Sie sind auf Seite 1von 1

PITUTUR JOWO Tonggo semanak..

Keluarga cedhak..
Wong Nrimo, Uripe Dowo Bondo cemepak..
Wong Sabar, Rejekine Jembar Suwargo mbukak..
Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah Sedulur grapyak..
Ono panganan ora Cluthak..
Sopo sing Jujur, uripe Makmur Ketemu konco grapyak
Sopo sing Suloyo, uripe Sengsoro Ora seneng nggetak-nggetak
Sopo sing Sombong, amale bakal Gaweane ora mung macak
Kobong
Opo maneh mung mencak-mencak
Sopo sing Telaten, bakal Panen
Karo konco yo semanak
Omongane ora tau sengak
Ojo podo Nggresulo, mundak gelis
Tuwo Di rungokke yo kepenak

Sing wis Lungo, Lalekno Di Utangi yo ora nolak lan ora


manak
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono
Suwun mugo kabul kajate!
Iki pituture wong tuwo, ojo nganti
lali, eling-elingono lan lakonono..

Sehat kuwi yen :


Awake waras,
Nduwe beras,
Utange lunas,
Mangan enak..
Turu kepenak..
Ngibadah jenak..