Sie sind auf Seite 1von 36

MATH

QUIZ BOWL
2019

Prepared by:
Armenion Mark Allen G.
FEAR AMBITION
WHAT IF WHAT IF
I FAIL? I SUCCEED?

COURAGE
EASY
ROUND
15 seconds per question
Q1.

If 3cosx = 4sinx,
find the value of 900cosxsinx.

Answer : 432
TIME
Q2.
What theorem states that :
“In an equilateral triangle, the sum of
the distances from any interior point
to the sides is equal to the altitude of
the triangle”

Answer : Viviani’s theorem


TIME
Q3.

Find the ratio of the area of the


inscribed square and
circumscribed square about a
circle.

Answer : ½
TIME
Q4.

Classify the surface given by its


equation:
2 2 2
𝑥 + 2𝑦 + 𝑧 − 4𝑥 + 4𝑦 − 2z + 3 = 0

Answer : ELLIPSOID
TIME
Q5.
Eight prize winners will be randomly selected
from 25 people attending a sales meeting. There
will be a first, second, third, fourth, fifth, sixth,
seventh and eighth prize, each prize being of
lesser value than the one before it. In how many
different ways can the prizes be awarded,
assuming no one gets more than one prize?

Answer : 43609104000 ways


TIME
Q6.
3 2
What is the coefficient of 𝑎 𝑏 𝑐 in the
6
expansion of 𝑎 + 𝑏 + 𝑐

Answer : 60
TIME
Q7.
Armenion randomly pick a person off
the street, what is the probability that he
was born on love month?
(Assume that all people in that street
were not born on a leap year).

Answer : 28/365
TIME
Q8.
Kathniel plans to have 5 kids. What is
the probability that there will be at
least one girl?

Answer : 31/32
TIME
Q9.
𝑥 𝑥 𝑥
𝑥 𝑥 𝑥𝑥
𝑥 𝑥
𝑥
Find lim 𝑥
𝑥→0+

Answer : 1
TIME
Q10.
Evaluate the haversine of 30 degrees
angle.

2− 3
Answer : 4
TIME
AVERAGE
ROUND
30 seconds per question
Q1.
A man wishes to use 60 feet of
fencing to enclose a rectangular
garden. Determine the maximum
possible area of his garden?

Answer : 225 sq.ft


TIME
Q2.
A hut has a parabolic cross-section
whose height is 30 m and whose base
is 60 m wide. If a ceiling 40 m wide is
to be placed inside the hut, how high
will it be above the base?

Answer : 40/3 m
TIME
Q3.
A satellite orbits around the Earth in an
elliptical path of eccentricity 0.6 and
semi-minor axis of length 12000 miles. If
the center of the Earth is at one of the
foci, find the maximum altitude of the
satellite.
Answer : 24000 miles
TIME
Q4.
A pole tilts toward the sun at an angle 15
deg. from the vertical casts a shadow 9
meters long. If the angle of elevation
from the tip of the shadow to the top of
the pole is 30 deg., how tall is the pole?

Answer : 6.36 meters


TIME
Q5.
A closed conical vessel has diameter
of 3 m across the top and a height of
5 m. It contains water at a depth of 2
m. If the vessel is inverted, how deep
is the water inside?

Answer : 0.109 m
TIME
Q6.
I attach my pet snake, Valentina, to one corner
of my barn with a leash. This barn is square,
with sides of length 10, and the leash has a
length of twenty, which wraps around the barn.
I would like to make sure that I am being
humane to Valentina, and would therefore like
to know that area of my lawn he can traverse
while on the leash. What is this area?

Answer : 350pi sq.units


TIME
Q7.
Lasdoce has made a bet with Nacua.
Lasdoce will flip a fair coin 20 times; if
all 20 come up heads, Lasdoce wins a
million dollars. The first 19 coins come
up heads. What is the probability that
lasdoce will win?
Answer : 1/2
TIME
Q8.
Compute the exact value of the finite
sum below :
1(2) + 2(3) + 3(4) + …
+ 98(99) + 99(100)

Answer : 333300
TIME
Q9.
Consider a square, inside which is inscribed
a circle, inside which is inscribed a square,
inside which is inscribed a circle, and so on,
with the outermost square having side
length 1. Find the difference between the
sum of the areas of the squares and the
sum of the areas of the circles.

Answer : 0.4292 sq. unit


TIME
Q10.
A parallelogram is given with a base
of length 2𝑥 + 15, and a height of
10 – 𝑥. Find x such that the area is
maximized.

Answer : 5/4
TIME
DIFFICULT
ROUND
60 seconds per question
Q1.
𝑥
If 𝑓 𝑥 =
𝑥+1

What is 𝑓(𝑓 𝑓 𝑓 2019 ?

Answer : 2019/8077
TIME
Q2.
Suppose we have a triangle of side
lengths 7, 8 and 9 in which B is the
angle opposite the side with the
𝐵
length 8. Find sin
2

Answer : 0.488 or sqrt.105/21


TIME
Q3.
King Solomon spent (100/x)% of his
gold deposit yesterday. He is set to earn
gold today. What percentage of the
amount of gold King Solomon currently
has would he need to earn today to end
up with as much gold as he started?
100
Answer : 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑒𝑛𝑡
𝑥−1
TIME
Q4.
Allen and Quiachon are playing a game. They
each choose a real number at random between
-1 and 1. They then add the squares of their
numbers together. If the result is greater than or
equal to 1, Allen wins, and if the result is less
than 1, Quiachon wins. What is the probability
that Quiachon wins?

Answer : 0.785
TIME
Q5.
Given the equations below :
𝑡𝑎𝑛𝑥 + 𝑡𝑎𝑛𝑦 = 4
𝑐𝑜𝑡𝑥 + 𝑐𝑜𝑡𝑦 = 5
Compute tan(𝑥 + 𝑦)

Answer : 20
TIME
Q6.
7
What is the coefficient of 𝑥 in the
polynomial expansion of :
2 4
1 + 2𝑥 + 𝑥

Answer : 8
TIME
Q7.
Allen, Quiachon, Pugosa, Nacua and
Lasdoce arrive at SMX Convention
randomly at different times to join the
annual Mechanical Engineering Quiz bowl.
What is the probability that Allen (who is
excited ) arrives first and lasdoce arrives
last?

Answer : 1/20
TIME
Q8.

7777
7 ℎ𝑎𝑠 ℎ𝑜𝑤 𝑚𝑎𝑛𝑦 𝑑𝑖𝑔𝑖𝑡𝑠?

Answer : 6573 digits


TIME
Q9.

What is the order and degree of the D.E?


(5) ′′ 2 ′
𝑦 + 𝑦 − 3𝑥𝑦 = 7

Answer : 5th order , 1st degree


TIME
Q10.

A collection of coins has a value of 64 cents.


There are two more nickels than dimes and
three times as many pennies as dimes. How
many dimes are there?

Answer : 3
TIME
END OF THE GAME!
Life is not just about finding financial and material success;
it is also about satisfying your hunger within.