Genießen Sie von Millionen von eBooks, Hörbüchern, Zeitschriften und mehr - mit einer kostenlosen Testversion

Nur $11.99/Monat nach der Testversion. Jederzeit kündbar.

Kall korruption
Bitter medicin
Hörbuchreihen2 Titel

Bitter medicin

Geschrieben von Anders Burén und Gela Forsell

Erzählt von Malin Molin und Charlotta Åkerblom

Bewertung: 0 von 5 Sternen

()

Über diese Serie

När journalisten Håkan mirakulöst överlever ett mordförsök, bestämmer han sig för att gräva vidare i vad som kan ha legat bakom. Tillsammans med sin vän Jeanette, polisintendenten på Nationella operativa avdelningen (NOA), hittar han kopplingar till ett fall rörande förfalskade läkemedel, som de arbetat med tidigare. När både Håkans chef och Jeanettes överordnade ber dem att hålla sig borta från fallet blir deras strävan efter sanningen bara ännu större. De bestämmer sig för att fortsätta efterforskningarna på egen hand och snart inser de att det rör sig om organiserad brottslighet och korruption på samhällets högsta nivå.

”Kall korruption” är en fristående uppföljare till ”Bitter medicin”. I böckerna får man följa med innanför högsta polisledningens väggar och ta del av hur det verkliga polisarbetet går till vid utredning av organiserad brottslighet.

Anders Burén har mer än 40 års erfarenhet av polisyrket och har arbetat som utredare, spanare och kriminaltekniker, samt varit operativ spaningschef på Länskriminalen i Stockholm.

Gela Forsell är utbildad jurist och arbetade i över 20 år som polis, bland annat som kommissarie på Nationella operativa avdelningen, NOA.
SpracheDeutsch
Erscheinungsdatum15. Apr. 2020
Kall korruption
Bitter medicin

Titel in dieser Serie (2)

 • Bitter medicin
  Bitter medicin
  Bitter medicin

  Flera cancersjuka patienter på olika platser i Sverige dör plötsligt. Då man börjar titta närmare på dödsfallen upptäcker man att flera av offren varit patienter på en privat lyxklinik och att de har spår av aceton i kroppen. Som nytillträdd kvinnlig enhetschef för kriminalpolisenheten vid NOA strävar Jeanette i ständig motvind. Högt uppsatta män inom kåren håller varandra om ryggen och hon tvingas ta till alla medel för att de ska ta henne på allvar. Då hon kommer en liga som framställer förfalskade läkemedel på spåren, blir hon inte bara motarbetad utan dessutom hotad. Samtidigt blir en spelberoende man så desperat att han ger upp namnet och adressen till någon han älskar... ”Bitter medicin” är en verklighetsbaserad, actionpackad kriminalroman som tar upp den internationella organiserade brottsligheten för illegala, förfalskade läkemedel, vilken omsätter ofantliga summor pengar varje år, mycket mer än den totala narkotikahandeln i världen. Mycket av det som beskrivs i boken är självupplevt av författarna, som tillsammans skriver utifrån sina gemensamt mångåriga polisbakgrund. Denna nya duo har redanuppmärksammats för sin realistiska skildring av polisarbetet och koppling till samhället och sociala problem. GELA FORSELL är utbildad jurist och har jobbat som polis i tjugotre år, senast som poliskommissarie vid Nationella Operativa Avdelningen (NOA). ANDERS BURÉN har fyrtio års erfarenhet inom polisen. Han har arbetat som utredare, spanare och med kriminalteknik. Anders var Operativ spaningschef på Länskriminalen i Stockholm, med ansvar för avancerad spaning och hemliga tvångsmedel, i åtta år. ”Bitter medicin” är deras kriminalromansdebut.

 • Kall korruption
  Kall korruption
  Kall korruption

  När journalisten Håkan mirakulöst överlever ett mordförsök, bestämmer han sig för att gräva vidare i vad som kan ha legat bakom. Tillsammans med sin vän Jeanette, polisintendenten på Nationella operativa avdelningen (NOA), hittar han kopplingar till ett fall rörande förfalskade läkemedel, som de arbetat med tidigare. När både Håkans chef och Jeanettes överordnade ber dem att hålla sig borta från fallet blir deras strävan efter sanningen bara ännu större. De bestämmer sig för att fortsätta efterforskningarna på egen hand och snart inser de att det rör sig om organiserad brottslighet och korruption på samhällets högsta nivå. ”Kall korruption” är en fristående uppföljare till ”Bitter medicin”. I böckerna får man följa med innanför högsta polisledningens väggar och ta del av hur det verkliga polisarbetet går till vid utredning av organiserad brottslighet. Anders Burén har mer än 40 års erfarenhet av polisyrket och har arbetat som utredare, spanare och kriminaltekniker, samt varit operativ spaningschef på Länskriminalen i Stockholm. Gela Forsell är utbildad jurist och arbetade i över 20 år som polis, bland annat som kommissarie på Nationella operativa avdelningen, NOA.

Ähnlich wie Bitter medicin

Verwandte Kategorien

Rezensionen für Bitter medicin

Bewertung: 0 von 5 Sternen
0 Bewertungen

0 Bewertungen0 Rezensionen

Wie hat es Ihnen gefallen?

Zum Bewerten, tippen

Die Rezension muss mindestens 10 Wörter umfassen