Sie sind auf Seite 1von 24

DAS ÜBUNGSHEFT ZUM SPRACHMAGAZIN PLUS

3 

20

Englisch für den Redewendungen Wortschatz


Alltag Approximate Home with
Setting up a numbers and a newborn
bank account quantities

Land und leute


€ 5,50 (D) | € 6,30 (A) | sfr 8,70 (CH)

A walk through
south London
EN GLISC H-T R A I NE R
FÜR UN T ER W E G S .
3 Ausgaben des Audio-Trainers ab 19,90 € testen.

BIS Z U

54 %
ER S PA R NIS

IH R E VO R T EIL E:

Für Sie zur Wahl: als C D Effektiver EN GL I SC H Perfekt F ÜR UN T ER W EG S ,


OD ER DOW NLOAD L ER N EN mit dem Hörtraining in der Bahn oder beim Sport

→S P O T LI G H T- O NL INE.D E/ 3 AU S G A BEN
JETZT GLEICH ONLINE BESTELLEN UNTER:

Oder telefonisch +49 (0) 89/121 407 10 mit der Bestell-Nr.:


CD 1855070 | Download 1855076
3/2020 Editorial Spotlight PLUS
Inhalt
Dear plus reader,
At a rough guess, I’d say there are about 30 odd exercises in this issue of Spotlight plus —
three of them will give you a chance to practise talking about approximate numbers
and quantities in conversational English (page 7). You can also look forward to (doing)
our exercises on “to” followed by an infinitive or by a gerund (pages 4–6). If this sounds
a bit too abstract, reread the previous sentence and you’ll see what I mean. To those of
our readers who’d like to increase their vocabulary, I warmly recommend pages 10–12,
where you’ll find plenty of words and phrases needed to talk about life with a baby. We
also present useful vocabulary for setting up a bank account (pages 14–15) and clarify
the difference between the two phrasal verbs “give up” and “give in” (pages 16–17).
So, give in to tempation and start working your way through this issue of plus!

PETRA DANIELL
language editor

E > EASY A2 M > MEDIUM B1–B2 A > ADVANCED C1–C2

Grammatik IMPRESSUM
Herausgeber: Jan Henrik Groß
4 “To” followed by an infinitive or by a Chefredakteurin: Inez Sharp (V.i.S.d.P.)
Stellvertretende Chefredakteurin:
gerund Claudine Weber-Hof
Art Director: Michael Scheufler
Redewendungen Redaktion: Owen Connors, Petra Daniell,
Michele Tilgner (frei)
7 Approximate numbers and quantities Autoren: Vanessa Clark, Adrian Doff,
Julia Howard, Lynda Hübner, Dagmar Taylor

Wortschatz Bildredaktion: Sarah Gough (Leitung),


Judith Rothenbusch
8 A town crier Gestaltung: Nerina Wilter (frei)
Leiter Werbevermarktung:
10 Home with a newborn Áki Hardarson
(DIE ZEIT, V.i.S.d.P.)

Land und Leute Tel. +49 (0)40-32 80-1333


aki.hardarson@zeit.de
13 A walk through south London Verlag und Redaktion:
Spotlight Verlag GmbH

Englisch für den Alltag Kistlerhofstr. 172


81379 München
14 Setting up a bank account Telefon +49(0)89/8 56 81-0
Fax +49(0)89/8 56 81-105
www.spotlight-online.de
Titelfoto: JavenLin/iStock.com; Foto Editorial: Oliver Kühl

Englisch für den Beruf Litho: Mohn Media Mohndruck 33311 Gütersloh

16 Never give up! Druck: MedienSchiff Bruno


22113 Hamburg
CCPAP-Nr. 0220 U 92620
Lesen und verstehen
18 Her own secret service
Hörverständnis
Einzelverkaufspreis Deutschland: € 5,50.
20 A creature of the night Weitere Exemplare von Spotlight plus können unter
der Telefonnummer +49 (0)89/12140710 bestellt
Test werden. E-Mail: abo@spotlight-verlag.de
© 2020 Spotlight Verlag, auch für alle genannten
21 See how much you’ve learned Autoren, Fotografen und Mitarbeiter.
Der Spotlight Verlag ist ein Tochterunternehmen
22 Lösungen der Zeitverlag Gerd Bucerius GmbH & Co. KG.

3 
Grammatik Spotlight PLUS 3/2020
“To” followed by an infinitive or by a gerund
On The Grammar Page (page 50), Adrian Doff looks at phrases with “to” followed
by an infinitive or by a gerund. Practise some of them on the following three pages.

1. I want to do this E

Many verbs are followed by “to” + infinitive. Complete the sentences below
with the correct “to”-infinitive.

get | help | pass | play | vote

A. I decided for the Green Party.


B. She wants him a new phone for his birthday.
C. He promised her with her homework.
D. They hope their final exams.
E. Where did you learn the guitar?

Look forward
2. I’m looking forward to doing this M to
…is a phrase
often used at
Rewrite the sentences below using the verbs in brackets as a gerund. We’ve the end of a
done the first one for you. letter or e-mail.
It is followed
by a noun or a
A. I’m looking forward to the film. (watch) gerund:
• I shall look
I’m looking forward to watching the film. .
Foto: LightField Studios/Shutterstock.com

forward to
your reply.
B. She’s been looking forward to Japan for ages. (go) • I’m looking
. forward to
hearing from
C. He wasn’t looking forward to his presentation. (give) you.
. • Looking
forward to
D. The employees always look forward to their yearly bonus. (get) seeing you
next week.
.

4 
3/2020 Grammatik Spotlight PLUS

Be / get used
to 3. She has to get used to doing this M
…is another
phrase followed
by a noun or My daughter is spending a year at a school in the UK. Look at the sentences
a gerund. It below and write down what she has to get used to doing.
means “be / get
accustomed to”
something. A. She has to be more independent — mum isn’t there to help her!
She has to get used to .
B. The students wear a school uniform — that’s something new for her.
She has to get used to .
C. No one there speaks German, so she has to speak English all the time.
She has to get used to .
D. The students have lessons in the afternoons as well as in the morning.
She has to get used to .
E. Most students eat lunch in the school canteen.
She has to get used to .
F. Travelling to school on a school bus is new for her, too.
She has to get used to .

Infinitive or
gerund? 4. A thing or “-ing”? M
If you’re not
sure whether
to use an Find two suitable endings to each of the sentences below — one with a thing
infinitive or a (see nouns; 1–6) and one with a verb in the “-ing”-form (see gerunds; 7–12).
gerund after
“to”, remember
that you can A. The prime minister admitted to…
always replace
a gerund with a B. Animal activists object to…
noun.
C. The thief confessed to…
D. The factory employees are opposed to…
E. The teenager was addicted to…
F. I prefer home-cooked food to…

1. clothes made from animal fur. 7. going out to eat.


2. shift work on Saturdays and Sundays. 8. breaking into the house.
3. a serious division in his party. 9. disagreeing with his ministers.
4. meals in a restaurant. 10. working at the weekends.
5. burglary. 11. killing animals for sport.
6. heroin. 12. using drugs regularly.

5 
Grammatik Spotlight PLUS 3/2020
“To” followed by an infinitive or by a gerund
On the previous two pages, we looked at phrases with “to” followed by an infinitive
or by a gerund. On this page, we ask you to decide which verb form to use.

5. Make your choice! M

Complete each sentence below with the correct form of the verb in brackets.

A. Be careful not to (say) the wrong thing!

B. Would you like to (have) a coffee break now?

C. He’s really looking forward to (start) his new job.

D. She’s afraid to (tell) us the truth.

E. I’ll never get used to (drive) on the right!

F. They confessed to (steal) the painting.

6. Joke time M

Pick the correct options from the choices in bold and enjoy the two jokes.

Three friends are shipwrecked on a desert island. They are amazed to (A) find /
finding a magic lamp with a genie inside. The genie agrees to (B) grant / grant­
ing each friend one wish.

“I’m looking forward to (C) see / seeing my family again. Please send me
home,” says the first friend. The genie grants her wish.

“I’d like to (D) go / going home, too,” says the second friend. And the genie
sends her back home.
Foto: iStockphoto/iStock.com

“I’m not used to (E) be / being alone,” says the third friend. “I wish my friends
were back here.”

My husband and I don’t want to (F) have / having kids — we just haven’t
decided how to (G) tell / telling them yet!

6 
3/2020 Redewendungen Spotlight PLUS
Approximate numbers and quantities
In Spoken English (page 56), Adrian Doff looks at ways to talk about approximate
numbers and quantities. Here, you can practise what you’ve learned.

1. The right word E

Choose the correct word from the two options highlighted in bold.

A. I think Everest is roughly / approximate 9,000 metres high.


B. It’s about 50 kilometres away, I’ll / I’d say.
C. There are enough seats for 50 people at the highest / most.
D. I guess that dress must cost something / somewhere around €1,000.
E. I’ll need another two hours or so / such to finish my work.

2. Missing words M

In each of these sentences, one word is missing. Add the words from the list
below in the correct places.

guess | of | or | than

A. Loads people texted him to wish him a happy birthday.


B. I’d say it’s about 25 degrees, at a rough.
C. I’ll join you later. I’ve got one two phone calls to make.
D. There were far more 200 people at the concert — I’d say more like 500.

3. At a guess A

Which words are missing from the sentences? Cross out the letters you used
below. This will leave you with a three-word phrase to add to sentence F.

R T Q A U V U U I E N O T E D

H A E E S A O R S F E O N L W

A. Sorry, I can’t come with you. I’ve got t of work to do.


B. I s think their flat is about 30 minutes away by bike.
Foto: Yuanping/iStock.com

C. The meeting will carry on for at l another two hours.


D. I know s l people who have had laser treatment.
E. My bag weighs a d 20 kilos.
F. Although it was early, there were shops open.

7 
Wortschatz Spotlight PLUS 3/2020
A town crier
In “Easy English” (page 58), Vanessa Clark talks to Richard Tipton about his work as
a town crier. Here, you can practise what you’ve learned.

1. True or false? E

How carefully have you read the “Easy English” page? Test yourself here by
deciding whether the sentences below are true (T) or false (F).

T F
A. A town crier announces national and local events.
B. A town crier shouts “Listen, listen, listen!”
C. Most English towns have a town crier.
D. The tricorn hat takes its name from its three-cornered shape.
E. George Washington wore a tricorn hat.

2. My hat, it has three corners E

The “Show and tell” section includes different adjectives that describe the
tricorn hat and the men who used to wear it. Choose the right endings to form
the adjectives.

-able | -al | -ar | -ary

A. popul C. fashion
B. tradition D. milit

3. Questions and answers E

Read the questions we asked Richard Tipton, the town crier (A–E). Match
them to the start of Richard’s answers (1–5).

A. What is a town crier? 1. First, I ring my bell and cry “Oyez,


B. Is it a very old tradition? oyez, oyez!”

C. How do you make people listen? 2. It goes back to the Middle Ages.

D. Tell us about your costume. 3. No, only about 100 or 150.

E. Does every town in England have 4. We wear this traditional style of
a town crier? long coat.
5. We’re like a very old news service.

8 
3/2020 Wortschatz Spotlight PLUS

4. Word fun E

Tricorn hats used to be worn by town criers and mayors. Here are some more
hats, caps and helmets. Match the pictures to the correct words.

B.

A. C.
baseball cap
chef’s hat
cycle helmet
firefighter’s helmet
pilot’s cap
straw hat
top hat
woolly hat
D. E.
Illustration: Martin Haake

G.

F. H.

9 
Wortschatz Spotlight PLUS 3/2020
Home with a newborn
In Vocabulary (pages 48–49), Vanessa Clark talks about going home with a newborn.
Try the exercises on the following three pages to practise the relevant language.

1. Which word is it? E

Study the illustration and vocabulary presented on pages 48–49 in the maga-
zine to find the words defined below. The first and last letters have been given.

A. Your baby can sleep in this little bed: c t or c b


B. You will change more than a thousand of these in the first year of your
baby’s life: n s or d s
C. You can use these to clean your baby’s bottom: w s
D. Your baby can lie flat and sleep in this when you’re out and about:
p m or baby c e
E. You can carry your baby close to your body in this:
s g or baby c r

2. When do you need it? E

Choose the right time of day when you’ll need each item.

A. changing mat 1. feeding time


B. buggy or stroller 2. nappy time
C. bottles 3. time to go out
D. Moses basket 4. time to sleep

3. All mixed up M

Fotos: s-cphoto, Lesia_G/iStock.com; Romrodphoto/Shutterstock.com


The parents have thrown some things into the washing machine — and
they’ve got all mixed up. Rearrange the letters to form the words. Tip: these are
all things that can be washed!

t
c l ho sp e mn
i u ql
kn
b
e l s e s l a t
pa p y s iu t e
n r au

A. B. C. D.

10 
3/2020 Wortschatz Spotlight PLUS

4. Odd one out M

Cross out one word in each line that does not belong in the same category as
the others.

A. pram | stroller | pushchair | changing table


B. nappy | buggy | wipes | changing mat
C. sleepsuit | babygrow | pacifier | romper
D. sling | teats | bottles | sterilizer
E. crib | onesie | cot | Moses basket
F. blanket | sleepbag | sheets | nappy rash

They
When talking
about a baby,
we need 5. “Do” or “don’t”? M
gender-neutral
pronouns. You Read the advice for new parents below and compare it to the advice given on
can say “he
or she” and page 49. For each piece of advice, decide whether it’s a “do” or a “don’t” .
“his or her”
each time. “It”
and “its” are
also possible,
but can A. Lay your baby on their front to sleep.
sound a little
impersonal B. Keep the nursery at a temperature over 20 °C.
for a baby. C. Cuddle your baby if they’re crying.
Alternatively,
“they” and D. Put a muslin square over your shoulder when you’re burping your
“their” can
be used with baby.
a singular E. Wash disposable nappies.
meaning, as
in exercise 5, F. Rest when you can and accept offers of help.
questions A
and C.

11 
Wortschatz Spotlight PLUS 3/2020
Home with a newborn
On the previous two pages, we looked at words and phrases you’ll need if you come
home with a newborn. Here are two more exercises on relevant language.

6. What’s the matter? M

Match the sentence halves to complete the explanations of the problems in


bold.

A. If your baby’s nappy is wet,… 1. he has some gas in his tummy.


B. If your baby’s nappy is full,… 2. he’s done a poo.
C. If your baby has nappy rash,… 3. he’s done a pee.
D. If your baby has wind,… 4. he has a sore bottom.
E. If your baby is crying,… 5. it could mean anything! Hungry,
tired, sick? Try everything!

7. Mother or baby? A

The midwife is making a home visit. Read what she says. Each time, is she
speaking about the mother (M), about her baby girl (B) — or about both?

M B
A. She’s in pain after the caesarean.
B. She’s back to her birth weight.
C. Her umbilical cord stump looks nice and clean.
D. I’m concerned she may have postnatal depression.
Foto: KieferPix/Shutterstock.com

E. She’s latching on and suckling beautifully.


F. When I got there, she hadn’t even changed out of her pyjamas.
G. I left after she’d been changed.
H. She’s crying a lot and needs a cuddle.

12 
3/2020 Land und Leute Spotlight PLUS
A walk through south London
In our Travel feature (pages 28–35), Lorraine Mallinder takes us on a walk through
south London. Here, you can test yourself on what you have read.

1. South of the Thames M

1. The walk begins next to a building: City Hall.


A. square B. lopsided C. extremely tall

2. At the bar high up in the Shard skyscraper, the author is told that
is the most popular drink.
A. Champagne B. white wine C. iced tea

3. A woman with a big greets the author at the frightening


London Bridge Experience.
A. knife B. gun C. stick

4. A fun fact about Southwark Cathedral: John , who founded the


famous American university of the same name, was baptized here.
A. Yale B. Harvard C. Princeton

5. At Borough Market, the author orders delicious food.


A. South African B. Moroccan C. Ethiopian

6. The author tells us that the George Inn is a cosy pub with a giant
.
A. fireplace B. secret C. sofa

7. The original Globe Theatre burned down after an accident with a


.
A. kettle B. rifle C. cannon

8. Walking past the Millennium Bridge, the author sees Tate Modern,
an art museum located in an old .
A. train station B. power station C. petrol station

9. Near Waterloo Bridge, she hears a boat full of going by.


A. fishermen B. labourers C. partiers
Foto: ultraforma/iStock.com

10. The last stop on the tour is the National Theatre, where the author sees a
play about society in the early century.
A. 18th B. 19th C. 20th

13 
Englisch für den Alltag Spotlight PLUS 3/2020
Setting up a bank account
In Everyday English (pages 54–55), Dagmar Taylor presents dialogues about setting
up a bank account. Here, you can practise the words and phrases you have learned.

1. All the things you can do E

Complete the dialogue below with the correct verbs from the list.

check | discontinue | download | enter | make | set up | view

Clerk: Yes, all you need to do is (A) the app and then
(B) the information that is requested. You’ll need
that customer number I gave you, your phone number and your
e-mail address.
Emily: And once I’ve done that, will I be able to do all my banking online?
Clerk: Absolutely. You can (C) your balance,
(D) payments, (E) standing
orders and direct debits, and you can (F) your state-
ments and (G) your paper statements.

2. Good partners M

Match the words on the left (A–G) to those on the right (1–8) to form compound
nouns relating to banking. One of the words on the left has several matches.

A. debit E. standing 1. account 5. order


B. current F. sort 2. card 6. balance
C. bank G. cash 3. statement 7. machine
D. mobile 4. banking 8. code

3. What’s what? M

Match the English expressions to their German equivalents.

A. ATM 1. Girokarte
B. bank statement 2. Bankleitzahl
C. bank transfer 3. Dauerauftrag
D. current account 4. Geldautomat
Foto: ipopba/iStock.com

E. debit card 5. Girokonto


F. savings account 6. Kontoauszug
G. sort code 7. Sparkonto
H. standing order 8. Überweisung

14 
3/2020 Englisch für den Alltag Spotlight PLUS

4. Contactless payments M

Complete the information on contactless payments with the correct words


from the list below.

ATM | debit card | payments | reader | till | transaction | value | wallet

Now that you have your new (A) , you can activate contact-
less payments. You can make (B) for items up to £30 in
(C) whenever you see the contactless payment symbol.
Just take your card out of your (D) or purse, touch the
card on the (E) , wait for the beep or flash and you’ve paid!
There’s no need to worry about paying for items accidentally when you walk
past a(n) (F) — your card has to be very close to the reader
to work. To activate the contactless feature on your card, just make one normal
(G) at a(n) (H) before making your first
contactless payment.

5. Which words? A

Choose the words from the text in exercise 4 that match the definitions below.

A. a small flat folding case made of leather or plastic used for keeping paper
money and credit cards in:
a(n)
B. a machine from which you can get money from your bank account using a
special plastic card:
a(n)
C. a single action such as moving money into or out of your bank account:
a(n)
D. a machine that records sales in a shop, and in which money is kept:
a(n)
E. a piece of equipment that can obtain data from the chip on your debit card:
a(n)

15 
Englisch für den Beruf Spotlight PLUS 3/2020
Never give up!
In English at Work (page 57), Ken Taylor looks at the difference between “give in”
and “give up”. Here, you can practise what you’ve learned.

Remember that... To “give up” means… To “give in” means…


• to “give up” means to “stop • to stop doing something, • to no longer be able to hold
making an effort”. often because it’s harmful or back a feeling or desire.
• to “give in” means to “stop unhealthy. (“She’s trying to give (“I always give in to my desire
fighting or resisting something”. up smoking.”) for chocolate.”)
Now, let’s look at some additional • to stop believing in something. • to hand in something to a
meanings of the two phrasal (“I’ve long given up on the idea person who is expecting it.
verbs: of marriage.”) (“He gave in his report a day
• to allow someone to have late.”)
something that was yours.
(“We had to give the puppies up
to their new owner.”)
• to allow yourself to be arrested.
(“He gave himself up to the
police.”)

1. “Up” or “in”? E

Read the information above and complete these sentences with “up” or “in”.

A. Just because it’s difficult doesn’t mean you should give .


B. You were supposed to give that homework a week ago!
C. My last boyfriend was horrible, but I won’t give on love.
D. I was tired of hiding and gave myself to the authorities.
E. I want to give sugar for Lent.
F. We’re at church, so please don’t give to your desire to laugh.

2. Don’t give up! E

Use the words from the list to complete the dialogue below.

give in | give up | mark | pupil | test | vocabulary

Teacher: Are you here to talk about yesterday’s (A) ?


Student: There was a lot of (B) I didn’t know.
Foto: PeopleImages/iStock.com

Teacher: I’m afraid your (C) reflects that.


Student: I must be the worst (D) you’ve ever had.
Teacher: Now, don’t (E) to negative thoughts.
Student: Why not? I might as well just (F) !

16 
3/2020 Englisch für den Beruf Spotlight PLUS

3. Those beautiful brown eyes A

Match the sentence halves to create a short story about Felicity and a stranger
she meets at work. Then answer the question below.

A. Felicity looked into the beautiful 1. give in to her desire to know more
brown eyes of the man before her about the man.
and knew… 2. gave up on her romantic ideas and
B. After all, that’s what they were handed over the money.
trained to do. Still, part of her 3. give himself up.
wanted…
4. she had to give in to his demands.
C. She knew it was nonsense, but
5. given in to pressure from his
those beautiful brown eyes made
friends to do what he was doing.
her want to…
6. to give up her job right there and
D. Perhaps he was actually a decent
then and run away with him.
bloke, but he had…
7. give up on him while he was
E. She would tell him it wasn’t too
locked away.
late — that he could still…
F. She wouldn’t…
G. In the end, Felicity sighed deeply,…

Where does Felicity work? She works in a(n) .

4. Working with interpreters M

On page 57, Ken also has tips on working with interpreters. Use the words
from the list below to remind yourself of some of his advice.

acronyms | hard-pushed | participants | procedure

A. Provide interpreters with background papers before the meeting and go


through the carefully with them.
B. Speak simply and clearly. An interpreter will be to
translate correctly if the speaker talks for more than two or three sentences.
C. Avoid idioms, and slang.
D. Allow time for the interpreter to discuss with any
nuances of meaning or unfamiliar professional concepts.

17 
Lesen und verstehen Spotlight PLUS 3/2020
Her own secret service  US
On page 9, our columnist Ginger Kuenzel admits to having her own secret service. Test your
reading skills by doing the exercises on the opposite page.

1 For years, in a box hidden away in a closet, I’ve had a secret (1) of several
china (2) and a gravy (3) with saucer. These are not pieces
I would get out for dinner parties. For one thing, their bright pink pattern with a gold rim
just doesn’t fit well with my rustic decor. And the plates are random sizes. But mainly,
5 I never got them out because I was terrified I might break or damage one of the pieces.
That would truly be a catastrophe since this china is not only a family (4) ,
but was actually used in the White House by President James Buchanan, who was in of-
fice from 1857 to 1861, right before the Civil War, and he happens to be a relative of mine.

My great-grandfather, orphaned at the age of six, was taken in by his famous uncle, James
10 Buchanan, who not only raised him, but also made him his private secretary when he
was elected president. My mother had always told me that the china was given to Pres-
ident Buchanan by the Prince of Wales during a state visit. She also said I should never
tell people that I’m related to Buchanan, because he’s considered to have been one of our
worst presidents for not doing more to solve the problems that led to the Civil War. She
15 was right about that, but not about where the china came from.

An antique dealer informed me several years ago that the china had been made in France.
And, he added, it’s highly unlikely that the future British monarch would have brought
French china as a gift for the president when the Brits had their own very well-known
china makers. I then corrected my story — which has always been a great conversation
20 starter — and began referring to my stash as a state gift from a visiting French diplomat.

But it turns out that this also wasn’t exactly right, as I learned earlier this year when I de-
cided to give the china to the museum at Wheatland, Buchanan’s home near Lancaster,
Pennsylvania. I called the executive (5) , who is an expert on Buchanan.
He was very familiar with the china and shared the background with me.

25 It seems that Buchanan bought the china at a yard (6) while he was
serving as secretary of state under President Polk, a decade before he would become
president himself. A French envoy was moving back to Paris and didn’t want to ship his
500-piece set of Parisian pink china home, so he sold it to Buchanan. We have no record
of the cost, but we do know that it’s all signed by the designer, who hand-painted the
30 scenes on many of the plates. And since Buchanan brought the dishes with him to the
White House, he was allowed to take them with him when he left, which explains why
some pieces were passed down through our family. And now we also realize that you
just never know what treasure might turn up at a yard sale.

18 
3/2020 Lesen und verstehen Spotlight PLUS

1. Common compounds E

Put the words used in Ginger Kuenzel’s column back where they belong to
form word pairs.

A. boat C. heirloom E. sale


B. director D. plates F. stash

2. Ginger means… M

What are the meanings of the two phrasal verbs highlighted in bold in the
article?

A. pass down (line 32) B. turn up (line 33)


1. to trade for something less 1. to find something by chance
valuable 2. to go missing
2. to give to a younger family
member

3. Were you paying attention? A

Use the words and phrases from the list below to answer the questions about
Ginger’s column. Careful, though: you’ll need to use only half of the options.

a French diplomat | at a yard sale | England | France | gold | in a museum |


in Ginger’s closet | pink | President James Buchanan | the Prince of Wales

A. Where are the china plates, gravy boat and saucer currently?

B. What color are the edges of the plates?

C. Where did the china originate?

D. Who was once thought to have gifted the china?

E. Where did James Buchanan acquire the china?

19 
Hörverständnis Spotlight PLUS 3/2020
A creature of the night US
Butch Locsin is a creature of the night (see pages 12–13). Listen to him talk about
some of his achievements and test your comprehension skills.

1. Listen carefully E

Listen to the audio and decide whether the information below is true (T) or
false (F) according to what Butch Locsin says, or whether there is no mention
of it (N). Online anhören
QR-Code
scannen oder
T F N URL eingeben
A. Butch doesn’t have a degree. www.spotlight-
online.de/
B. Butch advises not to study at university for an art degree. plus0320
C. Butch didn’t enjoy collaborating with French Montana.
D. According to Butch, opportunities create additional work.
E. Butch was in a music video by French Montana.
F. Butch would like to win an Emmy, but hasn’t won one yet.
G. Butch has traveled to New Mexico.

2. The meaning is… M

Foto: Jill Simpson


Listen to the audio again and decide what the phrases below mean, based on
the context.

A. …I found my voice…


1. I discovered my identity 2. I discovered my talent for singing
B. …it came out of the blue…
1. it happened on a sunny day 2. it happened totally unexpectedly
C. That gave me a boost of confidence.
1. My self-assurance suffered. 2. My belief in myself grew.
D. …things that come to mind…
1. stupid ideas 2. examples that occur to me

3. What does he say? M

The way Butch speaks is very informal. Listen to the audio one last time and Mehr
identify the verb Butch uses to say that he was contacted by French Montana. Hörverständnis-
Training unter:
www.spotlight-
Butch says: “He just me.” online.de/
englisch-hoeren

20 
3/2020 Test Spotlight PLUS
See how much you’ve learned
We hope you’ve enjoyed this issue of Spotlight plus. Try our revision test to see how
much you’ve learned. Any questions? Contact us at: language@spotlight-verlag.de

1. Check your progress M

1. I’d like now rather than later, so I don’t forget.


A. pay B. paying C. to pay

2. The boy was in the deep end of the pool.


A. afraid to swim B. afraid to swimming C. afraid of swim

3. I’m not on the left side of the road.


A. get used to driving B. used to driving C. used to drive

4. We should arrive in two more hours at the .


A. greatest B. highest C. most

5. It may be popul to be tattooed, but I don’t think it’s nice.


A. -ace B. -ous C. -ar

6. The cook is probably the man wearing a .


A. cycle helmet B. chef’s hat C. hard hat

7. How about we put the baby in the and go for a walk?


A. cot B. crib C. pram

8. You didn’t bring the ? How are we supposed to change the baby?
A. bottles B. Moses basket C. nappies

9. My little girl will almost always calm down if you give her a .
A. onesie B. pacifier C. sling

10. Never let someone see you your pin.


A. enter B. download C. check

11. Can I pay with my debit ?


A. card B. account C. order

12. I wanted to , but I kept trying until I made it.


A. give out B. give in C. give up

13. You’d be to find a petrol station anywhere near here.


A. familiar B. hard-pushed C. minded

14. Could you please pass the gravy ?


A. boat B. plate C. saucer

15. You never know where a hidden treasure will .


A. turn up B. pass down C. turn out

21 
Lösungen Spotlight PLUS 3/2020

“TO” FOLLOWED BY AN 6. Joke time 3. Questions and answers


INFINITIVE OR BY A GERUND A. find A–5; B–2; C–1; D–4; E–3
(PP. 4–6) B. grant
1. I want to do this C. seeing 4. Word fun
A. to vote D. go A. chef’s hat
B. to get E. being B. top hat
C. to help F. have C. cycle helmet
D. to pass G. tell D. woolly hat
E. to play E. pilot’s cap
APPROXIMATE NUMBERS F. straw hat
G. firefighter’s helmet
2. I’m looking forward to doing this AND QUANTITIES (P. 7)
B. She’s been looking forward to going H. baseball cap
1. The right word
to Japan for ages. A. roughly
C. He wasn’t looking forward to giving B. I’d HOME WITH A NEWBORN
his presentation.
D. The employees always look forward
C. most (PP. 10–12)
to getting their yearly bonus. D. somewhere 1. Which word is it?
E. so A. cot; crib
3. She has to get used to doing this B. nappies; diapers
A. She has to get used to being more 2. Missing words C. wipes
independent. A. Loads of people… D. pram; baby carriage
B. She has to get used to wearing a B. …at a rough guess. E. sling; baby carrier
school uniform. C. …one or two phone calls…
C. She has to get used to speaking D. …far more than 200 people… 2. When do you need it?
English all the time.
A–2; B–3; C–1; D–4
D. She has to get used to having
lessons in the afternoons as well as 3. At a guess
in the morning. A. tons 3. All mixed up
E. She has to get used to eating lunch B. should A. cloth nappy
in the school canteen. C. least B. sleepsuit
F. She has to get used to travelling to D. several C. muslin square
school on a school bus.
E. around D. blanket
F. quite a few
4. A thing or “-ing”?
4. Odd one out
A. 3; 9
A TOWN CRIER (PP. 8–9) A. changing table (The others are used
B. 1; 11 when out and about with the baby.)
C. 5; 8 1. True or false?
B. buggy (The others are needed for
D. 2; 10 A. true changing the baby.)
E. 6; 12 B. false (A town crier shouts “Oyez, C. pacifier (The others are baby
F. 4; 7 oyez, oyez!”) clothes.)
C. false (Only 100 to 150 English towns D. sling (The others are needed for
have a town crier.) bottle feeding.)
5. Make your choice!
D. true E. onesie (The others are baby beds.)
A. say
E. true F. nappy rash (The others go on the
B. have bed.)
C. starting
2. My hat, it has three corners
D. tell
A. popular
E. driving
B. traditional
F. stealing
C. fashionable
D. military

22 
3/2020 Lösungen Spotlight PLUS

5. “Do” or “don’t”? 4. Contactless payments HER OWN SECRET SERVICE


A. don’t (Lay your baby on their back.) A. debit card (PP. 18–19)
B. don’t (Keep the temperature around B. payments 1. Common compounds
16–20 °C.) C. value A–3; B–5; C–4; D–2; E–6; F–1
C. do D. wallet
D. do E. reader 2. Ginger means…
E. don’t (Disposable nappies should be F. till
thrown away.) A–2; B–1
G. transaction
F. do
H. ATM 3. Were you paying attention?
6. What’s the matter? A. in a museum
5. Which words? B. gold
A–3; B–2; C–4; D–1; E–5
A. wallet C. France
B. ATM D. the Prince of Wales
7. Mother or baby?
C. transaction E. at a yard sale
A. mother
D. till
B. baby
E. reader
C. baby A CREATURE OF THE NIGHT
D. mother (P. 20)
E. baby NEVER GIVE UP! (PP. 16–17) 1. Listen carefully
F. mother 1. “Up” or “in”? A. not mentioned
G. baby A. up B. not mentioned
H. both B. in C. false
C. up D. false
D. up
A WALK THROUGH SOUTH E. true
E. up F. false
LONDON (P. 13) F. in
1. South of the Thames G. not mentioned
1–B; 2–A; 3–A; 4–B; 5–C; 6–A; 7–C; 8–B;
9–C; 10–C 2. Don’t give up! 2. The meaning is…
A. test A–1; B–2; C–2; D–2
B. vocabulary
SETTING UP A BANK C. mark 3. What does he say?
ACCOUNT (PP. 14–15) D. pupil Butch says: “He just messaged me.”
1. All the things you can do E. give in
A. download F. give up
B. enter SEE HOW MUCH YOU’VE
C. check 3. Those beautiful brown eyes LEARNED (P. 21)
D. make A–4; B–6; C–1; D–5; E–3; F–7; G–2 1. Check your progress
E. set up Answer: Felicity works in a bank. 1–C; 2–A; 3–B; 4–C; 5–C; 6–B; 7–C; 8–C;
F. view 9–B; 10–A; 11–A; 12–C; 13–B; 14–A; 15–A
G. discontinue 4. Working with interpreters
A. procedure
2. Good partners B. hard-pushed
A–2; B–1; C–1, 2, 3, 6; D–4; E–5; F–8; G–7 C. acronyms
D. participants
3. What’s what?
A–4; B–6; C–8; D–5; E–1; F–7; G–2; H–3

23 
EN GLISC H IM PAK E T.
14 Ausgaben des Sprachmagazins + Übungsheft und Audio-Trainer.

40%
E R SPAR NIS

I H R E VO R T E I L E :

MI T 40% E R SPAR N IS Für Sie zur Wahl: als P R I N T- Englisch auf allen Ebenen:
ab 17,14 € je Paket OD ER DIGI TAL AU SG A BE LE SE N , HÖR E N , Ü BE N

→SP O T LI G H T- O NL INE.D E/ PA K E T
JETZT GLEICH ONLINE BESTELLEN UNTER:

Oder telefonisch +49 (0) 89/121 407 10 mit der Bestell-Nr.:


Print 1887031 | Digital 1887037