Sie sind auf Seite 1von 20

VMware EXAM VCP-410

VMware Certified Professional 14 on vSphere 4

Total Questions:

578

Question: 1
An administrator is installing ESX 4.0 on a physical server. Which of the following components would need to be modified or replaced to support a successful installation? A. 4 Intel PRO 1000 Network Adapters B. 2 LSI Logic LSI7202XP-LC Fibre Channel HBAs C. 2 AMD Opteron CPUs D. 4GB RAM Answer: B

Question: 2
Which of the following partitions is specific to ESXi 4.0? A. usr B. vmkcore C. scratch D. swap Answer: C

Question: 3
An ESX Administrator plans to install additional supported components on the ESX Server that would increase the memory requirements for the Service Console.Which ESX Server partition would also need to be increased during installation as a result? A. / B. vmfs3 C. swap D. /boot Answer: C

Question: 4
Which of the following tasks can be selected from the home page of an ESX Server (Choose Three)? A. Download VMware vCenter Server B. Browse Objects Managed by this Host C. Browse Virtual Machines in this Host's inventory D. Browse Datastores in this Host's inventory E. Download VMware Web Access Client Answer: ABD

Question: 5
When installing ESX 4.0, where is the Service Console file system located? A. In a virtual disk on a local VMFS datastore B. In a virtual disk on a local or shared VMFS datastore C. On a local physical disk or on a mapped SAN LUN D. On a local physical disk Answer: A

Question: 6
The default swap partition size for ESX 4.0 is which of the following? A. 800MB B. 1.6GB C. 544MB D. 600MB Answer: D

Question: 7
Creating which of the following optional partitions would change the default partition size for /? A. /tmp B. /home C. /var/log D. /usr Answer: D

Question: 8
Additional licensing is required once the number of cores per CPU reaches which of the following? A. 16 or more cores B. 12 or more cores C. 8 or more cores D. 6 or more cores Answer: C

Question: 9
What is the maximum number of cores that can be used with Standard licensing? A. 8 B. 16 C. 12 D. 6 Answer: D

Question: 10
Once vCenter 4.x has been installed, a License Server is required in which of the following instances? A. A License Server is always required B. To support ESXi 4.x Hosts C. To support ESX 3.5 Hosts D. A License Server is no longer required Answer: C

Question: 11
Which of the following features is not a part of the vSphere Advanced Edition? A. VMware Storage VMotion B. VMware VMotion C. VMware Data Recovery D. VMware Fault Tolerance Answer: A

Question: 12
Which vSphere Editions include VMware Data Recovery (Choose Two)? A. vSphere Essentials Plus or higher B. vSphere Advanced or higher C. vSphere Standard or higher D. vSphere Essentials or higher Answer: AB

Question: 13
What are the minimum vSphere Small Business and Medium/Enterprise Editions that include VMware Data Recovery (Choose Two)? A. vSphere Essentials Plus B. vSphere Standard C. vSphere Advanced D. vSphere Essentials Answer: AC

Question: 14
Which of the following functions cannot be performed remotely and must be performed from the ESXi Direct Console (Choose Three)? A. Configure DNS Settings B. Restart Management Agents C. Test the Management Network D. Restore a Standard Switch E. Configure a Static IP Address Answer: BCD

Question: 15
The vSphere 4 Host Update Utility provides a graphical user interface for (Choose Two): A. performing a host compatibility check B. upgrading standalone ESX/ESXi hosts C. upgrading ESX hosts in DRS/HA clusters D. keeping guest operating systems patched Answer: AB

Question: 16
After upgrading an ESX host to vSphere 4, which of the following three actions should be taken (ChooseThree) A. restore files to the service console B. boot into Troubleshooting Mode for proper operation C. configure licensing D. verify virtual machine operation E. connect the host to vCenter if managed Answer: CDE

Question: 17
Before you upgrade an ESX host: A. back up /proc, /mnt, /tmp, custom scripts and all VMFS datastores B. back up /home, /etc/init.d and /boot C. back up /etc/passwd, /etc/groups, /etc/shadow, /etc/gshadow, custom scripts and local VMFS D. back up /var/logs, /usr, /bin and the dmesg output Answer: C

Question: 18
Before you upgrade an ESXi host: A. update the ESXi restore CD with the current ESXi image B. save the current ESXi image to another ESXi server C. copy the embedded ESXi image to a USB flash drive D. save the ESXi configuration using vicfg-cfgbackp s from the vCLI Answer: D

Question: 19
Before you upgrade an ESX/ESXi host (Choose Three): A. verify current hardware is supported per the vSphere Systems Compatibility Guide B. compare the md5sum of the downloaded file to the value on the VMware download website C. schedule a maintenance window for 32-bit hardware D. run the vSphere 4 Pre-Upgrade Script from the command line E. run the VMware CPU Identification Utility Answer: ABE

Question: 20
The following ESX versions are supported for direct upgrading to vSphere 4 (Choose Two): A. ESX 2.1 B. ESX 2.5.5 C. ESX/ESXi 3.5 D. ESX 3.0.0, 3.0.1, 3.0.2 Answer: CD

Question: 21
In order to upgrade to vSphere 4, an ESX host must have a /boot partition of at least: A. 150 MB B. 200 MB C. 100 MB D. 50 MB Answer: C

Question: 22
The vSphere 4 Host Update Utility upgrades the (Choose Two): A. VMkernel B. virtual machine hardware C. VMFS datastores D. service console if present Answer: AD

Question: 23
The vSphere 4 Update Manager upgrades (Choose Three): A. virtual machine Tools B. VMFS datastores C. virtual machine hardware D. vSphere Client E. vCenter Answer: ABC

Question: 24
vCenter Update Manager is capable of upgrading which of the following (Choose Three): A. vCenter B. Service Console C. Virtual Machine Hardware D. vSphere Client E. VMware Tools Answer: BCE

Question: 25
The ESX 4.x Service Console Virtual Disk can be located on (Choose Two): A. a VMFS datastore on software iSCSI attached storage B. a VMFS datastore on non-shared FC attached storage C. C. an NFS datastore D. a VMFS datastore on locally attached storage Answer: BD

Question: 26
Securing an ESX service console is important because: A. Service Console actions can affect all VMs on an ESX host B. Service Console permissions are applied to users when logging in to a host via vCenter C. VMs run in the service console D. VMs depend on the patch level of the service console Answer: A

Question: 27
ESX Service Console patches should be applied (Choose Two): A. as instructed by VMware authorized technical support personnel B. when an issue is identified C. as Red Hat makes patches available D. as VMware makes patches available Answer: AD

Question: 28
ESX Service Console patches should be applied (Choose Two): A. in accordance with VMware Security Advisories B. when notified on the VMware Security Blog C. when advised by VMware authorized technical support personnel D. in accordance with VMware and RedHat Security Advisories Answer: AC

Question: 29
The ESX Service Console file system structure should (Choose Two): A. provide separate mount points for /tmp, /var/log and /home B. avoid filling / C. avoid filling /home D. provide separate mount points for /tmp, /var/log, /home and /etc Answer: AB

Question: 30
Which of the following are true regarding the ESX Service Console file system structure (Choose Two)? A. separate mount points are created for /tmp, /var/log and swap by default B. running out of space on /var/log can cause vSphere Client connectivity disruptions C. running out of space on / can cause vSphere Client connectivity disruptions D. separate mount points are created for /var/log and swap by default Answer: CD

Question: 31
The default ESX service console firewall (Choose Two): A. blocks all traffic unless specifically allowed B. is configured for medium security C. allows all traffic unless specifically blocked D. is configured for high security Answer: AD

Question: 32
ESX Service Console user authentication (Choose Two): A. requires users to change their passwords every 6 months by default B. can use a central directory service for password checking only C. requires local accounts D. controls vCenter authentication for vSphere Client users Answer: BC

Question: 33
Installing additional software in the ESX Service Console is supported in which of the following instances: A. for hardware management support B. for improved utilization of the ESX host resources C. for graphical desktop access for administrative purposes D. for enhanced virus protection Answer: A

Question: 34
An administrator is installing an ESX Host to boot from a SAN LUN. Which of the following two requirements are necessary when configuring the HBA in the ESX Host (Choose Two)? A. The HBA BIOS must be enabled B. The HBA must be plugged into the lowest available PCI bus and slot number C. The HBA BIOS must be disabled D. The HBA must be plugged into the highest available PCI bus and slot number Answer: AB

Question: 35
An administrator is installing an ESX Host to boot from a SAN LUN. The storage array is an active/passive array. After configuring the boot LUN and installing ESX, the system does not boot properly. Which of the following could cause this issue? A. The Storage Processor port specified in the BIOS configuration of the HBA is passive B. The LUN specified in the BIOS configuration of the HBA is active C. The Storage Processor port specified in the BIOS configuration of the HBA is active D. The LUN specified in the BIOS configuration of the HBA is passive Answer: A

Question: 36
Under which of the following conditions would an administrator consider using the Boot from SAN option for the ESX Host (Choose Two)? A. When concern exists that contention might occur between the Service Console and the VMkernel B. When using Microsoft Cluster Service C. To easily replicate the Service Console to a remote site D. In diskless hardware configurations Answer: CD

Question: 37
What is the proper LUN Masking configuration for LUNs presented to an ESX Host when using the Boot from SAN option? A. The Boot LUN should be masked so that only one ESX Host can see the LUN, while the datastore LUNS should be masked so that all ESX Hosts can see the LUNs B. The Boot LUN and datastore LUNS should be masked so that all ESX Hosts can see the LUNs C. The Boot LUN should be masked so that all ESX Hosts can see the LUN, while the datastore LUNS should be masked so that only one ESX Host can see the LUNs D. The Boot LUN and datastore LUNS should be masked so that only one ESX Host can see the LUNs Answer: A

Question: 38
Which two are requirements when booting from SAN? (Choose Two) A. The Storage Array port WWN specified in the BIOS configuration of the HBA must be passive B. The HBA should be plugged into the lowest PCI bus and slot number C. The boot LUN should only be visible to the ESX Server that is booting from it D. The boot LUN should be visible to all ESX Servers for HA failover Answer: BC

Question: 39
What VMware solution is identified by hosting user desktops in a centralized manner and brokering user access? A. VMware View B. VMware vCenter Site Recovery Manager C. VMware Workstation D. VMware vCenter Orchestrator Answer: A

Question: 40
VMware Site Recovery Manager requires which of the following two VMware products as part of the solution (Choose Two)? A. VMware vCenter Server B. VMware HA C. VMware Data Recovery D. VMware ESX/ESXi Answer: AD

Question: 41
Which of the following VMware solutions provides developers and test engineers the equivalent of a fully-equipped datacenter with dedicated provisioning staff? A. VMware vCenter Orchestrator B. VMware vCenter Lab Manager C. VMware vCenter Capacity IQ D. VMware vCenter Lifecycle Manager Answer: B

Question: 42
An administrator manages a site with remote workers, business partners and third-party service providers. These users need access to corporate data and network resources while adhering to security and corporate governance regulations. Which of the following VMware solutions can provide the power and versatility of virtual machines with the security and control of centrally managed desktops? A. VMware Lifecycle Manager B. VMware Workstation C. VMware View D. VMware Server Answer: C

Question: 43
An administrator needs to verify the functionality of virtual machines created in several different formats prior to converting them to ESX/ESXi. Using VMware Player, which of the following virtual machines can be run directly on an administrator desktop (Choose Two)? A. Norton Ghost 10 B. Acronis True Image C. Microsoft Virtual Server/Virtual PC D. VMware Fusion Answer: CD

Question: 44
Which of the following VMware solutions provides rich, personalized virtual desktops to Thin Clients and repurposed PCs with all the benefits of centralized desktop management? A. VMware Workstation B. VMware ACE C. VMware View D. VMware Fusion Answer: C

Question: 45
Which of the following files are part of a typical virtual machine (Choose Three)? A. Virtual Machine Backup File (.vmbk) B. Configuration File (.vmx) C. Virtual Disk File (.vmdk) D. VMotion Transfer File (.vmt) E. Virtual Machine Snapshot Metadata File (.vmsd) Answer: BCE

Question: 46
Which of the following is a benefit of ESXi over ESX? A. Improved Fault Isolation B. Increased Security and Reliability C. Dynamic Resource Allocation D. Memory Overcommitment Answer: B

Question: 47
Which of the following are benefits of ESXi over ESX (Choose Two)? A. RCLI support B. Scripted Installation C. Smaller Attack Surface D. Less Code to Patch Answer: CD

Question: 48
What are two reasons why a company would choose to use VMware ESXi instead of using VMware Server 2? (Choose Two) A. The company wants to be able to patch the servers hosting their virtual machines with zero virtual machine downtime B. The company is virtualizing several physical servers and wants a centralized management option C. The company needs to access their virtual machines remotely and VMware Server 2 does not support a remote console option D. The company needs the ability to run dual-processor virtual machines Answer: AB

Question: 49
Networking policies, such as traffic shaping and security, can be configured on the following vSphere elements: A. On the physical network interface and the vSwitch B. On the port group and the physical network interface C. On the port group and the vSwitch D. On the vSwitch and the attached virtual machine Answer: C

Question: 50
The following connection types can all be configured on a single vSwitch: A. VMkernel, virtual machine and no Service Console port groups B. Service Console, virtual machine and VMkernel port groups C. Service Console and 2 VMkernel port groups D. Service Console and 2 virtual machine port groups Answer: B

Question: 51
An administrator needs to determine the current network adapter configuration for an uplink on an ESX Host. Which of the following items can be viewed from the Network Adapters section of the Configuration tab using the vSphere Client? (Choose Three) A. Wake on LAN support B. Speed and Duplex settings C. Observed IP ranges D. TCP Segmentation Offload (TSO) support E. Jumbo Frame support Answer: ABC

Question: 52
Assuming VLANs are not configured, which of the following is true about traffic from a virtual machine connected to a port group on a vNetwork Standard Switch with no uplinks? A. Virtual machines in any port group on the virtual switch can receive the traffic B. The virtual switch will drop the packets if no uplink is present C. Virtual machines on any virtual switch on the same ESX Server can receive the traffic D. Only virtual machines in the same port group on the virtual switch can receive the traffic Answer: A

Question: 53
A network administrator has asked you to enable NetQueue to improve networking performance for virtual machines on an ESX Host. Where is this feature enabled (Choose Two)? A. On the physical network adapter driver B. On the virtual NIC in the virtual machine C. On the Properties tab for the virtual switch D. In the Advanced Settings for the VMkernel Answer: AD

Question: 54
When configuring the vSwitch NIC teaming policy, what happens when the Notify Switches option is set to Yes? A. The virtual switch is notified when the location of a physical NIC changes B. The physical switch is notified when the location of a virtual NIC changes C. The virtual switch is notified when the physical NIC link state changes D. The physical switch is notified when the virtual NIC link state changes Answer: B

Question: 55
Which two statements are true about port groups and VLANs defined on a vNetwork Standard Switch? (Choose Two) A. Only one VLAN can be specified in a port group B. Multiple VLANs can be specified in a port group C. The same VLAN cannot be specified in multiple port groups D. Multiple port groups can specify the same VLAN Answer: AD

Question: 56
Which of the following describes the default behavior of uplinks added to a vNetwork Standard Switch: A. All uplinks are active B. The first uplink is active, additional uplinks are standby C. The first uplink is active, additional uplinks are unused D. Only one uplink can be attached to a virtual switch Answer: A

Question: 57
Traffic Shaping can be configured on the following vSphere elements (Choose Two): A. On a vNetwork Standard Switch port group or the entire vSwitch for outbound traffic only B. On a vNetwork Distributed Switch dvPort or the entire dvPort Group for outbound traffic only C. On a vNetwork Standard Switch port group or the entire vSwitch for inbound traffic only D. On a vNetwork Distributed Switch dvPort or the entire dvPort Group for inbound and outbound traffic Answer: AD

Question: 58
vSphere virtual switches are configured, based on the number of physical uplinks bound, in which of the following methods? A. vSwitch with none, one or more NICs B. vSwitch with a binding to another vSwitch and one or more NICs C. vSwitch with bindings to a virtual machine, and HBA and the Service Console D. vSwitch with one, two or more NICs Answer: A

Question: 59
Which of the following two statements are true regarding vSphere virtual switch uplinks (Choose Two)? A. vSphere virtual switches must be configured with at least one uplink B. vSphere virtual switches can be configured to use the same uplink C. Multiple vSphere virtual switches cannot be configured to use the same uplink D. vSphere virtual switches do not need to be configured with an uplin Answer: CD

Question: 60
In vSphere, a bound physical NIC can be configured to transmit and receive Jumbo Frames. What is the Maximum Transmission Unit (MTU) for Jumbo Frames in vSphere? A. 9000 B. 9500 C. 5500 D. 5000 Answer: A

Question: 61
The vSwitch or vSwitch port group policy setting that allows a virtual machine to listen to traffic other than that which is specifically destined for the given VM is: A. MAC Address Changes B. Promiscuous Mode C. Forged Transmits D. Traffic Shaping Answer: B

Question: 62
The vSwitch or vSwitch port group policy setting that allows a virtual machine to transmit packets that contain a MAC address other than the address defined for the VM is: A. Promiscuous Mode B. Forged Transmits C. Traffic Shaping D. MAC Address Changes Answer: B

Question: 63
When an explicit failover order has not been configured on a virtual switch with multiple uplinks, what determines which uplink is used when a failover event occurs? A. The first available uplink that reports a positive Link State B. The uplink with the shortest route C. The next available uplink on the list D. The reported uptime for the surviving uplinks Answer: D

Question: 64
When using the Explicit Failover option for a virtual switch with multiple uplinks, ESX determines the uplink to use in a failover event by: A. a specified list B. using beacon probing to discover which uplink has the shortest route C. using the reported uptime to determine which uplink to select D. using link state tracking to see which uplinks are connected Answer: A

Question: 65
Beacon Probing is used in vSphere networking to: A. discover which uplink has the shortest route B. identify when an upstream link failure has occurred C. discover alternate default gateway addresses D. identify which uplink has the longest reported uptime Answer: B

Question: 66
An administrator is building a vNetwork Distributed Switch. Which of the following describes what happens if an attempt is made to add an uplink to the switch that is in use by a vNetwork Standard Switch? A. A warning is displayed saying the uplink is currently in use and the uplink cannot be added B. The uplink is added and any virtual machines that were using the uplink lose connectivity C. The uplink and the vNetwork Standard Switch are added to the vNetwork Distributed Switch D. The uplink is added and any virtual machines that were using the uplink are added to the vNetwork Distributed Switch Answer: B