Sie sind auf Seite 1von 25

“Mita este mama coruptiei.”

==================================================================

Bahna Online

=================================================================

Comuna Bahna, Neamt — Mai 2018 - Numarul 1 . ​

Comuna Bahna, Neamt — Mai 2018 - Numarul 1 . bahna.online@journalist.com

=================================================================

Sunt 100 de ani de la Marea Unire . Si inca trăim vremuri cu adevărat triste. Avem lideri politici care nu pot vedea mai mult decât blidul de mâncare de sub nas. Prea puțini se gândesc la semenii lor . Nimeni nu realizează faptul că banii deturnați din avutul public trec repede , dar mizeria lasata de ei urmasilor lor va dainui pentru inca multe zeci de ani.

de ei urmasilor lor va dainui pentru inca multe zeci de ani. Comuna Bahna era cunoscuta

Comuna Bahna era cunoscuta ca si “V.G. Morțun”. Cunoscutul om politic a avut un rol reformator in comuna care i-a purtat numele. L-a avut profesor chiar pe Mihai Eminescu , apoi si-a facut studiile la Paris. A fost unul dintre cei mai mari PNL-isti ai acelor vremuri. A fost deputat de Roman si apoi vicepresedinte al Camerei Deputatilor. A fost Ministru al Lucrarilor Publice. A avut un rol important in reorganizarea transportului rutier , al cailor ferate samd A avut un rol determinant in decizia de a inscrie muncitori in partid. O

2

actiune destul de indrazneata pentru acele vremuri. Printre altele, a fost traducator, poet si scriitor. A fost si un mare colectionar de arta. A murit in 1919 la Brosteni si a fost ingropat in cavoul familiei. La inmormantare au venit multi lideri politici ai acelor vremuri si cel mai important , chiar si taranii din imprejmuirea judetului Roman si Neamt au adus un ultim omagiu al acestui om care s-a gandit in primul rand la oameni. Cei mai batrani probabil, pot confirma prin cele auzite de la parintii lor. Acum , la 100 de ani de la moartea acestui mare om al satului , comuna Bahna este praf si pulbere. Majoritatea drumurilor au gropi si unele sunt din pamant. Comuna nu dispune nici acum de un sistem de canalizare . Din acest motiv unii inca au WC-uri in fundul gradinii. Din acest motiv, Romania este rusinea Europei. Un kit de WC costa uneori chiar si mai putin de 200 de lei. Cum sa-ti pui asa ceva in casa daca nu ai canalizare ? O cada de baie nu costa nici ea mult , dar tehnic e cam greu sa te gospodaresti. Statia de epurare nu e pe buzunarul majoritatii dintre noi. Asa ca majoritatea inca folosesc ligheanul … Nici nu stii cum sa inviti pe cineva de la oras ca sa nu rada de faptul ca traim ca acum 40-50 de ani. Sunt deja multe comune in Romania care aproape ca rivalizeaza cu orasele , iar locuitorii nu numai ca emigreaza in alte tari sau la oras , chiar au ajuns sa aleaga alte sate unde primarii si clasa politica locala s-au tinut de treaba. Asta pentru ca la Bahna alegatorii au fost luati de prosti de fiecare data si mereu au votat cam aceeasi oameni sau interpusi de-ai lor.

Coruptia reprezinta cancerul societatii romanesti. In tarile occidentale suntem cunoscuti ca exportatori de prostituate , hoti si votanti de mafioti. Au apus vremurile in care ne puteam lauda cu Gica Hagi, Nadia Comaneci , Helmuth Duckadam , Constantin Brancusi, Mircea Eliade si altii. Romania este de 11 ani in Uniunea Europeana . Nu putem avea pretentii sa traim ca in occident , dar macar cat alte comune din tara. Daca pana acum puteam da vina pe saracia generala , dupa 2007 putem avea acces relativ usor la fondurile europene. Totusi acestea nu sunt bine vazute de primari deoarece sunt aproape imposibil de furat. Opozitia in Bahna este ca si inexistenta. Ca si la Bucuresti , se observa ca incepand din anii 2000 puterea si opozitia se schimba de la putere. Si unii si altii au profitat de functie pentru a-si face sau ingrasa afacerile. Fiecare incearca sa traga cat mai mult pe turta lui prin cele mai ingenioase metode. Ar trebui ca macar aici la sat unde ii cunostem foarte bine pe oameni , sa nu mai aruncam votul pe buletinul de vot la pleasneala. Daca votezi fara sa ai asteptari de la votul dat, evident ca nu vei primi nimic. Important sa ai atata coloana vertebrala incat sa nu accepti mita electorala si chiar sa sesizezi autoritatile centrale daca cineva doreste sa profite de necazul unui om pe care chiar alesul l-a adus in starea de saracie. Asa ca , ne-am gandit sa facem un mic ziar online dar si printat din fonduri proprii sau donatii ale sustinatorilor nostri care cred ca de multa vreme cutitul a ajuns la os. Daca vom fi in continuare spectatori la drama care ni se intampla , atunci nici nu mai avem dreptul de a ne plange de ceva. Timpul nu mai are rabdare. Vom incepe cu primul articol din multele care vor urma.

3

Bahna , coruptia din primarie este o virtute chiar si in 2018

Pe prima pagina a site-ului primariei Bahna putem vedea fotografia actualului primar care ca o eminenta cenusie face jocurile politice la nivel de Bahna de cel putin un deceniu , daca nu mai mult. Firmele apropiatilor lui au cifre de afaceri de sute de mii de euro , si poate fi sigur ca copii sau nepotii lui ii vor fi aproape mereu. Ei nu vor pleca in strainatate ca rudele multora dintre voi , ci ca odraslele de senatori sau ministri.

dintre voi , ci ca odraslele de senatori sau ministri. Impertinent, rece cu cei din jur,

Impertinent, rece cu cei din jur, si chiar lipsit uneori de bunele maniere, a reusit sa faca din clanul lui, una din cele mai bogate familii din zona. Evident ca primaria a reprezentat o buna oportunitate pentru a-si promova interesele personale cu mai multa sau mai putina subtilitate. Greu ne vine sa credem ca si-a dorit fotoliul de primar doar pentru ca isi iubeste semenii. Avand cifre de afaceri de milioane de euro anual , salariul de primar e doar un mizilic.

Cineva ne-a pomenit o figura de stil destul de interesanta , precum ca dumnealui isi iubeste consatenii asa cum un pedofil iubeste copii.

4

Lantul Slabiciunilor.

Ne preocupa si calitatea angajatilor din primarie care intre timp au devenit angajatii primarului si nu al primariei. Unii dintre ei , intocmai ca niste catelusi executa fara probleme dispozitiile primarului fara sa isi puna intrebarea daca e bine sau rau ceea ce fac. De fapt unii chiar daca bine stiu ca nu e tocmai bine ceea ce fac , asteapta o mangaiere pe crestet din partea primarului, ceea ce ii face sa dea vesel din coada , confirmandu-si oarecum docilitatea. Credem ca acestia sunt recompensati prin mariri de salariu , din moment ce noul pachet de legi dat de catre actuala putere de la Bucuresti , le permite angajatilor de la primarie sa isi mareasca salariile fara sa dea socoteala nimanui. Asa ca avem un cerc vicios unde angajatii nu vor sa-l supere cu nimic pe primar deoarece au un salar infinit mai bun decat un profesor sau alt bugetar. Din impozitele pe care alegatorii le platesc la primarie in speranta ca banii vor ajunge in investitii , si-au facut salarii frumoase acolo. Chiar si cei care au plecat peste hotare probabil ca nu castiga mereu aceste sume. Primarul comunei care desi ar trebui sa lucreze pentru oameni, si se pare ca lucreaza mai mult pentru interesele lui , are un salar de baza de 8550 lei , adica 1845 Euro. Viceprimarul comunei , adica cel care ar trebui sa puna si el umarul la bunastarea oamenilor are un salar de 6650 lei adica 1435 euro. Sofica Caprioara , in calitate de secretara primariei , adica cea care da oarecum unda verde la multe din hartiile de la primarie , are un salar de 6650 lei adica 1435 euro. Deoarece munca de primar este extrem de plictisitoare , si e bine sa ai pe cineva care stie bancuri , primarul si-a luat si un consilier in persoana lui Neghina Gheorghe . Asta pentru faptul ca l-a sustinut pe Prisecaru la alegeri cu multa ardoare , Neghina Gheorghe a obtinut postul de consilier al primarului , pentru care primeste 3914 lei, undeva la 844 euro , avand in vedere ca face degeaba umbra pamantului si consuma oxigenul degeaba prin primarie. Asa ca , daca-i veti vedea pe angajatii primariei cu nasul pe sus , sfidandu-va pentru ca sunteti niste saraci , acum veti intelege cauza.

veti vedea pe angajatii primariei cu nasul pe sus , sfidandu-va pentru ca sunteti niste saraci

5

Incompetenta sau rea vointa ?

Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la

informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală”. - Prisecaru Emil.

de administraţia publică locală”. - Prisecaru Emil. Pe pagina primariei , Plosnita Liviu Cristian este primar

Pe pagina primariei , Plosnita Liviu Cristian este primar si in 2018.

primariei , Plosnita Liviu Cristian este primar si in 2018. Totusi muream de curiozitate sa vedem

Totusi muream de curiozitate sa vedem declaratiile de interese unde actualul primar probabil ar avea multe sa ne explice. Din motive lesle de inteles pe care orice cititor le intelege, a preferat sa nu vina cu nici o actualizare la aceasta sectiune extrem de importanta din mandatul unui primar cu probleme de iz penal.

6

6 El sutează, el dă cu capul. Locuitorii comunei au avut ghinionul ca dupa ‘89 sa

El sutează, el dă cu capul.

Locuitorii comunei au avut ghinionul ca dupa ‘89 sa aiba la carma comunitatii ori oameni slabi , ori oameni care au venit cu alte ganduri in fotoliul de primar. In anul 2008 , a fost ales pentru prima data Emil Prisecaru care a venit din partea PD-L. Pana atunci , el a fost un fidel candidat la aproape toate alegerile locale din anii ‘90. Romania era deja in Uniunea Europeana si daca se dorea , se putea face ceva pentru comuna. Daca se dorea …

In 1996 si 2000 a candidat dn partea PD(FSN) - PSDR. In 2008 a candidat din partea PD-L si a castigat primul mandat.

In 2012 a candidat din partea Aliantei Electorale Progresiste Europene unde nu a castigat . Dar peste 4 ani , PNL-ul i-a fost cu noroc si este primar si in ziua de astazi. Partidul inca il mai suporta.

7

7 Pentru multi oameni cu probleme penale de la Bucuresti dar si pentru fostul si actualul

Pentru multi oameni cu probleme penale de la Bucuresti dar si pentru fostul si actualul primar , i-a fost greu sa nu se laude cu realizarie familiei lui si a fost postat chiar pe site-ul primariei o fotografie cu un proiect castigat de firma familiei lui. Nu vrem sa insinuam nimic in mod direct , dar coincidenta asta si multe care vor urma de-a lungul timpului cam bat la ochi. Iar daca nu vedeti bine fotografia , va dam si varianta marita . Dat fiind ca el singur din primarie isi da orice act / adeverinta de care este nevoie acolo , e clar ca totul a mers ca si uns. Greu ne vine sa credem ca a fost impartial si nu a facut nici un favor alor lui.

Prin Izvoare , se aude ca firma din fotografia de mai jos pe pare cunoscuta . Au fost scandaluri cu niste terenuri apoi procese in instanta cu diverse persoane acolo si chiar cu un investitor strain care a fost vazut drept o amenintare . Cel putin Monitorul de Roman , in editia de 25 mai 2013 cam asta spune :

8

“Austriacul Josef Gaida, administratorul SC Jagro SRL din satul Izvoare, a deținut în arendă, pe teritoriul comunei Bahna, peste 400 de hectare de teren. Fostul primar, Emil Prisecaru, nu a fost încântat de faptul că austriacul dorea să-și extindă suprafața de teren pe care o arenda și vedea în acesta un concurent puternic pentru fiul său, Emilian Prisecaru, administratorul SC Agroemi SRL. Scandalul iscat între cetățeanul austriac și localnici, cu doi ani în urmă, s-a mutat din câmp în instanță și a fost alimentat, crede actuala conducere a administrației publice locale, de fostul primar Prisecaru, pentru ca fiul acestuia să preia terenul arendat de Josef Gaida, deși acesta a investit bani în lucrări de îmbunătățire a solului și a cumpărat tractoare performante pentru a lucra pământul.”

Asa ca , ne-am gandit sa vedem ce e e cu firma asta. Unii ne-au spus ca ar fi fost vorba de mai multe firme. Cam ce am aflat vedeti in randurile urmatoare … ==================================================================

Acolo scrie frumos un beneficiar : SC AgroEmi SRL . Valoarea

Acolo scrie frumos un beneficiar : SC AgroEmi SRL . Valoarea proiectului la vremea aia era de 372 882 euro . Nu a fost prima si nici ultima firma din comuna sau din tara unde a obtinut fonduri europene , dar cand exista anumite suspiciuni de conflict de interese avem motive sa facem ochii mai mari. ===============================================================

Caracatita financiara.

Aflam ca AGROEMI SRL a fost infiintat in anul 2005. In 2008 , adica in anul in care a obtinut primul mandat de primar , inca era administrator al acestei firme. E drept ca in noiembrie s-au gandit ca prea bate la ochi si seniorul s-a retras din administratia firmei. Evident ca sufletul tot acolo i-a ramas, dat fiind ca sediul firmei se pare ca era tot acasa.

9

9 Am cautat putin si am gasit o retea ciudata de firme care au legaturi impreuna

Am cautat putin si am gasit o retea ciudata de firme care au legaturi impreuna prin administratori sau asociati. Nu mai putin de 5 firme sunt legate , din care 4 au sediu tot in Brosteni. Agrisol Arena SRL si Emi Agroprest SRL se pare ca au sediul in aceeasi casa . De abia aici lucrurile sunt interesante …

Agrisol Arena SRL si Emi Agroprest SRL se pare ca au sediul in aceeasi casa .

10

================================================================ 1) AgroEmi SRL - infiintare in februarie 2005 Administrator & Asociat = Prisecaru Emilian Sediu in Brosteni, Bahna

2008

- cifra de afaceri de 49 916 lei cu 1 angajat

/ Aproximativ 10 500 euro

2016

- cifra de afaceri de 6 284 551 lei cu 6 angajati / Aproximativ 1 350 000 euro

================================================================== 2)Agricola Solesti SRL - infiintare in septembrie 2017 Administrator = Zavate Vladut Petru & Zavate Emil Asociat = Zavate Vladut Petru & Zavate Emil Sediu in Brosteni, Bahna ================================================================= 3)Evoil Agro Petrol SRL - infiintare in mai 2016 Asociati & Administratori = Zavate Vladut Petru & Prisecaru Emilian Sediu in Municipiul Roman, jud Neamt ================================================================= 4) Emi Agroprest SRL - infiintare in noiembrie 2009 Administratori = Cumpata Ana Maria & Zavate Vladut Petru Asociat = Cumpata Ana Maria Initial firma a fost fondata de Prisecaru Ana, Prisecaru Emilian fiind administrator.

In iunie 2017 , Cumpata Ana Maria ia locul lui Prisecaru Emilian. Peste o luna , tot ea ia locul Anei Prisecaru. In ianuarie 2018 , Zavate Vladut Petru devine administrator. 2017- cifra de afaceri de 677 531 lei cu 2 angajati / aproximativ 146 000 euro ================================================================= 5) Agrisol Arena SRL - infiintare in octombrie 2009 Administrator = Zavate Vladut Petru Asociati = A. Neculai & Parascan Mihail Cristian Sediu in Brosteni , Bahna.

2014 - cifra de afaceri de 506 886 lei cu doi angajati / Aproximativ 100 000 eur

Aceasta firma are o poveste mai interesanta. Aceasta a avut si un alt proprietar :

Dumitru Iulian Moroşanu . In iunie 2012 acesta se pare ca a intrat cu o arma de vanatoare intr-o discoteca din Faurei si i-a “distrat” pe cei de acolo. Impreuna cu inca un amic a dorit sa dea spaga unui politist ca sa nu ii faca dosar penal dupa ce a fost prins ca era la volan desi avea permisul suspendat . Acest Morosanu a fost condamnat in mai 2015 la doi ani si 11 luni de inchisoare pentru distractia de la Faurei. In august 2012 , cand probabil era prins in probleme , Morosanu lasa toate activele firmei unui anume Ciprian P. Acesta din urma , in decembrie 2012 lasa la randul lui toate activele firmei lui Parascan Mihail Cristian , iar Prisecaru Emilian devine administrator. Tot atunci sediul firmei se muta de la Bargaoani la Brosteni Bahna.

11

In august 2017 , A. Neculai a devenit asociat al acestei firme iar in ianuarie 2018 , Zavate Vladut Petru ia locul lui Prisecaru Emilian. ======================================================== Deoarece niste nume nu ne erau deloc cunoscute , a trebuit sa facem cercetari in teritoriu, pentru a vedea daca legaturile sunt mai ample decat par. Asa ca din informatiile primite am aflat ca :

1) Am fost informati ca Parascan Mihail Cristian este ginerele lui Prisecaru Emil

si implicit cumnatul lui Prisecaru Emilian. Acesta locuieste in Iasi si are preocupari cu mult

diferite de de agricultura.

2) Prisecaru Ana este sora lui Prisecaru Emilian. Agricultura nu este pasiunea ei. 3) Cumpata Ana Maria este concubina lui Prisecaru Emilian. Probabil e mai mult de atat din moment ce au cel putin un copil impreuna. 4) Zavate Vladut Petru este dupa spusele unora un apropiat si un bun prieten al lui Prisecaru Emilian. Se pare ca a lucrat pe niste platforme petroliere , dar a fost convins ca munca de administrator fictiv de firma poate fi mai banoasa decat cea de inginer petrolist chiar daca nu stii nimic despre agricultura. 5) Zavate Emil este unchiul lui Zavate Vladut Petru si var cu Caprioara Sofica ce in calitate de secretar al primariei Bahna elibereaza aproape orice act. 6) Solesti este o comuna din judetul Vaslui. In momentul inchiderii editiei inca nu stim din ce motiv numele firmei este comun cu al acelei localitati. Suntem tentati sa credem ca si acolo are activitati mai mult sau mai putin economice.

Asadar , e un “om de paie”.

Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie,

Dă-mi-o mie, na-ţi-o ţie,

Totusi am dat si peste site-ul primariei de la Solesti care este foarte bine pus la punct. Acolo pe site se gasesc toate hotararile din consiliul local , documente contabile , dispozitiile primarului s.a.m.d. Toate informatiile sunt actualizate la zi. Se pare ca pana si un primar PSD-ist de la Solesti e cu mult mai interesat de transparenta in relatia cu alegatorii decat un primar PNL-ist de la Bahna. Puteti consulta site-ul , sa va faceti sange rau de invidie:

comuna-solesti.ro

Revenind la acele firme, suntem cel putin impresionati acest portofoliu. Asadar exista un anume papusar care controleaza totul. Cui trebuie atatea firme care au acelasi obiect de activitate ? Cu exceptia uneia , toate se ocupa de agricultura. Ce folos sa ai atatea contabilitati, atatea stampile si bataie de cap ? Se poate scoate cumva un profit din asta ? Suntem siguri ca raspunsul il ganditi si voi asa cum si noi nu ne putem gandi decat la inginerii financiare.

12

Interesul , poarta fesul .

Bucurosi de rezultate , ne-am gandit sa dam o privire prin saracul site al primariei de la Bahna care pare intentionat lasat mort in timp si de unde cetatenii nu pot afla ce anume se petrece in primarie si unde se duc banii de pe impozite. Asa ca , ei nu pot afla daca , si cine fura ceva pe acolo. Chiar si asa , s-au gasit informatii. La Hotararea Consiliului Local Nr 17 din 27 februarie 2014 , unde consilierii s-au gandit sa faca inventarierea unor bunuri care privesc domeniul privat al comunei Bahna.

unor bunuri care privesc domeniul privat al comunei Bahna. Deci , consilierii primariei din Bahna se

Deci , consilierii primariei din Bahna se gandesc sa treaca dupa 122 de ani , un teren al unei scoli din Brosteni de 2500 mp , din domeniul public in domeniul privat.

Presedintele de sedinta a fost Ouatu Virgil care in perioada aia si probabil si acum, este coleg

de partid si apropiat cu Emil Prisecaru.

Peste o luna , primaria deja stia ce sa faca cu acel teren. Nu s-a facut licitatie , nu au intrebat pe nimeni , si ei deja stiau cui sa-i dea terenul. Pe data de 10 martie 2014 , AGROEMI S.R.L a facut o adresa la Primaria Bahna cu numarul 9 , prin care cerea acel teren in concesionare. Adica undeva la 11 zile calendaristice de la precedenta sedinta de consiliu local unde alesii au considerat ca primaria are prea multe proprietati si ca ar fi bine sa scape de ele. Decat sa le porti grija, mai bine sa le duci dorul. Chiar primarul de la acea vreme a propus ca acest teren sa fie concesionat direct deoarece dreptul de servitude nu poate fi servit daca ar fi fost vorba de alt proprietar. Nu stim bine zona , dar daca ne gandim bine , de cele mai multe ori un teren agricol are o forma dreptunghiulara si deci are 4 haturi. Consilierii au cazut de acord cum ca acolo nu ar fi nici un alt drum de acces la acel teren. Nu am putut verifica informatia dar avem si aici suspiciunea rezonabila ca ceva este legat cu funda rosie. Ca sa nu mai spun acel contract cu primaria expira in 2054 !!! Multi dintre noi

Sofica Caprioara a dat unda verde si acestui demers .

13

vor fi morti de multa vreme. Legea spunea ca perioada maxima de concesiune poate fi de maxim 49 de ani. Primaria a ajuns undeva la limita de mai sus la 40 de ani. Nu putem sa nu amintim si faptul ca tot legea spune ca se face licitatie publica

pentru concesionare si prin urmare , ar trebui publicat in Monitorul Legea nr. 22/2007 spune cam asa , facand referire la concesiune :

Legea numarul

========================================================== Sectiunea 7 - Reguli privind conflictul de interese

Art. 46 Pe parcursul aplicarii procedurii de atribuire concedentul are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a evita situatiile de natura sa determine aparitia unui conflict de interese si/sau manifestarea concurentei neloiale.

Art. 48 Persoanele care sunt implicate direct in procesul de verificare/evaluare a ofertelor nu au dreptul de a fi ofertant sub sanctiunea excluderii din procedura de atribuire.

Art. 49

Nu au dreptul sa fie implicate in procesul de verificare/evaluare a ofertelor urmatoarele persoane:

a) sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv cu ofertantul, persoana fizica;

b) sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv cu persoane care fac parte din

consiliul de administratie, organul de conducere ori de supervizare al unuia dintre ofertanti, persoane juridice;

c) persoane care detin parti sociale, parti de interes, actiuni din capitalul subscris al unuia

dintre ofertanti sau persoane care fac parte din consiliul de administratie, organul de conducere ori de supervizare al unuia dintre ofertanti;

d) persoane care pot avea un interes de natura sa le afecteze impartialitatea pe parcursul

procesului de verificare/evaluare a ofertelor. ==================================================================

14

14 ​ Conflictul de interese se vede de pe luna . Asta pentru cine are ochi

Conflictul de interese se vede de pe luna . Asta pentru cine are ochi de vazut. Din nou , aceeasi secretara semneaza acel act fara sa comenteze iar presedintele de sedinta a semnat frumos in coltul paginii.

15

O mana spala pe alta.

Ne gandim retoric , ce au pazit consilierii ? Din ce motiv nu au protestat fata de aceste manarii ? Cum a existat o majoritate care sa ridice frumos mana si sa sustina aceasta smecherie ?

Raspunsul se pare ca vine din hotararea din februarie. Primaria avea la Urzici o fosta cladire zootehnica. Terenul si cladirea ar avea 1300 mp. Stiti care a fost valoarea de inventar a acestei cladiri + teren ? 1300 de lei !!! Ati vazut bine. Practic, puteti vedea undeva in tabelul din urma. Cineva de la Urzici a confirmat cum ca acea cladire ar fi fost a lui Liviu Plosnita , sau cel putin el se pare ca se folosea. Dovezi nu avem in mod concret dar exista suspiciuni rezonabile cu privire la faptul ca a existat un targ la primarie. Fiecare isi primeste partea , daca fiecare voteaza pentru interesul celuilalt. E clar ca interesul alegatorilor este o insulta pentru alesii din primarie. Probabil ca organele abilitate , pot vedea cu alti ochi actele din primarie care sunt pazite cu atata strictete de ochii vigilenti ai alegatorilor. Tare curiosi suntem si cine a votat acolo aceaste smecherii. Neghina Gheorghe cel care a fost presedintele consiliulu local , se bucura acum de niste bani de pomana si de o functie extrem de faina . Nu stim lista consilierilor dar exista o declaratie de integritate din data de 18 aprilie 2012 in care se pare ca Prisecaru Emilian era consilier la C.L. Bahna . Cel Putin asta spune un document de la Agentia Nationala de Integritate - ANI

Emilian era consilier la C.L. Bahna . Cel Putin asta spune un document de la Agentia

16

Totul pana la ciolan.

Desi Prisecaru si Plosnita teoretic sunt in partide de opozitie , istoria ne-a aratat ca cei doi au avut colaborari fructuase pentru ambele parti. Numai ca toate orgoliile au iesit la suprafata la alegerile din 2016 cand Liviu Plosnita l-ar fi acuzat pe Emil Prisecaru cum ca ar fi mituit alegatorii din Izvoare. Se spune ca chiar din mana primarului actual au primit cate 100 de lei , si desi 9 cetateni s-au autodenuntat , legea se pare ca se misca inca destul de greu. Localnicii nu-i vad cu ochi frumosi pe angajatii Ministerului de Interne de la Bahna . Circula povesti pe la Izvoare despre faptul ca seful de post poate fi maleabil daca-i dai ceva. Asa ca exista si in acest caz suspiciunea rezonabila cum ca pasul este tinut pe loc cu un anume interes, si o mana spala pe alta ca si pana acum. Au trecut deja doi ani si nimic serios nu s-a aflat desi au existat probe. Presa vremii nu a putut ramane indiferenta dupa cum puteti vedea in randurile de mai jos.

s-a aflat desi au existat probe. Presa vremii nu a putut ramane indiferenta dupa cum puteti

17

17

18

18

19

Mai jos aveti capturi de pe pagina Ministerului Justitiei. Mai jos explicam

19 Mai jos aveti capturi de pe pagina Ministerului Justitiei. Mai jos explicam

20

20

21

21

22

22

23

23

24

Primarul Liviu Plosnita , l-a reclamat in primara anului 2016 pe Emil Prisecaru cum ca in perioada primului mandat , ar fi facut pagube bugetulu local prin achizitii la preturi cu mult supraevaluate. Probabil ca a simtit ca peste cateva luni ii va fi contracandidat la alegeri si dorea sa ii plateasca inapoi o reclamatie din partea lui Prisecaru prin care Plosnita a fost condamnat cu suspendare anul trecut. Despre acest caz vorbim in alta editie. Ceea ce ni se pare absolut hilar si chiar bataie de joc, este faptul ca :

Primaria Bahna care este reprezentata de catre Emil Prisecaru este in contradictie cu cetateanul Emil Prisecaru din primul mandat de primar. Prin urmare , ce fel de hartii va da actualul primar din primarie pentru ca sa castige procesul ? Va dori primarul Emil Prisecaru din 2018 sa-l bage la puscarie pe primarul Emil Prisecaru din mandatul 2008 - 2012 ?

In cateva zile, pe 21 mai 2018 , primaria Bahna iar se va judeca cu Emil Prisecaru, la Tribunalul Piatra Neamt. Nu ramane decat intrebarea retorica : daca monstuozitatea publicata de noi s-a aflat chiar din sursele publice de informare , oare ce secrete se afla in actele de la primarie ? Si totusi , daca autoritatile centrale ar veni in control , se va face curatenie , sau nu ? Dupa cum se vede, actualul primar a cam scapat de racoare si chiar sunt mari sanse ca alegatorii sa ii acorde un nou mandat chiar daca sunt luati de fraieri. Ca oameni de bine apreciem oamenii care isi fac agoniseala din munca , dar cand deturnezi avutul public nu mai poate fi vorba de asta. La comuna Moldoveni , putem vedea ca exista si primari care nu fura. Cel putin din anul 2008 , Marcel-Ioan Barjoveanu are o contributie civilizatoare la traiul de zi cu zi al satenilor. Cel mai probabil isi merita cu prisosinta locul dat fiind faptul ca de fiecare data a castigat alegerile din primul tur in felul urmator :

-2008 - cu 52.29 % -2012 - cu 68.5 % -2016 - cu 85.95 % !!! In incheiere , dorim sa va mentionam ca vom veni intr-o alta editie in care vom discuta despre ceilalti fosti primari. Noi inca adunam materiale. Ne-am bucura mult daca am primi informatii pretioase de la voi si de asemenea aveti cuvantul nostru ca identitatea voastra nu va fi dezvaluita. Asteptam si sugestii de noi teme de dezbatut care tin de Bahna si oamenii

de acolo.

Scopul nostru final e clar :”Hotii la puscarie.”

Ne puteti contacta prin datele de contact de mai sus , site-ul nostru fiind

bahna.online si pagina noastra de Facebook : Bahna.Online

daca ne-ati da Like & Share la pagina si articolele noastre. De asemenea va rugam ca dupa ce ne cititi ziarul sa-l dati si vecinilor si prietenilor pentru ca informatiile pretioase sa ajunga la toata lumea.

Ne-ati face un mare serviciu

Eminescu :„Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi"

25