Sie sind auf Seite 1von 8

Einstufungstest

ENGLISCH Auffrischung A2 –
Refresher Consolidation B1
Wenn Sie Englisch in der Schule hatten, also über Kenntnisse verfügen und diese
auffrischen und erweitern möchten, machen Sie diesen Test. Er dient dazu, Sie bei
der Wahl des passenden Kurses zu unterstützen.

Es handelt sich überwiegend um einen sogenannten Multiple Choice Test, d. h. es


sind für jede Frage mehrere Antwortmöglichkeiten vorgegeben, von denen Sie die
richtige ankreuzen. Bei wenigen Fragen müssen Sie selbst ein Wort einfügen.
Hierbei kommt es nicht darauf an, die Antwort auf der Basis grammtischer Regeln
begründen zu können.

Wir bitten Sie, den Test ohne Hilfsmittel wie Grammatikbücher auszufüllen und sich
entsprechend dem Ergebnis anzumelden. Vermeiden Sie Über- oder Unterforderung,
indem Sie sich für eine andere Kursstufe anmelden, nur weil diese vielleicht besser in
Ihren Terminkalender passt.

Die Auswertung der einzelnen Testabschnitte finden Sie im Test, die Lösungen am
Ende.

1. How do you ______ “Schlüssel” in English?” – “Keys.” – “How do you ______


it?” – “K-E-Y-S.”
a) repeat/ say b) spell/ say c) say/ spell d) say/ repeat

2. My friend is from ______; he speaks ______.


a) French/ France b) Russian/ Russia c) Portugal/ Portuguese

3. We´re German. _______ names are Susanne and Paul.


a) Our b) His c) My and his d) Their

4. My ______ child is two years old.


a) sisters b) sister´s

5. In welcher Reihenfolge müssen die Formen des Verbs “to be” eingesetzt
werden?
“______ your mother a teacher?” – “No, she ______. And you, ______ you a
teacher?” – “No, I_____ not.”
a) Are/ isn´t/ am/ ´m b) Is/ isn´t/ are/ ´m c) Is/ aren´t/ are/ is

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
6. Max ______ cook very well, but he ______ speak five languages.
a) can/ doesn´t can b) can´t/ can c) cans/ can´t d) can´t/ can´t

7. “Do you like shopping?” – “Yes, _____.”


a) like I b) like it c) I do d) do I

8. Vervollständigen Sie die Sätze mit passenden Verben aus dem Kasten:
watch watches see sees eat eats play plays
I ____________ TV in the morning.
He ____________ games on his computer.

9. “Five forty-five” ist dasselbe wie


a) quarter to six b) quarter past six c) half past six

10. I never get up before 10 am ______ Sunday.


a) on b) at c) in

11. The plane leaves ______ 2 o`clock ______ the afternoon.


a) on/ on b) at/ in c) at/ on

12. The opposite of „expensive“ is:


a) cheap b) interesting c) intensive d) boring

13. Much or many?


I don´t eat __________ meat, but I eat __________ eggs.

14. There´s ______ water on the table.


a) any b) some c) not

15. “I seldom watch ‘Friends’” bedeutet:


a) Ich verpasse keine Folge von ‘Friends’. b) Ich sehe ‘Friends’ selten.
c) Ich sehe meine Freunde selten.

16. Welcher Satz ist korrekt?


a) Robert goes shopping once a week.
b) Robert goes once a week shopping.
c) Robert once a week goes shopping.

17. When she drives, she always does it very _______. She is a ______ driver.
a) carefully/ good b) careful/ good c) carefully/ well d) careful/ well

18. “What´s Sam doing at the moment?” – “He ______ in the garden.”
a) working b) works c) is working d) work

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
19. In a shop: “Can I help you?”
a) “No thanks, I don´t like red.”
b) “No, I´m just looking, thank you.”
c) “Certainly, the changing rooms are here.”

20. What ______ you ______ today?


a.) does/ wear b) are/ wearing c) wear/ -- d) do/ wear

Bei mehr als 12 Fehlern in diesem Testabschnitt machen Sie bitten den Test „Eng-
lisch Grundstufe (A2) – Mittelstufe Consolidation (B1)“. Wenn Sie zwischen sechs
und elf Fehler haben, belegen Sie bitte den Kurs „Englisch Auffrischung 1. Teil
(A2)“. Bei sechs oder weniger Fehlern setzen Sie den Test fort.

21. I think Folkstone is ______ Brighton.


a) bigger b) quieter then c) quieter than d) more quieter than

22. This hotel is really __________ (bad), but that one over there is even ________
(bad) and the one down the road is the __________ (bad) of them all.

23. Yesterday I __________ (speak) to my neighbor about the loud music.

24. My sister ______ yesterday.


a) didn´t work b) doesn´t work c) doesn´t worked d) didn´t worked

25. When ______ the last time you ______ swimming?


a) is/ went b) was/ went c) was/ go

26. “Did you ______ to the pub last night?” – “Yes, I ______.”
a) went/ do b) goes/ do c) go/ went d) go/ did

27. If you want to reduce your electricity bills,


a) switch off all the lights when you leave a room.
b) installing a screen saver on your computer.
c) didn´t use old-fashioned light bulbs.

28. Welche Frage ist nicht höflich?


a) Give me your phone, will you? b) Could you give me a hand?
c) Can you lend me your car? d) Could I use your pen?

29. If someone ______ litter in the street, ______ anything?


a) throw/ would you say b) threw/ would you say c) throws/ would you said

30. I ______ a cat if my dog ______ away.


a) buy/ would run b) would buy/ runs c) would buy/ ran

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
31. In Germany, cyclists (=Radfahrer) ______ wear a helmet.
a) mustn´t b) don´t have to c) shouldn´t d) have to

32. Was ist kein Lebensmittel?


a) garlic b) spicy c) cheese d) plums

Unterstreichen Sie die korrekte Form des Verbs:


33. Last week Jenny went/ has been to the beach.
34. Have you ever seen/ Did you ever see U2 in concert?
35. I´ve never been/ I never went to Brazil.

36. Vervollständigen Sie:


first, second, ___________, fourth, ___________.

37. Welcher Satz enthält einen Fehler?


a) The fireplace is between the windows. b) The TV is opposite the sofa.
c) The stereo system is on the shelves. d) The sofa is in front the window.

38. Welcher Satz ist korrekt?


a) If I moved to the country, I have less stress.
b) If I move to the country, I will have less stress.
c) If I move to the country, I would have less stress.

39. “Are you going to see Elena tonight?”


a) “Yes, I´m going.” b) “Yes, I´m.” c) “Yes, I see.” d) “Yes, I am.”

40. Vervollständigen Sie den Satz mit “going to” und dem Verb:
I _______________________________________________ (buy) a house.

Wenn Sie mehr als sechs Fehler in diesem Testabschnitt hatten, belegen Sie bitte
den Kurs „Englisch Auffrischung 2. Teil (A2)“. Bei sechs oder weniger Fehlern
setzen Sie den Test fort.

41. My father´s sister is my _______.


a) niece b) nephew c) sister-in-law d) aunt

42. “Is that your new boyfriend? He _______ nice!” – “Yes, I think he _______
George Clooney.”
a) looks like/ looks like b) looks like/ looks
c) looks/ looks like d) looks/ looks

43. Question:
a) “Can you play the piano?” b) “Do you can play the piano?”
c) “Play you the piano?”
Answer: “No, I can´t.”

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
44. Question:
a) “What means ‘rarely’”? b) “What does ‘rarely’ mean?”
c) “What does means ‘rarely’?”
Answer: It´s a synonym for “seldom”.

45. My town is _______ crowded place.


a) too b) very c) so a d) such a

Complete the text with three words from the box.


a) any b) few c) lots d) many e) much f) little g) fewer
I´m studying English in a town in the south of England this summer. But I don´t
really like it here. There´s too (46) ________ traffic and it´s crowded and noisy.
There´s nothing for young people to do. There are (47) ________ of expensive
restaurants, but only a (48) _________ fast-food restaurants.

Change the word in brackets in 49. and 50. if and where necessary.
49. You play the piano really ____________. (good)
50. Bob always arrives too ____________. (late)

51. “Did you _________ to the pub last night?” – “Yes, I ________.”
a) go/ did b) go/ went c) went/ went d) went/ did

52. When I ________ into the office, my boss ________ for me.
a) came/ waited b) came/ was waiting
c) was coming/ was waiting d) was coming/ waited

53. I gave my grandmother a ________ of chocolates for her birthday.


a) pint b) can c) box d) piece

54. My father is wearing a _________ silk tie.


a) striped b) cotton c) ugly

55. Kevin is a lawyer. He usually __________ to his office in the morning, but today
he _______ at home.
a) went/ works b) is going/ is working
c) goes/ is working d) goes/ works

56. The children enjoyed _________ him.


a) to help b) helping c) to helping d) helped

Um mehr Sicherheit zu erlangen, können Sie an dieser Stelle auch den Kurs “Eng-
lisch Grundstufen Festigung (A2)“ belegen.
Wenn Sie mehr als fünf Fehler in diesem Testabschnitt hatten, belegen Sie bitte den
Kurs „Englisch Refresher 1 (B1)“. Bei fünf oder weniger Fehlern setzen Sie den
Test fort.

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
Write the superlative forms of the adjectives (for example big - biggest).
57. Jack is the ___________________ (funny) guy I know.
58. This is the ___________________ (exciting) film I´ve ever seen.

Complete the sentences with one of the phrasal verbs in the box.
a) clear it up b) switch it off c) switch it on d) throw it away
59. You can´t use your mobile phone here. Please ________.
60. There´s a terrible mess in the kitchen. Could you help me ________?

61. I work at home so I ________ wear what I like.


a) have to b) must c) can d) shouldn´t

62. “________ a famous film star?” – “Yes, I have.”


a) Were you ever meeting b) Did you ever meet
c) Have you ever met

63. ________ you ever been to Italy? How ________ you like it?
a) Have/ did b) Have/ have c) Did/ did

64. My grandmother ________ 30 years ago.


a) has died b) died c) is dying d) was dying

65. I´m definitely in favour _________ less and walking more.


a) to drive b) driving c) of driving

66. I ________ of buying a new car.


a) ´m thinking b) think

67. Write the question to the answer:


A: “The president spoke to the crowd.”
Q: a) “Who spoke the president to?” b) “Who did the president speak to?”

68. What ________ on Saturday?


a) will you do b) do you do c) do you d) are you doing

69. I don´t ________ a lot in common with my best friend.


a) share b) do c) have d) make

70. Teachers ________ an important role in the lives of young people.


a) play b) are c) make d) do

71. ________ you ________ work late again last night?


a) Had/ to b) Couldn´t/ to c) Did/ have to d) Did/ must

72. I don´t think you ________ take this job. It´s very badly paid.
a) mustn´t b) should c) must d) shouldn´t

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
Wenn Sie mehr als fünf Fehler in diesem Testabschnitt hatten, belegen Sie bitte den
Kurs „Englisch Refresher 2 (B1)“. Bei fünf oder weniger Fehlern setzen Sie den
Test fort.

73. I get a bit nervous in groups of people. I´m really quite ________.
a) shy b) loyal c) bossy d) ambitious

74. Patrick cried when his friend was ill. He´s very ______________.
a) sociable b) sensitive c) angry d) enthusiastic

75. I´ve had this watch ________ 10 years, but now I haven´t seen it ________ last
weekend.
a) for/ for b) since/ since c) for/ since d) since/ for

76. I _________ this job since 1982. It´s time for a change.
a) did b) am doing c) have been doing d) have did

77. Slow down! You´re always in a _________.


a) hurry b) fast c) quick

78. I ________ Madonna, but I don´t now.


a) like b) used to like c) used to liked

79. If it rains tomorrow, I ________ the train.


a) will take b) would take c) take d) taking

80. ________ this programme finishes, I´m going to bed.


a) As b) If c) As soon as

81. Don´t let Jane see that spider. She´s terrified ________ them.
a) on b) with c) against d) of

82. My mother is afraid __________ flying.


a) on b) of c) by d) with

83. "I don´t feel very well at the moment."- “You don´t look well. If I _________ you,
I´d go and see a doctor.”
a) had been b) would be c) were d) am

84. That´s the man ________ was driving the car.


a) which b) he c) who

85. “That´s a very strange story.” – “It´s more than that. It´s absolutely ________.”
a) incredible b) exhausted c) tired d) interesting

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144
86. When Bertie __________ (got) home, the party ________ (already/ start).
a) had got/ had already started b) got/ had already started
c) got/ already started

87. ________ your car ________ in Germany?


a) Is/ build b) was/ builded c) has/ built d) was/ built
88. It ________ snow tonight, but I´m not sure.
a) might b) can´t c) will definitely d) definitely won´t

Wenn Sie mehr als fünf Fehler in diesem Testabschnitt hatten, belegen Sie bitte den
Kurs „Englisch Refresher 3 (B1)“. Bei fünf oder weniger Fehlern belegen Sie einen
der drei Kurse im Bereich „Refresher Consolidation“ je nach gewünschtem
Schwerpunkt (siehe Kursbeschreibungen im Programm). In diesen Abendkursen und
Bildungsurlauben stehen Wortschatzbildung und Ausbau der kommunikativen
Fähigkeiten im Vordergrund.
Daran anschließend können Sie den „Englisch Conversational Course (B1)“ als
Abendkurs oder Bildungsurlaub besuchen. Zur Wiederholung bestimmter Grammatik-
schwerpunkte bietet sich das Wochenendseminar „Englisch Grammatik Intensiv
(B1)“ an.

Wenn dieser Test bei Ihnen fast fehlerfrei ausgefallen ist, sollten Sie den Ein-
stufungstest „Englisch B2-C1“ machen.

Lösungen: worst 43. a 66. a


1. c 23. spoke 44. b 67. b
2. c 24. a 45. d 68. d
3. a 25. b 46. much (e) 69. c
4. b 26. d 47. lots (c) 70. a
5. b 27. a 48. few (b) 71. c
6. b 28. a 49. well 72. b
7. c 29. b 50. late 73. a
8. watch/ plays 30. c 51. a 74. b
9. a 31. b 52. b 75. c
10. a 32. b 53. c 76. c
11. b 33. went 54. a 77. a
12. a 34. Have …seen 55. c 78. b
13. much/ many 35. I’ve never 56. b 79. a
14. b been 57. funniest 80. c
15. b 36. third/ fifth 58. most exciting 81. d
16. a 37. d 59. b 82. b
17. a 38. b 60. a 83. c
18. c 39. d 61. c 84. c
19. b 40. I´m going to 62. c 85. a
20. b buy 63. a 86. b
21. c 41. d 64. b 87. d
22. bad /worse / 42. c 65. c 88. a

© Bildungsverein Soziales Lernen und Kommunikation e. V.


Wedekindstr. 14  30161 Hannover  Tel. 0511/ 344 144