Sie sind auf Seite 1von 3

25 GK Questions and Answers on UNO

AKHILA MOL QUESTION PAPERS

25 GK Questions and Answers on UNO 1. The Headquarters of UNESCO is at: (a) Paris (b) Geneva (c) Hague (d) Washington 2. Which specialized agency of the United Nations deals with exchange rates? (a) ICAO (b) ILO (c) WHO (d) IMF 3. Total number of the members of U.N.O.: (a) 170 (b) 180 (c) 153 (d) 192 4. When did UNESCO come in to being? (a) 1942 (b) 1944 (c) 1946 (d) 1945 5. The United Nations Organisation was founded on the: (a) 26th January (b) 24th August (c) 24th October (d) 1st January 6. The headquarters of World Bank is in: (a) Washington (b) New York (c) Montreal (d) Geneva 7. The headquarters of World Health Organisation is at: (a) New York (b) Paris (c) Geneva (d) Nairobi 8. "Veto Power" is given only to: (a) 5 countries (b) 3 countries (c) 6 countries (d) 1 countries 9. The headquarters of the International Court of Justice is located in: (a) Italy (b) Japan (c) The Netherlands (d) France

10. How many Judges are there in the International Court of Justice? (b) 11 (d) 15 (a) 9 (c) 13 11. The term for the judges of the International Court of Justice is: (b) 5 years (d) 9 years (a) 3 years (c) 6 years 12. The first Secretary General of U.N.O. was: (a) Dag Hammarskjoeld (c) U Thant 13. Who elects the Secretary General of U.N.O.? (a) Super Powers (c) All members of U.N.O. (b) Security Council (d) None of these 14. From the given list name the country which is not a member of the U.N.O.? (a) India (b) Myanmar (c) Norway (d) Taiwan 15. Out of the following name the country which is not a permanent member of the Security Council? (a) U.S.A. (b) U.K. (c) Russia (d) India 16. What is the number of members of the U.N. Security Council? (a) 12 (b) 13 (c) 14 (d) 15 17. The headquarters of the U.N.O. is located in: (a) Paris (b) London (c) New York (d) Rome 18. U.N.O. was founded in the year: (a) 1942 (b) 1943 (c) 1944 (d) 1945 19. Out of the following which is not the official language f U.N.O.? (a) English (b) French (c) Arabic (d) Italian 20. General Assembly of U.N.O. meets: (a) Thrice a year (b) Twice a year

(c) Once a year (d) Once in two years 21. The non-permanent members of Security Council are elected for a period of: (a) 1 year (b) 2 years (c) 3 years (d) 4 years 22. "U.N. Day" is observed on: (a) October 4 (b) April 8 (c) October 24 (d) None of these 23. The headquarters of ESCAP (Economic and Social Commission for Asia and the Pacific) is situated at: (a) Bangkok (b) Tokyo (c) New Delhi id) None of these 24. India was elected a member of the Security Council from January 1, 1977 for a two year term replacing: (a) Japan (b) Pakistan (c) Mauritius (d) None of these 25. When did Pakistan become a member of the UN? (a) 1948 (b) 1947 (c) 1950 (d) 1951 Answers 1. (a) 7. (c) 13. (c) 19. (d) 25. (b) 2. (d) 8. (a) 14. (d) 20. (c) 3. (d) 9. (c) 15. (d) 21. (b) 4. (c) 10. (d) 16. (f) 22. (c 5. (f) 11. (f) 17. (c) 23. (a) 6. (a) 12. (ft) 18. (d) 24. (a)