You are on page 1of 11

Exam Title

: IBM 000-190 : Aix basic operations v5

Version : R6.1

www.Prepking.com

Prepking - King of Computer Certification Important Information, Please Read Carefully


Other Prepking products A) Offline Testing engine Use the offline Testing engine product to practice the questions in an exam environment. B) Study Guide (not available for all exams) Build a foundation of knowledge which will be useful also after passing the exam. Latest Version We are constantly reviewing our products. New material is added and old material is updated. Free updates are available for 90 days after the purchase. You should check your member zone at Prepking and update 3-4 days before the scheduled exam date. Here is the procedure to get the latest version: 1.Go towww.Prepking.com 2.Click on Member zone/Log in (right side) 3. Then click My Account 4.The latest versions of all purchased products are downloadable from here. Just click the links. For most updates,it is enough just to print the new questions at the end of the new version, not the whole document. Feedback If you spot a possible improvement then please let us know. We always interested in improving product quality. Feedback should be send to feedback@Prepking.com. You should include the following: Exam number, version, page number, question number, and your login ID. Our experts will answer your mail promptly. Copyright Each PDF file contains a unique serial number associated with your particular name and contact information for security purposes. So if we find out that a particular PDF file is being distributed by you, Prepking reserves the right to take legal action against you according to the International Copyright Laws. Explanations This product does not include explanations at the moment. If you are interested in providing explanations for this exam, please contact feedback@Prepking.com.

www.Prepking.com

1. What is contained in the .exrc file? A. The default crash recovery file name B. The list of environmental commands C. A scratch pad area for temporary data D. An automatic backup of the text being edited Answer: B

2. Which command will cancel the print job number 123 from the Post Script "PS" print queue? A. qcan -P 123 B. qcan -X PS 123 C. qcan -X -P PS 123 D. qcan -P PS -x 123 Answer: D

3. Which command would be used to show the current system host names that have access to a user's X Server? A. xinit B. cat /.rhost C. xhost D. xdm -config Answer: C

4. What is the correct command to save the output of the command in one file and the error messages in another? A. command 1>file1 2>&1 B. command 1>file1 2>file2 C. command 1>file1 2>file1 D. command 2>file2 1>&2 Answer: B

www.Prepking.com

5. A directory with files can be deleted with which of the following commands? A. rm -r B. mvdir C. touch D. rmdir Answer: A

6. Where will the final output be placed after this sequence of piped commands? ls -l |pg <list A. list B. terminal screen C. root directory D. default system printer Answer: B

7. The syntax for the "join" command in the online WEB based documentation displays: join [-a FileNumber][-v Filenumber][-e String][-o List] [-t Character][-1 Field][-2 Field] File1 File2 In which section in the join documentation of the WEB based online documentation could more information about the "-a" option be found? A. Flags B. Purpose C. Description D. Implementation Answer: A

8. Which command will invoke the man pages for the pwd command? A. catman -w pwd B. man pwd C. man -k pwd D. man -f pwd

www.Prepking.com

Answer: B

9. Which of the following AIX commands should be used to create a directory? A. cp B. mv C. mkdir D. rm Answer: C 10. Which command will measure the network response time of a remote machine? A. ftp B. ping C. trace D. netstat Answer: B

11. Which dd command is using a relative path name as the source argument and an absolute path name as its target argument? A. dd if=/home/blue of=/ B. dd if=blue of=/dev/rmt0 C. dd if=blue of=./dev/fd0 D. dd if=/home/green of=/u/blue/green Answer: B

12. Which of the following commands will save the file the user is editing and not exit vi? A. :wq B. :w C. :x D. ZZ Answer: B

www.Prepking.com

13. What file can be used to alter a user's login environment in the Korn shell? A. /ENV B. .kshrc C. /etc/.profile D. /home/profile Answer: B

14. Which method would be used to cancel the print job number 321 that was submitted to the color print queue using the System V printer subsystem commands? A. cancel color B. cancel -u 321 C. cancel 321 D. cancel -u color Answer: C

15. What is necessary to use the contents of a file as input for an AIX command? A. Redirect standard input. B. Append standard input. C. Redirect standard output, then standard input. D. Type the contents of the file onto the command line. Answer: A

16. Which command should be used to print a file named "color_file" to the print queue color? A. enq color_file B. qprt color_file C. enq -P psc color_file D. enq -P color color_file Answer: D

17. Which command can be used to enter the vi editor and create the file "myfile" without generating any

www.Prepking.com

errors? A. vi myfile B. vi -c myfile C. vi -y myfile D. vi -t myfile Answer: A

18. Which of the following displays information about the rpc_$register library routine using the man command? A. man -f rpc_$register B. man rpc_\$register C. man rpc_$register D. man -M rpc_\$register Answer: B

19. What is the proper command to read a multi-page file one page at a time? A. cat B. type C. show D. more Answer: D

20. When ftping, what is the command to send a file to a remote machine? A. put B. open C. ntrans D. stream Answer: A

21. Which of the following vi commands would be used to change the next two words?

www.Prepking.com

A. c2w B. 2R C. 2cw D. r2 Answer: A

22. Which keystroke sequence can be used to suspend a process in the Korn shell so it may be restarted at a later time? A. Ctrl-c B. Ctrl-q C. Ctrl-x D. Ctrl-z Answer: D

23. Which of the following vi commands would be used to change all occurrences of the word "text" to the string "my text"? A. :/text/s/my text/g B. :g/ text /s// my text /g C. :g/text /s/my text /g D. :g/text/s/my text/g Answer: B

24. If in home (/home), what command can be run to determine if the file "plants" is a directory without viewing the contents? A. ls -lad plants B. ls -fa plants C. li -la plants D. li -fa plants Answer: A

www.Prepking.com

25. What is the correct flag to telnet to a remote machine as a specific user? A. tn -f B. tn -d C. tn -p hostname D. tn -l user hostname Answer: D

26. Which of the following is the vi editor command that will delete one word at a time while in command mode? A. cc B. dd C. dw D. rw Answer: C

27. How can permissions for the chmod command be written? A. As a hex number B. In either octal or symbolic notation C. As strings of "rwx" to picture the layout of the permissions D. In the first line of a file when it is created, and then interpreted by the shell Answer: B

28. In a Korn shell which command would be used to set the terminal type to aixterm? A. env TERM=aixterm B. set $TERM=aixterm C. export TERM=aixterm D. export $TERM=aixterm Answer: C

29. Which mail command is used to automatically send a note back to the originator of an e-mail message?

www.Prepking.com

A. r command B. f command C. .reply file must exist D. .forward file must exist Answer: A

30. Which command will display all lines in file1 that contain the string abc but NOT the string xyz? A. grep -E "abc&!xyz] file1 B. grep abc file1 | grep -v xyz file1 C. grep [abc][^xyz] file1 D. grep -v xyz "abc" file1 Answer: A

31. Which key should be pressed in the vi editor to enter text-input mode and begin inserting text BEFORE the cursor position? A. a B. i C. $ D. o Answer: B

32. If the current directory is /tmp, which command will display the available file system space in the user's current directory? A. df . B. du $tmp C. du . D. df $tmp Answer: A

33. Which command will display the current working directory?

www.Prepking.com

100% Pass Guaranteed or Full Refund Word to Word Real Exam Questions from Real Test Buy full version of exam from this link below http://www.prepking.com/000-190.htm