Sie sind auf Seite 1von 15

Appendix B Network Basics

True/False Questions
T F 1. A network interface card (NIC) is an expansion card or a PC Card that connects your computer to a network and provides the doorway for information to flow in and out. Answer: True Level: Easy Page: 382

2. A switch is a device that connects multiple computers into a network in which multiple communications links can be in operation simultaneously. Answer: True Level: Easy Page: 383

F 3. A firewall is software and/or hardware that protects a computer or network from intruders. Answer: True Level: Easy Page: 383

4. A wireless network access point is a device that allows computers to access a wired network using radio waves. Answer: True Level: Easy Page: 384

5. Bluetooth technology provides entirely wireless connections for all kinds of communication devices. Answer: True Level: Easy Page: 385

6. An international virtual private network uses services offered by only one telephone company at a time. Answer: False Level: Medium Page: 402

7. Broadband is a high-capacity telecommunications pipeline capable of providing high-speed Internet service. Answer: True Level: Medium Page: 385

8. A telephone modem is a device that connects your computer to your phone line so that you can access another computer or network. Answer: True Level: Easy Page: 385

9. A client/server network is a network in which only one computer is a server and provides services to the other computers, which are called clients. Answer: False Level: Medium Page: 390

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

221

F 10. A communications protocol (protocol) is a set of rules that every computer follows to transfer information. Answer: True Level: Easy Page: 395

F 11. Wireless communications media transmits information over a closed, connected path. Answer: False Level: Easy Page: 399

F 12. A WAN covers a large geographic distance, such as a state, a country, or even the entire world. Answer: True Level: Easy Page: 397

F 13. A MAN covers a limited geographic distance, such as an office, building, or a group of buildings in close proximity to each other. Answer: False Level: Easy Page: 397

F 14. A satellite is a type of wired communications media. Answer: False Level: Easy Page: 388

F 15. Coaxial cable (coax) has one central wire surrounded by insulation, a metallic shield, and a final case of insulating material. Answer: True Level: Medium Page: 399

F 16. Infrared is a wireless communications medium that uses light waves to transmit signals or information. Answer: True Level: Easy Page: 399

F 17. A repeater is a device that receives a radio signal, strengthens it, and sends it on. Answer: True Level: Medium Page: 400

F 18. A virtual private network establishes a virtual Internet network that consists of you, your customers, and suppliers. Answer: False Level: Medium Page: 402

F 19. Bandwidth refers to the capacity of the communications line. Answer: True Level: Easy Page: 398

F 20. A private network is a network on which your organization competes for time with others. Answer: False Level: Medium Page: 401

222

Test Bank, Appendix B

F 21. A computer network consists of five or more computers connected to one another. Answer: False Level: Easy Page: 381

F 22. A peer-to-peer network is the most complicated type of network. Answer: False Level: Easy Page: 382

F 23. In a peer-to-peer network, all data and software are stored on a centralized server. Answer: False Level: Easy Page: 382

F 24. On an Ethernet network, messages sent out go to all computers on the network, and each computer looks at all the messages to see if they're meant for that computer or not. Answer: True Level: Hard Page: 382

F 25. The most common wired transmission medium for home networks is Cat 5 cable, which is a cheaper version of the twisted-pair cable used for telephones. Answer: False Level: Medium Page: 383

F 26. The fastest type of Internet connection is created by using dial-up. Answer: False Level: Easy Page: 385

F 27. You cannot talk on the telephone while using a cable modem. Answer: False Level: Easy Page: 388

F 28. Before you can establish a wireless network, you must contract with a wireless Internet service provider for Internet access. Answer: False Level: Medium Page: 389

F 29. All PDAs use the Palm operating system. Answer: False Level: Easy Page: 389

F 30. Some PDAs and cell phones can be used to access the web. Answer: True Level: Easy Page: 389

F 31. Infrared is the newest form of wireless communications. Answer: False Level: Easy Page: 399

F 32. Infrared communications can penetrate walls, buildings, and other structures. Answer: False Level: Easy Page: 399

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

223

Multiple Choice Questions


33. Which type of network covers a limited geographic distance, such as an office, building, or a group of buildings in close proximity to each other? A) LAN B) MAN C) WAN D) All of the above Answer: A Level: Easy Page: 397

34. Which type of network covers a metropolitan area? A) LAN B) MAN C) WAN D) All of the above Answer: B Level: Easy Page: 397

35. Which type of network covers a large geographic distance, such as a state, a country, or even the entire world? A) LAN B) MAN C) WAN D) All of the above Answer: C Level: Easy Page: 397

36. Which type of media represents the paths, or physical channels, in a network over which information travels? A) Communications media B) Wired communications media C) Wireless communications media D) All of the above Answer: A Level: Easy Page: 398

37. Which type of media transmits information over a closed, connected path? A) Communications media B) Wired communications media C) Wireless communications media D) All of the above Answer: B Level: Easy Page: 398

224

Test Bank, Appendix B

38. Which type of media transmits information through the air? A) Communications media B) Wired communications media C) Wireless communications media D) All of the above Answer: C Level: Easy Page: 399

39. What type of communications medium is coaxial cable? A) Optical fiber B) Wired communications medium C) Wireless communications medium D) All of the above Answer: B Level: Easy Page: 398

40. What type of medium is infrared? A) Communications medium B) Wired communications medium C) Wireless communications medium D) All of the above Answer: C Level: Easy Page: 398

41. What is the simplest type of twisted-pair phone cabling that provides a slow, reliable path for information at up to 64 Kbps? A) Cat 1 B) Optical fiber C) Microwave D) Coax Answer: A Level: Medium Page: 398

42. Which of the following has one central wire surrounded by insulation, a metallic shield, and a final case of insulating material? A) Cat 1 B) Optical fiber C) Twisted pair D) Coax Answer: D Level: Medium Page: 398

43. Which of the following uses a very thin glass or plastic fiber through which pulses of light travel? A) Cat 1 B) Optical fiber C) Twisted pair D) Coax Answer: B Level: Easy Page: 399

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

225

44. Which of the following is a wireless communications medium that uses light waves to transmit signals or information? A) Cat 3 B) Optical fiber C) Infrared D) Microwave Answer: C Level: Medium Page: 399

45. Which of the following is a type of radio transmission? A) Cat 3 B) Optical fiber C) Infrared D) Microwave Answer: D Level: Medium Page: 400

46. All of the following are radio waves, except: A) Bluetooth B) WiFi C) Twisted pair D) Wireless fidelity Answer: C Level: Medium Page: 399

47. What is a device that receives a radio signal, strengthens it, and sends it on? A) WiFi B) Wireless fidelity C) Repeater D) Microwave Answer: C Level: Easy Page: 400

48. What are repeaters in space called? A) WiFi B) Microwaves C) Optical fiber D) None of the above Answer: D Level: Medium Page: 400

49. What is a network on which your organization competes for time with others with no added service? A) Public network B) Private network C) VAN network D) None of the above Answer: A Level: Easy Page: 401

226

Test Bank, Appendix B

50. What is a communications media that your organization owns or exclusively leases to connect networks or network components? A) Public network B) Private network C) VAN network D) None of the above Answer: B Level: Easy Page: 403

51. All of the following are types of PDA's, except: A) Palms B) Handspring C) PocketPCs D) PocketPalms Answer: D Level: Medium Page: 389

52. Which of the following uses software to establish a secure channel on the Internet for transmitting data? A) Public network B) Private network C) VAN network D) None of the above Answer: D Level: Medium Page: 402

53. Which of the following can be shared in a peer-to-peer network? A) Information B) Software C) Hardware devices D) All of the above Answer: D Level: Easy Page: 382

54. Which type of network is the telephone system? A) Public network B) Private network C) VPN D) VAN Answer: A Level: Medium Page: 401

55. A computer network is two or more connected computers that share: A) Information B) Software C) Peripheral devices D) All of the above Answer: D Level: Medium Page: 381

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

227

56. What can be used to setup a peer-to-peer network? A) Ethernet card B) Router C) All of the above D) None of the above Answer: C Level: Medium Page: 382

57. Which device is used to connect computers to a network? A) network interface card B) wireless router C) internet gateway D) PDA Answer: A Level: Easy Page: 382

58. An Ethernet card typically uses a connector that looks like an oversized telephone connector. This connector is called a: A) Ethernet plug B) network plug C) centronics port D) RJ-45 Answer: D Level: Hard Page: 382

59. The most common type of radio transmission used in wireless networks is what? A) WiFi B) wireless fidelity C) IEEE 802.11a, b, or h D) all of the above Answer: D Level: Medium Page: 384

60. The speed of a DSL line varies based on which of the following factors? A) CPU speed B) type of connection used C) distance from phone company D) number of users online Answer: C Level: Medium Page: 386

61. Which of the following is not an advantage of DSL? A) always on B) faster than telephone modem C) constant speed D) can talk and be online at the same time Answer: C Level: Medium Page: 387

228

Test Bank, Appendix B

62. The speed of a cable modem connection varies based on which of the following factors? A) CPU speed B) type of connection used C) distance from phone company D) number of users online Answer: D Level: Medium Page: 388

63. What type of modem uses your satellite dish to deliver an Internet connection? A) Satellite modem B) Telephone modem C) DSL D) Cable modem Answer: A Level: Easy Page: 388

64. Hand-held wireless devices such as PDAs may be used to access the Internet over wireless networks. Which of the following operating systems are not used in these devices? A) Windows XP B) Pocket PC C) Palm D) Windows CE Answer: A Level: Easy Page: 389

65. Which network consists of one or more computers providing services to other computers? A) peer-to-peer B) wireless C) Internet D) client/server Answer: D Level: Easy Page: 390

66. Which of the following describes a set of rules used by every computer to transfer information? A) communications protocol B) communications method C) network software D) satellite modem Answer: A Level: Easy Page: 395

67. A local area network using wireless technology is termed a: A) WLAN B) wireless local area network C) LAWN D) all of the above Answer: D Level: Medium Page: 397

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

229

68. Which form of wireless communications is also used by your TV remote control? A) 802.11b B) microwave C) infrared D) Bluetooth Answer: C Level: Easy Page: 399

69. Which of the following is measured in Kbps, Mbps, and Gbps? A) memory capacity B) network transmission speed limits C) PDA speed D) bandwidth Answer: D Level: Easy Page: 398

70. A third-party company that furnished the conduit for information by providing networks that cover large geographic areas is called a: A) WAN B) communications service provider C) digital subscriber line D) private network Answer: B Level: Easy Page: 401

71. Which of the following networks uses software to establish a secure channel on the Internet for transmitting data? A) wireless network B) secure public network C) virtual public network D) virtual private network Answer: D Level: Easy Page: 402

72. Which wireless communications media is used to transmit data for distances of up to 30 feet? A) 802.11b B) WiFi C) microwave D) Bluetooth Answer: D Level: Medium Page: 385

73. All of the following are basic principles of networks, except: A) Only one computer must have a network card B) There must be communications media connecting the network hardware devices C) There must be at least one connecting device D) Each computer must have software that supports the movement of information Answer: A Level: Medium Page: 381

230

Test Bank, Appendix B

74. Which of the following is the most common type of network interface card? A) Switch B) Ethernet card C) Hub D) All of the above Answer: B Level: Easy Page: 382

75. Which device connects multiple computers in a network? A) Network interface card B) Ethernet card C) Network hub D) None of the above Answer: C Level: Medium Page: 382

76. Which device connects multiple computers into a network in which multiple communications links can be in operation simultaneously? A) Network interface card B) Ethernet card C) Network hub D) Switch Answer: D Level: Medium Page: 383

77. Which device acts as a smart hub connecting computers into a network, and separates your network from all other networks? A) Router B) Firewall C) Switch D) Hub Answer: A Level: Easy Page: 383

78. What is software and/or hardware that protects a computer or network from intruders? A) Router B) Firewall C) Switch D) None of the above Answer: B Level: Easy Page: 383

79. What provides wireless connections for communication devices? A) Bluetooth technology B) WiFi C) Wireless fidelity D) All of the above Answer: D Level: Medium Page: 384

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

231

80. Which device allows computers to access a wired network using radio waves? A) Bluetooth technology B) WiFi C) Wireless fidelity D) Wireless network access point Answer: D Level: Medium Page: 384

81. What type of modem uses your TV cable to deliver an Internet connection? A) Satellite modem B) Telephone modem C) DSL D) Cable modem Answer: D Level: Easy Page: 387

82. What type of modem connects your computer to your phone line so that you can access another computer or network? A) Satellite modem B) Telephone modem C) Cable modem D) None of the above Answer: B Level: Easy Page: 385

83. Which of the following is a high-speed Internet connection using a phone line, which allows you to use your phone for voice communications at the same time? A) Satellite modem B) Telephone modem C) DSL D) Cable modem Answer: C Level: Easy Page: 386

Fill in the Blank Questions


84. A(n) _________ consists of two or more computers connected so that they can communicate with each other and share information, software, peripheral devices, and/or processing power. Answer: Computer network Level: Easy Page: 381

85. A(n) ______________ is a network in which a small number of computers share hardware, software and/or information. Answer: Peer-to-peer network Level: Medium Page: 382

86. A(n) __________ is a device that connects multiple computers into a network in which multiple communications links can be in operation simultaneously. Answer: Switch Level: Medium Page: 383

232

Test Bank, Appendix B

87. A(n) _____________ is a device that acts as a smart hub connecting computers into a network, and it also separates your network from other networks. Answer: Router Level: Medium Page: 383

88. ___________ cable is a better-constructed version of the phone twisted-pair cable. Answer: Cat 5, Category 5 Level: Easy Page: 383

89. ___________ technology provides entirely wireless connections for all kinds of communication devices. Answer: Bluetooth or WiFi Level: Easy Page: 384

90. _______________ is a high-speed Internet connection using phone lines, which allows you to use your phone for voice communications at the same time. Answer: Digital subscriber line Level: Easy Page: 386

91. A(n)_________ does the same job as standard Internet service providers except that you don't need a wired connection for access. Answer: Wireless Internet service provider Level: Easy Page: 389

92. A(n)____________ is a set of rules that every computer follows to transfer information. Answer: Communications protocol Level: Easy Page: 395

93. A(n) _________________ covers a metropolitan area. Answer: MAN Level: Easy Page: 397

94. A(n) ___________transmits information over a closed, connected path. Answer: Wired communications medium Level: Easy Page: 398

95. _____________ has one central wire surrounded by insulation, a metallic shield, and a final case of insulating material. Answer: Coaxial cable Level: Medium Page: 399

96. ___________ uses a very thin glass or plastic fiber through which pulses of light travel. Answer: Optical fiber Level: Easy Page: 399

97. __________ is a wireless communications medium that uses light waves to transmit signals or information. Answer: Infrared, IR, IRDA Level: Easy Page: 399

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

233

98. A virtual private network uses software to establish a secure channel on the ___________ for transmitting data. Answer: Internet Level: Medium Page: 402

99. A(n) ____________ is a network on which your organization competes for time with others. Answer: Public network Level: Easy Page: 401

100. A(n) ____________ is a microwave repeater in space. Answer: Communications satellite Level: Easy Page: 400

101. A(n) ____________ must be installed in each computer on the network. Answer: Network interface card Level: Easy Page: 381

102. If you need to connect two computers so that they can share peripheral devices, consider setting up a(n) ____________ network. Answer: Peer-to-peer Level: Easy Page: 382

103. The most common type of network interface card is ____________. Answer: Ethernet Level: Medium Page: 382

104. A(n) ____________ is a device that connects multiple computers into a network. Answer: Network hub Level: Medium Page: 382

105. WiFi (wireless fidelity, 802.11a, b, or h) transmit data about ____________ feet. Answer: 300 Level: Hard Page: 384

106. ____________ is a high-capacity telecommunications pipeline capable of providing high-speed Internet service. Answer: Broadband Level: Medium Page: 385

107. A(n) ____________ permits you to access the Internet using your cable connection. Answer: cable modem Level: Easy Page: 387

108. The download speed for an Internet satellite connection is about ____________ times faster than a telephone modem. Answer: 10 Level: Hard Page: 388

109. ____________ and ____________ are both operating systems used for PDAs. Answer: Palm, Pocket PC Level: Easy Page: 389

234

Test Bank, Appendix B

110. A network that covers a limited geographic distance is called a(n) ___________. Answer: LAN Level: Easy Page: 397

111. A network that covers a metropolitan area is called a(n) ___________. Answer: MAN Level: Easy Page: 397

112. A network that covers a large geographic area is called a(n) ___________. Answer: WAN Level: Easy Page: 397

113. A local area network using wireless technology is termed a(n) ___________. Answer: WLAN, wireless local area network, or LAWN Level: Medium Page: 397

114. The approximate speed of an infrared connection is ___________. Answer: 1 MBPS Level: Hard Page: 389

115. A(n) ___________ is a wireless communication medium well-suited for medium distances. Answer: Microwave Level: Medium Page: 400

116. A(n) ____________ is a company that furnishes the conduit for information by providing networks that cover large geographic areas. Answer: Communications service provider Level: Easy Page: 401

117. A(n) ____________ is made of communications media owned or exclusively leased by your company. Answer: Private network Level: Easy Page: 401

118. A(n) ____________ uses services offered by phone companies from various countries. Answer: International virtual private network Level: Easy Page: 402

119. A Handspring is a type of ____________. Answer: PDA Level: Easy Page: 389

120. A(n) ______________ uses software to establish a secure channel on the Internet for transmitting data. Answer: Virtual private network Level: Medium Page: 402

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

235