.A.pass B.put C.spend D.do
4.A.arrived B.attended C.joined D.came
5.A.tests B.exams C.competitions D.races
* Passage 5
For many young people sport is a popular part of school life and being in one of the school teams and
playing in matches is very important. If someone is in a team it means a lot of extra practice and
often_____(1)____a Saturday or Sunday away from home, as many matches are played then.
It can also ___(2)____travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after
the match for a meal or drink. Sometimes parents, friends or other students will travel with the team to support
their____(3)____side.
When a school team win a match it is the ____(4)_____school which feels proud, not only the players .It
can also mean that a school becomes well-known for being good at certain sports and pupils from that school
may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names
associated____(5)_____ ít!
1 A.spend B.spending C.to spend D.spent
2 A.involve B.make C.cause D.force
3 A.personal B.individual C.private D.own
4 A.quite B.all C.whole D.most
5 A.to B.with C.for D.by
* Passage 6:
Fairtrade has help millions of people in the Third World. It has given them hope ____(1)____the future .For
example, producers have improved their lives and the quality of their crops, and many of them have stopped
____(2)_____dangerous chemicals. Communities have used the social premium to make wells to make clean
water, and to build schools and hospitals. The story of Edgar and Blanca,who grow coffee and vegtables in
Costa Rica, is ____(3)_____. After many years of hard work they have built a bigger house and their children
have received an education “All I have ever done is work, work, work” says Edgar. “ I have no_____(4)_____.”
But now my chidren can choose_____(5)______ they want to do.
1.A.to B.for C.with D.about
2.A.using B.used C.to use D.useful
3.A.type B.typist C.typically D.typical
4.A.choice B.choose C.choosing D.chosen
5.A.that B.who C.what D.whom
* KEYS:
Passage 1 Passage 2 Passage 3 Passage 4 Passage 5 Passage 6
1 C A B C B B
2 A B D A A A
3 B C B C D D
4 D D B B C A
5 C D C C B C

Verwandte Interessen